Gästförhandstitt!

Frilansare
Gästförhandstitt!

Förra veckan var min kusins son Acke här hos oss och han ville såklart lira Lost Planet 2. Nu publicerar jag hans intryck av de första två timmarna! Inte illa pinkat för en åttondeklassare. Mycket nöje.

Förhandstitt - Lost planet 2
Av Acke Roll

En grupp soldater kämpar sig genom ett bergsområde i snöstorm och man ser bara några meter framför sig. En av dem är skadad. Plötsligt springer en anfallande grupp snöpirater fram bakom en klippa. En snabb strid senare och soldaterna går vidare, en skadad man färre. Efter det så är jag en av soldaterna i gruppen.

Jag spelar Lost planet 2, uppföljaren till Capcoms hyllade spel Lost planet: extreme condition som släpptes 2008. Lost planet 2 utspelar sig tio år efter händelserna i det första spelet och nu har den tidigare snötäckta planeten E.D.N. III börjat smälta och visar upp vidsträckta djungler. Miljöerna känns väldigt stora och inbjudande även fast man ganska snabbt märker att det är ett linjärt spel. Efter att ganska hastigt ha skjutit sig igenom den första banan i snövärlden så blir man upplockad av en helikopter. Helikoptern går ner över en flod i en vacker djungel som blänker i solen. Medan du genom en ganska tråkig dialog får du reda på vad ditt uppdrag är. Fler helikoptrar sluter sig till den som du och din grupp står och ser ut över djungeln i. Men helikoptrarna irriterar tydligen djungelns flygande invånare som anfaller och skingrar dem i en imponerande filmsekvens. Din grupp lyckas fly inåt djungeln där ni snabbt får order om vart ni ska ta er härnäst.

Ditt basvapen är en kulspruta men ganska tidigt hittar man bazookas och shotguns. Genom att snabbt klicka på cirkel framför ofärdiga radartorn som finns lite här och där i spelet så bygger du checkpoints och får en uppdatering i kartan. Ju fler i laget som hjälps åt att bygga upp dem desto snabbare går det. Genom att bygga upp radartornen så fylls också din battle gauge på och ger dig och din grupp fler extraliv om ni skulle dö. När du dödar en fiende så får du en orange vätska som kallas Thermal energy. Den använder du till att fylla på ditt liv du kan även ge den till vänner om de har slut på sin. Den används automatiskt så fort du dör liv men då går det ganska långsamt. Om du vill snabba på den så håller du bara in start så får du fullt med liv nästan direkt, det känns nästan som fusk i strid. Ett vapen du alltid har på en bestämd knapp är änterhaken. Det kändes kul första gången jag såg att den var med i spelet men sedan blev den lite av en besvikelse. Den känns ofta för kort för att greppa många av klipporna och beter sig konstigt i strid. Fast det som irriterar mest med den är att man inte kan använda den när den behövs som mest: När man hoppar. Hoppet känns okontrollerbart vilket är synd eftersom resten av kontrollen fungerar bra.

Efter att ha skjutit sig igenom en färgstark djungel full med banditer så kommer man till en bergigare terräng och spelets första riktiga boss. Det är först här som spelet imponerar ordentligt. Man får order om att ta sig till en uppsamlingsplats fast när man väl kommer fram så blir man överraskad. Istället för att bli hälsad av en helikopter med de som skickade meddelandet så anfaller ett grymt stort reptilmonster. Den har sex ben och jag lär mig att ju mer jag skjuter på dem desto rödare blir de och till slut faller de av. När man kör online med kompisar istället för med ens ganska dumma datorstyra vänner kan det här nog bli ännu roligare, fast upplevelsen räcker långt när man kör själv också. Det är en fröjd att se när bosslivet sakta går ner när man hittat dess svaga punkter!

#blogg

Medlem
Gästförhandstitt!

Verkligen inte dåligt för att vara en åttondeklassare, han lyckas ju med en hook och allt i början. Hälsa honom att han gjorde ett bra jobb.

Medlem

Jag håller med. Imponerande, speciellt med tanke på att många i min högskoleklass troligtvis inte skulle ha kunnat skriva en så här bra text.

1
Skriv svar