Medlem
PCI-Express 2.0

Jag har ännu inte hittat någon artikel som visar hur mycket prestanda-skillnad PCI-Express 2.0 ger.
Nån som vet?


signatur

/ Shuburn

Inaktiv

"Överföringen fördubblas alltså i version 2.0 till 5 Gbit/s. Samtidigt dubblar man också det maximala effektuttaget till 300 W (eller möjligen 225 W), främst på grund av de nya strömhungriga grafikkorten".
Länk ---->> http://mikrodatorn.idg.se/2.1030/1.108795


signatur

Bra kylning IsTheShit

nj
Medlem

Frågan är ju dock om man kommer märka någon direkt större skillnad i början. Se tex när AGP var standard och de snabbare varianterna dök upp, var oftast minimal skillnad i början iaf tills det väl började dyka upp program och spel som krävde den extra bandbredden.

Det som dock kan vara intressant att se är om CrossFire/SLI får någon prestandaförbättring av PCIe 2.0 då jag läst en del kommentarer om att iaf Geforce 8800-korten ska vara begränsade av PCIe 1.0:s bandbredd (och möjligen även att HD2900-korten är det med).

Medlem

Nya 8800GT stödjer 2.0, och detsamma gäller AMD/ATIs 3800HD, som dessutom har DirectX 10.1-stöd. Men om gränssnittet kräver så mycket mer ström, + spelen nyttjar inte DirectX 10.0 riktigt än + priset för ett moderkort med X38-chipset, som börjar på två tusingar. = onödigt att lägga pengar på.


signatur

/ Shuburn

Inaktiv

Ja, sen har jag hört 2.5Gbit/s inte är en flaskhals för dagens grafikkort ännu, så vet inte vad jag ska tro.

Stod i valet och kvalet mellan P35 och X38 när jag skulle köpa ny dator (med ett 8800 GT med stöd för PCI-e 2.0) men valde P35 ändå, pga priset.

Medlem
Skrivet av baggen:

Ja, sen har jag hört 2.5Gbit/s inte är en flaskhals för dagens grafikkort ännu, så vet inte vad jag ska tro.

Stod i valet och kvalet mellan P35 och X38 när jag skulle köpa ny dator (med ett 8800 GT med stöd för PCI-e 2.0) men valde P35 ändå, pga priset.

Vad valde du allt som allt i slutändan? Är nämligen på g att köpa nytt, och det känns lite som om man aldrig kan känna sig riktigt säker. Eller jo.. är typ 90% säkert...


signatur

/ Shuburn

Inaktiv

Det stod mellan ett gigabyte GA-P35-DS4 (med PCI-e 1.0 alltså)
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIGP35-D... och ett GA-X38-DQ6 (med PCI-e 2.0)
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIGX38-D...

men skiljer en slant där så tog P35 då alla artiklar jag läst angående PCI-e 1.0 och PCI-e 2.0 säger att det i dagsläget inte ger nån förbättring, kanske med SLI, det vet jag inte.
Jag skulle dock gärna vilja se en benchmark där de kör samma setup på respektive PCI-e typ. Sen är det iofs lite annat som skiljer, snabbare FSB tror jag?

Om man inte är riktig entusiast tror jag du kommer klara dig galant med ett P35 utan att behöva ångra dig.
Vill du vara först med allt nytt och köpa ny processor såfort det kommer så kanske du ska satsa på X38 då den stödjer Intels 45nm processorer (rätta mig om jag har fel).

Sedan köpte jag även ett 8800GT från Leadtek
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=LT8800GT...

Där spelar inte märket någon roll, bara ta det billigaste man kan hitta (och som finns i lager ) och sen klocka själv.

Sedan ska man ju vara medveten om att nvidia framöver skall släppa fetare kort än GT med sin nya processor, Ifall dessa går bättre på PCI-e 2.0 vet jag inte i dagsläget, antagligen inte nån annan heller.

1
Skriv svar