Trådlös-Router-nybörjare söker råd!

Inaktiv
Trådlös-Router-nybörjare söker råd!

Hej.
Har lyckats installera en trådlös router (54Mbit) med hjälp av tjejens bärbara dator. Det funkar i nuläget helt ok att nyttja PS3:an's internet osv. Men jag har ingen säkerhet...inga lösenord osv. Hur ställer man in det? Via PS3:an eller via den bärbara datorn? Behöver hjälp då detta är första gågnen jag sysslar med trådlösa nätverk och liknande....

Routern är en D-link (DI-524 54Mbps trådlös bredbandsrouter) "54Mbps trådlös bredbandsrouter Kompatibel med trådlösa 11g- och 11b-nätverk Inbyggd 4-portars 10/100Mbps switch med Auto MDI/X Trådlös WEP- och WPA-kryptering "

Tack!

Inaktiv

gå in i routerns webgränssnitt... brukar vara http://192.168.0.1 eller http://192.168.0.100 ...där ställer du in WPA-krypteringen

Inaktiv

Tack.

En till fråga: Jag har 100Mbit i väggen (fiber), en 54 Mbit trådlös router. Vad för sorts usb-trådlöst-nätverkskort bör jag köpa till min stationära dator? 54 eller 108 Mbit?

Ps. Min stationära dator har ej trådlöst nätverkskort.

Ok, en sista fråga också
Är det värt att lägga pengar på en n-standard trådlös router då jag skall använda den till PS3:an och till den stationära? Är det stor skillnad i vad man får ut för hastighet?

Tack å bock!

Inaktiv

Du ska använda kabel.........och du ska inte ha något under 100Mbit......


signatur

Bra kylning IsTheShit

1
Skriv svar