Hjälp med Moderkort/Chassi

Inaktiv
Hjälp med Moderkort/Chassi

( Frågan kommer ganska långt ned, vid dom fem *, ifall ni inte känner för att läsa all utfyllnad )

Efter att mer eller mindre inte ha brytt mig om min paket lösnings Dell Dimension 5150 som jag fick för ca två år sedan som någon slags student present så bestämde jag mig för två veckor sedan att uppdatera hårdvaran i den efter att DVD-brännaren pajjade.

Så jag gav mig ut i Hårdvaru-djungeln på relativt ostadiga ben med endast mitt sunda förnuft och ingen som helst kunskap om vad som var bra Hårdvara nu förtiden.

Efter att ha köpt lite simpla produkter som den tidigare nämnda DVD-brännaren, en ny Disk att installera Linux på och 2 gig mer minne så bestämde jag mig att ge mig ut på djupt vatten och försöka mig på att hitta ett hyfsat Grafik kort, så småningom efter lite efterforskning ( men inte tillräckligt som jag snart ska komma till ) bestämde jag mig för ett "Asus GeForce 8800GTS 512MB".

Efter att ha lycklig som ...något som är väldigt lyckligt hade hämtat mitt sprillans nya Grafik kort på posten och kom hem för att sätta i det så upptäckte jag till min förskräckelse att jag har gjort ett ganska fånigt men stort misstag ...kortet får inte plats, av någon anledning så har Dell fått för sig att sätta PCI-Express bussen så högt upp på Moderkortet som det bara går och det finns därför ingen plats för fläkt utblåset (även processor kylningen är i vägen en aning men hur som helst ).

***** ( Dags för fråga, tack för att ni läste ... )

Då jag känner att jag inte vill använda ett annat Grafik Kort än det jag köpt så har jag bestämt mig för att köpa ett nytt Moderkort och/eller Chassi, men då min kunskap är begränsad så har jag ärligt talat inte den blekaste om vad man ska välja för något.

Så jag hoppas innerligt att någon här kan bidra med experthjälp i denna fråga, ifall några övriga hårdvara specifikationer skulle vara nödvändiga för att lösa detta problem så bidrar jag gärna med den hjälpen.

Lite fina bilder som förtydligar.

Först en fin liten bild på Grafik Kortet i fråga:

http://img.photobucket.com/albums/v412/Ospon/IMG_1164.jpg

Sen tre bilder så ni förstår varför det inte får plats:

http://img.photobucket.com/albums/v412/Ospon/1IMG_1165.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v412/Ospon/1IMG_1166.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v412/Ospon/1IMG_1167.jpg

Och sen två bilder med Grafik Kortet liggande inuti bara så att ni får se en faktisk jämförelse:

http://img.photobucket.com/albums/v412/Ospon/IMG_1168.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v412/Ospon/IMG_1169.jpg

Hoppas det hjälper och tveka inte om att be om mer information.

Medlem

Om du ska köpa ett nytt chassi så är det ju mest vad du tycker är snyggt, det räcker då med miditower, du kan ju googla fram bilder inuti isåfall. Moderkort är jag inte bra på så där uttalar jag mig inte


signatur

Lär dig av andras misstag, du hinner inte göra alla själv.

nj
Medlem

Du har (o)turen att ha ett BTX-system som Intel försökte få att bli standard pga sina varma och strömhungriga P4:or.
Om du ska byta chassi så måste du byta moderkort med pga det, problemet är väl bara att rekommendera något eftersom du inte skriver vad det är för processor du har.
Jag är inte helt säker på saken, men jag tror att du ska kunna använda det nuvarande nätagget även med ett ATX-moderkort/chassi, dock så är jag inte helt säker.
Om du har någon nyare Pentium 4/D-processor så borde moderkort med Intels P3x-kretsar stödja det och de går att hitta från 500-600kr beroende på funktionalitetskrav.

Inaktiv

Jag är inte så hemma på det här med Hårdvara så jag tar bara och klipper och klistrar vad "dxdiag" säger om min processor och hoppas att det hjälper.

"Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHz (2 CPUs)"

Om det finns något annat sätt att ta reda på mer information skulle jag bli tacksam om jag kunde bli pekad åt rätt håll.

nj
Medlem
Skrivet av Ospon:

Jag är inte så hemma på det här med Hårdvara så jag tar bara och klipper och klistrar vad "dxdiag" säger om min processor och hoppas att det hjälper.

"Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHz (2 CPUs)"

Om det finns något annat sätt att ta reda på mer information skulle jag bli tacksam om jag kunde bli pekad åt rätt håll.

CPU-Z kan ge dig all info du behöver om processorn (och moderkortet för den delen).

Inaktiv

Vilket trevligt litet program, den spar jag.

Hur som helst, tog två Screenshots på min konfiguration.

Ett för Moderkortet och ett för Processorn.

Tidigare imorrse började jag titta lite på moderkort som man skulle tänkas kunna köpa men tyvärr så kom det istället bara upp mer frågor ...

AMD eller Intel ?
Och när man väl valt en av dom, vad är skillnaden mellan "AMD Socket AM2" och "AMD Socket AM2+" eller Intels "Intel Socket 771" och "Intel Socket 775" ?

Medlem

tror det är bäst att du köper ett nytt nätagg när du ändå så hyller på för att dells agg kommer aldrig orka det kortet.


signatur

"du, hur känns det att vara en skitgubbe?"

Inaktiv

Efter att ha spenderat några timmar åt "fönstershopande"på internet nu på förmiddagen så har jag hittat två kandidater som ser respektabla ut och borde klara de krav jag har på dom.

Antec Three Hundred <-- Chassi

Asus - Socket 775 - ATX Intel P35 (P5K PRO) <-- Moderkort

Några åsikter om dom två valen ?

Och nu när vi ändå håller på, ett nytt nätagg säger du ...vad skulle du själv rekommendera att jag skaffar ?

Medlem

http://prisjakt.nu/optimize.php?p=294113,213357,206314

Där har du ett fint paket som kommer hamna på strax under 2 000kr inkl. frakt

Inaktiv

Efter att ha läst på lådan som Grafik Kortet kom i ( kan inte fatta att det tog mig över ett dygn av sökandes efter rätt hårdvara innan jag faktiskt kollade efter spec... ) så står det att minimumet vad gäller PSU är, jag citerar:

"A minimum 400W system power supply (with 12V current rating of 26A)"

Detta får mig att börja fundera om det kanske är säkrast att istället för ett 450W Nätagg som föregående person föreslog kanske köpa något lite kraftigare bara för att vara på den säkra sidan.

Uj uj uj, så mycket problem man ska ha bara för att man ville ha ett ny Grafik kort ...

Medlem

Du skall veta att de dära kraven är extremt överdrivna. Din dator (med den nya hårdvaran) lär inte dra över 350W, om ens 300W. Men visst, vill du ha mer effekt så är det bara att kolla på http://prisjakt.nu/produkt.php?p=223516 eller http://prisjakt.nu/produkt.php?p=223517.

1
Skriv svar