Medlem
8800 GT woot?

Ja va fan, såg några tester som gjorde mellan 8800 gtx och gt. Tydligen så har GT serien en mycket högre prestanda än GTX, men där visa spel är cäldigt shader krävande ledde GTX med 1-2 fjutiga poäng.

Och för att tillägga så kostar GT kortet typ 2000 kr mindre än GTX. Det är för bra för att vara sant. Någon som vet om det är något fel på GT korten, eller något annat som ogillas?

nj
Medlem

Geforce 8800GT-korten är baserade på nVIDIAs nya G92-kärna (som det pratats hur mycket som hellst om i några månaders tid lite överallt på Internet) som har en hel del förbättringar jämfört med den äldre G80-kärnan (som 8800GTS/GTX/Ultra bygger på).
Lägre tillverkningsprocess vilket ger ett svalare och mindre strömhungrigt grafikkort (som dessutom kan pressas upp i högre klockfrekvenser), fullständigt hårdvarustöd för att spela upp H.264/VC-1-filmer, mm.

Prestandamässigt, beroende på spel/program, så ligger kortet mellan 8800GTS och 8800GTX (kan finnas något enstaka test där det ligger lite bättre till än GTX) så nej, det finns egentligen ingen nackdel med ett kort som kostar från ca 2000kr mer än att det kanske är lite svårt att få tag på i dagsläget med tanke på att det är nylanserat.

Enda som kan vara är väl att man kan vilja se vad AMD/ATI:s nya RV670-baserade grafikkort kan tänkas prestera (och landar på för pris) jämfört med G92-kärnan då den tex har DX10.1-stöd (vilket nVIDIAs kort ännu saknar).

Medlem

jag har bara haft dåliga erfaranheter med ATI ändå, och dx 10.1 kommer väl inte en på ett tag. Tack för ditt svar, blir väl att man skaffar sig ett 8800 gt då :>

Inaktiv

Kommer 92GTS vara bättre än 88GT(ledsen för mina newbie frågor:P)?

Inaktiv
Inaktiv
Skrivet av Jigsaw:

Kommer 92GTS vara bättre än 88GT(ledsen för mina newbie frågor:P)?

uhm lite konstigt skrivet?
Undrar du ifall nya GTS kortet baserat på G92 processorn kommer vara bättre än GT kortet med samma processor?

I sånt fall så är svaret: Ja

Medlem

Vad kräver det för nätagregat 320w eller 500w

nj
Medlem
Skrivet av Snorken:

Vad kräver det för nätagregat 320w eller 500w

Läste att att iaf en tillverkare rekommenderar ett 400W nätagg som kan leverera minst 22A på 12V som minimum iaf, sedan beror det ju även mycket på vad som används i övrigt i datorn.

Medlem

Ok så du tror inte 375w fungerar

nj
Medlem
Skrivet av Snorken:

Ok så du tror inte 375w fungerar

'

Omöjligt att säga, mycket hänger på hur bra kvalité det är på nätagget, hur mycket ström det kan leverera på 12V-railen/arna.
Om du öppnar datorn och tittar på nätagget så borde det sitta en klisterlapp som är synbar från sidan. Där ska det stå information om hur många ampere nätagget kan leverera, och det är då 12V som är intressant.
Vad är det för tillverkare/modell på nätagget föresten, samt för dator i övrigt?

1
Skriv svar