"Ingen mening med livet"

Inaktiv
"Ingen mening med livet"

Tjena!
Det är ingen som har hört detta uttryck: Man lever inte för att äta, man äter för att leva.

Visserligen har inte mat med det jag vill säga. Men ofta har jag tagit hjälp av detta sätt att vända om vissa påståenden när jag grubblar över något. I och med att jag har vridigt och vänt på orden har jag kommit underfull med att livet faktiskt inte alls har någon mening. Det spelar alltså ingen roll om det är på grund av att man har det dåligt eller för bra som många vill säga.

Det är rätt många pusselbitar som har stor samhörighet så jag skulle inte förvåna mig om jag själv råkar trassla till skrivandet. Men låt oss säga att grunden till allt liv är evolutionen, alltså att livet har utvecklat sig själv i universum.

Liv som vi själva vet är bara ett begrepp som vi har hittat på. Liv är inte alls är en kropp med fantastiska tillhörigheter som rör sig. Ett liv skulle kunna vara vad som helst, bara den innehåller energi. Energi kommer inte fram av sig självt utan någon form av rörelse. Det betyder att atomerna har en rörelse även inuti sig, kanske rent av vibrerande strängar (strängteorin).

När livet utvecklades från början var det bara en blandning av vissa atomer som gjorde det möjligt att få en cell att börja röra på sig. I detta stadiet är livet ett faktum. Medans allt annat som vi inte kallar för liv förblir dess form. Det är dessa former som enligt mig faktiskt har en mening. När något levande som vi säger skapar något vare sig om det är energirikt eller inte blir det mycket mer avancerade ting än vad livet är. Därför får andra saker som inte är "liv" en mening att den finns där.

Som ni kanske kommit underfull med är människan lika lågt stående som en enda cell. Lika mycket liv för den delen. Om nu min teori stämmer borde den även kunna bevisa att någon form av gud faktiskt finns. För ingenting som har en mening kan uppstå av sig själv (alltså alla byggstenar). I och med att allt liv inte har en mening är det mycket möjligt att det uppstår helt av sig själv. Om gud finns är det inte alls konstigt att han har funnits i all evighet, ingen har ju nämligen skapat honom.

Det mäktigaste påståendet enligt mig är: varför har vi dessa otroliga ögon? Det vanliga svaret brukar vara enkelt, för att vi ska se vad vi gör och njuta av världen och naturen. Men mitt svar är att vi ser för att vi har ögon, därför utnyttjar vi dem. Något som har mening kan inte veta att den medvetet utvecklade människan med ett par ögon för att njuta av den meningsfulla världen.

Därför blir jag även uppmärksam på naturprogrammen när de ständigt upprepar: just detta djur har fått speciella ögon för att kunna jaga effektivt. Ni förstår vad jag tänker..

Jaja, om ni undrar något är det trevligt med frågor om någon orkar.:)


signatur

/J.

Medlem

Du nickar inte "Fick en snilleblixt" på Fragbite va ? :'(
Ni som brukar hänga på FB förstår varför jag är upprörd om det nu skulle stämma :D.

Sen det dära uttrycket har jag visst hört, många gånger :)!

Medlem

varför har män bröst?

Medlem

Jag ser var du vill komma, och kan nödvändigtvis inte argumentera emot. Röstade innan jag läste hela inlägget, men vill påstå att just den djupa meningen, som så mången eftersträvar för att motivera sin existens, är just att föra arten vidare i naturens gång, liksom vilket levande tingest som helst. För att sedan eventuellt lämna plats åt nästa, osv. Detta av vilket jag antar du är inne på angående evolution etc. Kort och gott, jag svarade Ja, och ser din omformulering riktig, heh..
Kunde lika gärna bloggat om saken, ärligt talat.


signatur

'It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it' -Aristotéles

Medlem

Förstår tyvärr inte frågan
"Har livet en vetenskaplig mening?"
Undrar du om det genom vetenskapliga experiment går att bevisa att livet har en mening?

Kanske? Svaret kan finnas i slutet av universum eller i våra hjärnor. En ren tillfällighet kan också avslöja meningen med livet.

Förstår heller inte din surhet över att man säger att djur har specialiserade sinnen som t.ex. förenklar deras jakt. Låter som evolution och anpassning till miljö.
Eller menar du att en örn inte skall klassas som liv då örnens ögon också är liv som består av celler av liv med atomer av liv o.s.v.? Är sten liv då? Det består ju av något?
Det finns nog människor som tänker i dessa ”dissekeringsbanor” men det är ju enklare se örnen som ett liv då örnen har kontroll över cellerna/atomerna i sin kropp och allt fungerar (oftast*) ihop.

Oftast*
Alla ögon fungerar inte som de skall så vilken mening har de då? Jag ser väldigt dåligt utan glasögon och hade jag fötts i en tid då glasögon ej fanns hade jag troligtvis haft det svårt på egen hand. En örn med dålig syn lever på sämre villkor den med.
Sedan kan man diskutera varför mina ögon inte fungerar till 100%. De hade kanske fungerat om min mor inte stoppat i sig viss föda, medicin, andats in föroreningar från bilar etc.
Var är då Guden, vår skapare? Denne borde kunna förhindra att vi omedvetet förstör oss själva och utsätter foster för risker. Vad är det för mening med att skapa människan för att sedan låta den fördärva sig själv genom okunskap, oförsiktighet och eller avsaknad av samvete. Det leder ju bara till lidande.
Detta vore ett bevis på att Gud inte finns och att det inte finns en konkret mening med livet. Istället arbetar vi med det som evolutionen "ger" oss. Hjärnan låter oss hittar på saker för att fördriva tiden och vi hittar en/flera meningar med livet eller något som i.a.f. driver oss.
Sedan säger man i.o.f.s. att ur något ont brukar något gott komma och då är kanske meningen att vi skall genomlida för att lära oss något. Gud vill kanske att vi genom misstag skall lära oss och slutligen nå fram till ett mål. Det ultimata livet. En utopi vi ( och tidigare generationer) genom blod och tårar (och sparsamt med glädje) kämpat oss till. Tyvärr får inte många som kämpat uppleva detta, om vi nu inte lyckas kontrollera livet och åldrandet genom manipulation av gener eller att vi kommer på metoder som låter oss överföra våra medvetanden på diskar och leva för evigt

Sedan utgår du ifrån, låter det som, att bara för att människan skapar saker som har mening (för människan) så borde vi ha skapats av en anledning. Men den kopplingen behöver inte finnas. Vi kan ha skapats bara för att det blev så.

Och vilken Gud talar vi om förresten heh?

Jag fattar noll.

Medlem

rätt säker på min sak.
Livet har "ingen mening"
man äter för att kunna leva, leva för att kunna sätta på söta flickan så det blir barn.
som alla andra djur/växter.


signatur

R.I.P The_maxx

Inaktiv

kände inte till sidan Fragbite, men jisses vilken soppa,
hela startsidan är ju ett enda kaos.

och nu till denna tråden.
människan är som tur är det enda djuret som inte enbart tänker på att föra sina gener vidare.

tänk hur det hade sett ut om människan varit som typ katter.
vart ute varje kväll med bara en tanke i skallen.

banka skiten ur varje kille och sen sätta på brudarna och sen bara sova och käka tills nästa sex runda.

meningen med livet är att vi har ett val vad vi vill göra.
djuren har inget val.

Inaktiv

[quote=Famest]Du nickar inte "Fick en snilleblixt" på Fragbite va ? :'(
Ni som brukar hänga på FB förstår varför jag är upprörd om det nu skulle stämma :D.

För säkerhetens skull letade jag upp den personen som skrivit "fick en snilleblixt" på fragbite och han har ingenting med mina teorier att göra.


signatur

/J.

Medlem

" Om gud finns är det inte alls konstigt att han har funnits i all evighet, ingen har ju nämligen skapat honom. "

"Energi kommer inte fram av sig självt utan någon form av rörelse."

Alltså måste någon ha skapat gud, Och vem har isåfall skapat han som skapat gud? osv osv.

Inaktiv
Skrivet av DreadX:

varför har män bröst?

Om du tänker dig att bröst inte heter någonting, vad är de då? De är bara en samling utbuktningar. Vad har du för användning av dina utbuktningar idag om du skulle ha några? Mitt svar är att de män som nu har bröst har inte bröst för att de ska vara till för något, du använder dem för att det finns något att använda om du själv har upptäckt det. Som jag brukar säga: man föds med naturen, inte till naturen.:)


signatur

/J.

Medlem

Det finns ingen mening med livet ur vetenskaplig synpunkt.
Det var slumpen som avgjorde planeten jordens perfekta avstånd till solen som medförde möjligheten till bakteriellt liv.
Det var slumpen som avgjorde att bakterierna kunde utvecklas till större och intelligentare varelser.

Jag är säker på att det långt bortom vår galax finns solsystem med liknande förhållande som vårt.

Det här ska väl inte bli en ny religionstråd nu va?


signatur

C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik

Medlem

MIN mening med livet är att inte bara vara vid liv, utan att verkligen leva (njuta av livet alltså), punkt slut.


signatur

Go for it - ALL or Nothing!

Medlem

Livet är som en påse.
Tomt och innehållslös, tills du börjar fylla det.


signatur

Neva knock on 'eavens door.
Ring da bell an scurry, ee 'ates dat.

Inaktiv
Skrivet av IceMan:

rätt säker på min sak.
Livet har "ingen mening"
man äter för att kunna leva, leva för att kunna sätta på söta flickan så det blir barn.
som alla andra djur/växter.

håller fullständigt med!

Inaktiv
Skrivet av Lognoreng:

" Om gud finns är det inte alls konstigt att han har funnits i all evighet, ingen har ju nämligen skapat honom. "

"Energi kommer inte fram av sig självt utan någon form av rörelse."

Alltså måste någon ha skapat gud, Och vem har isåfall skapat han som skapat gud? osv osv.

Jag förstår vad du säger. Men hur du än tänker kommer du fram till att så här har det sett ut i evighet. Något har skapat något annat som i sin tur har skapat något annat. Det är jobbigt att tänka på något innan "big bang". Hur som helst kommer nog alltid begreppet liv att vara meningslöst rent vetenskapligt. Om du skaffar barn är det bara själva atomerna som är meningsfulla eftersom du hade en tanke bakom. Men livet hos barnet kommer som sagt att vara meningslöst.

Människan har ju i princip bara hittat på olika saker för att ha en drivkraft till att leva. Det är vi som bestämmer vad som är meningsfullt och inte.
Att vi säger att meningen med livet är att föra generna vidare är precis lika mycket människans påhitt.

Vad spelar det för roll om det finns liv i universum överhuvudtaget?


signatur

/J.

Medlem
Skrivet av jollehojje:

Vad spelar det för roll om det finns liv i universum överhuvudtaget?

Det spelar troligtvis ingen som helst roll om inte universum har ett medvetande och känslor för oss.

Medlem

En mening med livet är ju också bara något vi människor har hittat på, sen hur man vill spendera sin tid på jorden är upp till var och en själv.
Och eftersom människan är egoistisk så gör vi allt för att må bra på något sätt, att knulla för att få barn gör vi enbart för att säkra våran framtid.

Vad vi människor/djur har för roll i universum kommer vi säkert inte få reda på, möjligtvis om man lär sig kontrollera sina muskler så att man kan använda hjärnans kapacitet till max, men då kommer problemet att man inte kan kommunicera alls med omvärlden.

Ostmjuk hamster : Jag antar att det är den kristna guden som nämns.


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Inaktiv

Jo, det stämmer att mening som vi menar finns. Men det är inte vi som är mening. Om livet skapar någonting blir det meningsfullt. Det blir många meningar i den här tråden. 8)

Jag själv har ingenting emot att lura mig själv att det finns en mening med allt liv.

Som Ostmjuk hamster också skrev tidigare så undrar han att vad är det för mening med att gud skapat oss när vi bara får i oss en massor av okunskap. Då svarar jag lätt att du har rätt men ändå fel. Enligt mig kan inte gud ha skapat oss. Om han finns skapade han bara saker med mening och det har inte vi.


signatur

/J.

Medlem

Det är fan tur att det inte är du som är "Fick En Snilleblixt" :D!

För er som inte vet : Fick En Snilleblixt är en användare på FragBite som postar oändligt många trådar som är oändligt långa, alla trådar handlar om religion och är bara massa skitpropaganda som han själv inte vet något om. Fastän man motbevisar den jäveln så ska han ignorera, USCH!

Jollehojje har faktist en del punkter som är värda att tänka på, angående liv! Tänkte mest på det att det faktist är vi själv som har kommit på definitionen liv.

Medlem
Skrivet av jollehojje:

Tjena!
Det är ingen som har hört detta uttryck: Man lever inte för att äta, man äter för att leva.

Visserligen har inte mat med det jag vill säga. Men ofta har jag tagit hjälp av detta sätt att vända om vissa påståenden när jag grubblar över något. I och med att jag har vridigt och vänt på orden har jag kommit underfull med att livet faktiskt inte alls har någon mening. Det spelar alltså ingen roll om det är på grund av att man har det dåligt eller för bra som många vill säga.

Det är rätt många pusselbitar som har stor samhörighet så jag skulle inte förvåna mig om jag själv råkar trassla till skrivandet. Men låt oss säga att grunden till allt liv är evolutionen, alltså att livet har utvecklat sig själv i universum.

Liv som vi själva vet är bara ett begrepp som vi har hittat på. Liv är inte alls är en kropp med fantastiska tillhörigheter som rör sig. Ett liv skulle kunna vara vad som helst, bara den innehåller energi. Energi kommer inte fram av sig självt utan någon form av rörelse. Det betyder att atomerna har en rörelse även inuti sig, kanske rent av vibrerande strängar (strängteorin).

När livet utvecklades från början var det bara en blandning av vissa atomer som gjorde det möjligt att få en cell att börja röra på sig. I detta stadiet är livet ett faktum. Medans allt annat som vi inte kallar för liv förblir dess form. Det är dessa former som enligt mig faktiskt har en mening. När något levande som vi säger skapar något vare sig om det är energirikt eller inte blir det mycket mer avancerade ting än vad livet är. Därför får andra saker som inte är "liv" en mening att den finns där.

Som ni kanske kommit underfull med är människan lika lågt stående som en enda cell. Lika mycket liv för den delen. Om nu min teori stämmer borde den även kunna bevisa att någon form av gud faktiskt finns. För ingenting som har en mening kan uppstå av sig själv (alltså alla byggstenar). I och med att allt liv inte har en mening är det mycket möjligt att det uppstår helt av sig själv. Om gud finns är det inte alls konstigt att han har funnits i all evighet, ingen har ju nämligen skapat honom.

Det mäktigaste påståendet enligt mig är: varför har vi dessa otroliga ögon? Det vanliga svaret brukar vara enkelt, för att vi ska se vad vi gör och njuta av världen och naturen. Men mitt svar är att vi ser för att vi har ögon, därför utnyttjar vi dem. Något som har mening kan inte veta att den medvetet utvecklade människan med ett par ögon för att njuta av den meningsfulla världen.

Därför blir jag även sur på naturprogrammen när de ständigt upprepar: just detta djur har fått speciella ögon för att kunna jaga effektivt. Ni förstår vad jag tänker..

Jaja, om ni undrar något är det trevligt med frågor om någon orkar.:)

tl; dr


signatur

yolo

Medlem

Livet har ingen vetenskaplig mening för det finns inget som säger att livet strävar mot något.. alls utom att just leva.
Om du däremot VILL att livet ska ha mening och därför försöker hitta andlig mening och försöker dessutom rättfärdiga den på något helt sjukt konstigt sätt så varsågod, men det är ett fruktansvärt slöseri på tid. Om du ändå ska lura dig själv så kan du lika gärna lita blint på vad det är du nu tror på.


signatur

Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.

Medlem
Skrivet av jollehojje:

Jo, det stämmer att mening som vi menar finns. Men det är inte vi som är mening. Om livet skapar någonting blir det meningsfullt. Det blir många meningar i den här tråden. 8)

Jag själv har ingenting emot att lura mig själv att det finns en mening med allt liv.

Som Ostmjuk hamster också skrev tidigare så menar han att vad är det för mening med att gud skapat oss när vi bara får i oss en massor av okunskap. Då svarar jag lätt att du har rätt men ändå fel. Enligt mig kan inte gud ha skapat oss. Om han finns skapade han bara saker med mening och det har inte vi.

Nja det var inte riktigt det jag menade där. Min undran var - Varför skapade gud en ofullständig människa som fördärvar sig själv omedvetet (eller t.o.m. medvetet). Men visst, det med okunskap kan klämmas in här också. Tänk på allt lidande sjuka människor fått stå ut med p.g.a. brutal och felaktiga behandling. Om vi alla var perfekta varelser som bar på all kunskap som någonsin kommer att existera redan från födseln hade det besparat oss mycket lidande... Eller hur?
Eller jobbar gud kanske på nästa patch för att rätta till felen? Vilken version är vi? beta 0.95? :/

Jag håller emellertid med om det du säger i slutet. I det här fallet känns det inte direkt möjligt att en gud varit inblandad och vår "mening" är tyvärr utom synhåll.

edit: Okaj Greger, vi kör på det sålänge tills någon vill byta ;).

Medlem

42?


signatur

"I don't rock and roll, I BURN!"

Medlem
Skrivet av cribba:

42?

--------------------------------

Vi väljer själva vår "mening" med livet.


signatur

I can't even tell you at the moment, what at the moment means....even momentarily.

Medlem
Skrivet av cribba:

42?

QTF


signatur

'It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it' -Aristotéles

Inaktiv
Skrivet av ostmjuk hamster:

Eller jobbar gud kanske på nästa patch för att rätta till felen? Vilken version är vi? beta 0.95? :/

Som sagt, Om gud finns kommer han aldrig att ha kontroll över vilket stadie livet är på i universum. Det skulle vara omöjligt att han jobbar för att vi ska ha det bra, därför kan han inte fixa patcher. Så bara för att livet på jorden har det uselt bevisar inte det att gud inte finns.

Vilken version människan är idag kan vi bara veta själva, men även där återfinns ännu ett typiskt mänskligt "påhitt".

Liv är ju liv och inget annat.

Nu är jag ingen specialist på området om en högre existens. Men att fundera om det är nog inget fel.


signatur

/J.

Medlem

föröka sej och må bra?

Medlem
Skrivet av jollehojje:
Skrivet av ostmjuk hamster:

Eller jobbar gud kanske på nästa patch för att rätta till felen? Vilken version är vi? beta 0.95? :/

Som sagt, Om gud finns kommer han aldrig att ha kontroll över vilket stadie livet är på i universum. Det skulle vara omöjligt att han jobbar för att vi ska ha det bra, därför kan han inte fixa patcher. Så bara för att livet på jorden har det uselt bevisar inte det att gud inte finns.

Vilken version människan är idag kan vi bara veta själva, men även där återfinns ännu ett typiskt mänskligt "påhitt".

Liv är ju liv och inget annat.

Nu är jag ingen specialist på området om en högre existens. Men att fundera om det är nog inget fel.

Gud är allsmäktig, hur ska han inte kunna fixa sånt? det är inte folket på EA som håller i världens patchning
Han hade ju kontroll över oss förut tydligen, men sen så kom grabbarna som skrev bibeln att det skulle vara omöjligt att argumentera emot om man sade att "guds vägar äro outgrundliga" och att "gud gav människan en fri vilja".

Där är 2 argument som gör att dåtidens människor inte kunde komma på något för att kontra, och de som verkligen gjorde det blev ju brända på bål / stenade för att kyrkan ville behålla makten.

Och med det så kommer väl den här tråden spåra ut till en 25 sidor lång religionsdiskussion innan det påbörjas personangrepp?


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Medlem

för faen folk get a life


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Avstängd
Skrivet av ostmjuk hamster:

Var är då Guden, vår skapare? Denne borde kunna förhindra att vi omedvetet förstör oss själva och utsätter foster för risker. Vad är det för mening med att skapa människan för att sedan låta den fördärva sig själv genom okunskap, oförsiktighet och eller avsaknad av samvete. Det leder ju bara till lidande.
Detta vore ett bevis på att Gud inte finns och att det inte finns en konkret mening med livet. Istället arbetar vi med det som evolutionen "ger" oss.

Det är för många som har skrivit redan för att jag ska orka delta i en debatt, men jag har tänkt "svara på" Ostmjuk hamsters fundering:

Gud har inte skapat oss för att vi ska leva för oss själva och klara oss så bra som möjligt, utan Gud skapade oss för att ha gemenskap med oss - inte för att han behövde det utan för att han ville.
Från början fanns bara Adam och Eva och alla djuren i Edens lustgård. Djävulen, en av de högsta änglarna som fallit högmod, frestade Eva med frukten från livets träd. Den skulle ge henne vishet och evigt liv.
Vi fick vishet så att vi kunde förstå synden och vad den var, men det fick vi inte göra (antagligen för att konsekvenserna skulle bli just vad de blev) och synden hade kommit in i världen. Synd är att missa målet och göra fel.

Eftersom Gud inte tål synden kunde vi inte längre vara tillsammans med honom och vi fick klara oss mer eller mindre själva. Vi ville fortfarande vara med Gud och sökte efter honom utan resultat, men Gud ville fortfarande vara med oss och därför sände han sin son, Jesus.

Jesus tog på sig all synd som har funnits, finns och ska finnas och tog dess straff och uppstod sedan från döden. Vi är förlåtna, om vi tar emot synden, och därför kan vi få kontakt med Gud igen och vara tillsammans med honom.

Som sagt, jag har inte tänkt delta i någon debatt, så fresta mig inte!

Skriv svar