Historien om Tetris

Medlem

Det här är ändå heeelt sjukt:
http://www.youtube.com/watch?v=H_tmFUWu9bI

Sista banan så blir allt osynligt förrutom en snabb bild på klossen som ramlar ner och han klarar det!

Medlem

Alltid tyckt Tetris har varit tråkigt, och tycker det än.


signatur

R.I.P The_maxx

Inaktiv
Skrivet av IceMan:

Alltid tyckt Tetris har varit tråkigt, och tycker det än.

Tetris är inte för alla ^_^

Medlem

Läste bara hit och vad tvungen att kommentera direkt...
"Han var dock ingen introvert nörd, som många andra unga genier. Med sitt glada humör och sin positiva livssyn, var han populär både bland kamrater och lärare. Omgivningen förstod intuitivt att de hade med ett sympatiskt snille att göra."

Det är kulturella skillnader. I Sverige ses det ofta som fult att räcka upp handen och visa att man lärt sig något. I.a.f. i den kommunala skolan. Minns själv att jag slutade räcka upp handen och sluta läsa läxor p.g.a. att man blev kallad nörd, idiot m.m.
I Sverige fokuserar man på de som kan minst och man lyckas väldigt bra med att kväva all studielust som finns hos barn som ligger på en annan nivå. T.o.m. lärare klagar över att barn går för fort fram och de vägrar att ge barnen mer utmanande material att arbeta med. Barnen måste lära sig att "anpassa sig till andras studietakt" heter det t.ex. Dessutom skulle letande och rättande av sådant material innebära merjobb för läraren, ja kanske skulle t.o.m. det barnen gör vara överkurs för läraren själv och det vore ju hur pinsamt som helst om lärare blev tungen att be kollegor från mellanstadiet att rätta proven..

edit: Trevlig artikel

Medlem

"...uppbyggda av fyra liksidiga kvadrater." alla kvadrater är liksidiga. Geometri for dummies.

Medlem

Jättebra artikel, intressant läsning


signatur

no remorse

PaZ
Medlem

En liten not: "Human Tetris" handlar inte bara om Tetrisformer (även om det kanske startade så), och är identiskt med den svenska versionen "Hål i väggen". Jag har aldrig riktigt tyckt att det varit så likt tetris, dock.

Medlem

Riktigt bra artikel, fler sådana tack!

Medlem

Haha grymt bra läsning! =D Mer sådant åt folket!

Medlem

Grymm artikel!!!!

12
Skriv svar