Medlem
Problem med WoW

Hej! jag är inte något geni på datorer. För ett tag sedan uppgraderade jag min dator. Jag köpte nytt grafikkort och nytt ramminne. Så att min dator skulle klara WoW. Det funkade utmärkt att instalera och starta. Men sedan kom problemet in i bilden. För det första var jag tvungen att ha på lägsta upplösningen
(Vilket duger för mig som inte har några större krav på grafiken. Huvudsaken för mig är att det flyter på bra) Och för det andra stannar bilden upp när jag kört i ca 1 och 1/2 timme. Jag undrar om det beror på kylningen på grafikkortet som kallas för heatsink. vad är det för något? Mitt grafikkort är ganska värdelöst skulle jag tro. Det är ett Nvidia geforce 128 mb.
Jag är tacksam för svar!

Inaktiv

Du får skriva vad det är för grafikkort, geforce 128 mb säger oss ingenting. Skriv gärna vad resten av datorn innehåller för komponenter.


signatur

CM Elite 340 | P5K-VM | E7200@3.4GHz | 4GB DDR2 | GTX 260+ OC | WD 640GB | Corsair 450w | ViewSonic vx2235wm

Inaktiv

Behöver iofs inte vara grafikkortet kan även vara CPU alternativt bryggan på moderkortet.

Ta bort GPU (processorn på grafikkortet) kolla så att det är rent och lägg på ett tunnt lager arctic cooling kylpasta.

Ta bort CPU ("vanliga" processorn) och gör rent och gör samma sak där med kylpastan.

Från scratch så brukar de ha på en klump kylpasta i mitten ojämnt och dant så man får kolla det själv så att det blir bra.

Sitter en krets på moderkortet som numera brukar ha kylflänsar. Denna kan också bli ordentligt varm. Här brukar det inte sitta kylpasta från början. Jag satte på kylpasta där också och då blev min burk betydligt svalare.

Gissar på överhettning och gör du detta ser du ju hur det ser ut när du tar bort grejorna. Slår vad om att det är någon skitpasta som sitter ojämnt fördelad på processorerna.

Vissa spel gör också så att det blir betydligt varmare.

Edit: Kan vara idé eller snarare nödvändigt att sätta på en fläkt på grafikkortet om det inte har det nu.


signatur

Bra kylning IsTheShit

Medlem

Grafikkortet är ett NVIDIA GeForce FX 5200 Gigabyte 128Mb AGP

Medlem

Ok, Jag har några frågor. vad är kylpasta och var kan man få tag på det? Vad är egentligen heatsink som är kylningssystemet på kortet och är det krångligt att koppla in en fläkt?

Medlem

Börja med att göra rent kylfänsarna på grafikkortet ordentligt.


signatur
Inaktiv

Kylpasta är en vit eller grå (brukar det vara) limliknande smet i tub som kan se ut ungefär som en limtub. Bör du kunna köpa på komplett.se även om det finns specialister. Köp arctic cooling kylpasta när du ändå håller på så får du någon grad lägre. Ett TUNNT jämnt lager ska det vara. Ju tjockare lager du har på ju sämre värmeavledning blir det. Heatsink låter för mig som att det inte sitter fläkt på och jag har under årens lopp provat diverse fläktlösa kylningar med överhettning som resultat eller kortare livslängd. Du kan ju använda någon fan-kontakt i moderkortet och driva fläkten med men återkom när det hänt lite så kan man vid behov gå in på närmare beskrivningar.


signatur

Bra kylning IsTheShit

1
Skriv svar