Uppgradera brorsans dator

Inaktiv
Uppgradera brorsans dator

Min brorsa funderar på att uppgradera sin dator.
Det han har nu är:
ett 1024MB PC2100 266MHz minne,
ett Nvidia GeForce FX 5200 (AGP) och en
AMD Athlon XP 2400+ (2.00GHz) processor.

Det han funderar på att köpa är då ett till minne, ett nytt grafikkort och en ny processor.

Frågorna är då:
Skulle en tvåkärnig processor passa på moderkortet?
Skulle grafikkortet, minnena och eventuellt en tvåkärnig processor räcka för att spela spel som t.ex. Enemy Territory: Quake Wars och Unreal Tournament 3?
Tror ni att ett nytt nätaggregat behövs?

Andra synpunkter m.m. välkomnas.

nj
Medlem

Det finns inga tvåkärniga processorer för socket A (som Athlon XP använder sig av), den snabbaste processorn som släpptes till den plattformen var Athlon XP3200+ (2.2GHz, 512kB L2 cache, 400MHz busshastighet), och sedan ersattes den helt av socket 754/939 (som nu i sin tur har ersatts av socket AM2/AM2+).
Processorer för socket A är även rätt omöjliga att få tag på annat än begagnade, och de som säljer brukar ofta ta ut rejäla överpriser.

Iaf UT3 misstänker jag kan bli oerhört tungt för den datorn, även med 1GB minne och det där grafikkortet. Geforce 7600GT (som är snäppet snabbare än Radeon X1650 Pro) kombinerat med en oerhört mycket kraftfullare processor ger tex 41FPS enligt AnandTechs test av grafikkort i UT3-demot.

Om ett nytt nätagg behövs går inte riktigt att svara på iom du inte skriver vad han har för något.

Istället för att uppgradera den där så vore det nästan vettigare att istället lägga pengar på att byta ut moderkort, processor, minnen, grafikkort samt möjligen ett nytt nätagg mot helt nya saker iom de är så gamla.

Inaktiv

Ja, får nog bli så. Den har trotsallt några år på nacken.

1
Skriv svar