jävla ocker...

Medlem
jävla ocker...

Missade att köpa biljett till årets Sonisphere, nu är allt slutsålt och självklart finns det en mängd biljetter på "marknaden"...till dubbla priset!
Jag kan förstå dom som står utanför och dealar vid festivalen men varför i helvetet är det överhuvudtaget lagligt att göra som dessa "företag" gör?
www.1biljett.nu till exempel,
"Varför står det ett högre/lägre pris på biljetten än det jag har betalat?

På den biljett du får står ett pris tryckt, s.k. Face Value. Det är arrangörens utgångspris som gällde vid första försäljningstillfället. 1Biljett.nu köper, byter och säljer biljetter på en andrahandsmarknad. Vi utför en tjänst där vårt pris styrs av tillgång, efterfrågan och platsens kvalitet samt är beroende av hur mycket tidsåtgång och kostnader inköpsprocessen krävt."

Biljetterna kostar från början 880 kr/st plus 45 i serviceavgift.
SJ som säljer en del av biljetterna (?!) tar tillbaka dom om man skulle ångra sig i tid, Ticnet är ticnet så dom suger...
www.1biljett.nu tar 1795 för samma biljett...
Nu måste man på ticnet ta tag i detta problem och skapa återköp av biljetter för att få bort denna "svarta marknad", det är en självklarhet i alla andra sammanhang utom just inom konserter. Återköp och personliga biljetter är ju knappast svårt, allt sköts elektroniskt och namnet står faktiskt på biljetten tillsammans med priset. Rent krasst gäller ju prismärkningen på varan i butik så varför inte via nätet?

#blogg

jävla ocker...

Yes, det suger ordenligt. Det måste bli lagändring, innan dess är det fritt fram som vanligt.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Efterfrågan sätter ju pris. Finns det väldigt liten tillgång och stor efterfrågan blir ju priset högt.

Medlem

klart det blir liten tillgång om "företag" köper upp alla biljetter först... sorgligast är att många biljetter inte blir "köpta", bra exempel är in flames och rammstein under deras senaste konserter i sthlm, halvfullt på läktarna och på golvet trots utsålda arenor...

Medlem

Är det så är det väl ändå upp till försäljarna att endast sälja biljetter till privatpersoner och kanske ett begränsat antal till företag m.m?

Medlem

men efterfrågan på andra produkter och tjänster sänker oftast priset... se på spel som exempel, mw2 som butiker kunnat tjäna pengar på tvingades ner till 299 för konsol på grund av stark efterfrågan. ett mer likt ex. är ju resebiljetter där man får bättre priser ju fler som köper. detsamma gäller faktiskt för arrangörer av konserter också men det som är fel är att det inte borde vara någaon "svart" marknad då man självklart borde få returrätt och personliga biljetter. inte så svårt då alla registreras och allt sparas för senare utskrift, namn och numrering på biljetter finns redan. bara ticnet som är för lata. har inget emot att ticnet säljer biljetter till företag som säljer typ bussresor i samband med evenemanget men inte om det säljs till företag som tar ut ockerpriser för samma biljett utan någon mer tjänst. man får ju inte ens sitt namn på biljetten vilket kan bli ett problem i entrén till vissa evenemang.

Medlem
Skrivet av MakkeK:

men efterfrågan på andra produkter och tjänster sänker oftast priset...

Förvisso, men när efterfrågan kombineras med en begränsad tillgång brukar priset gå upp.

1
Skriv svar