Fix idéer / Tvångstankar?

Medlem
Fix idéer / Tvångstankar?

Ja, tänkte höra om ni har några sådana. Behöver såklart inte vara några direkt skadliga!

Såg att KlosterKatt hade en tråd upp mendet var ju över ett halvår sedan och mycket lär ju ha hänt sedan dess

Hur som helst. Jag vet med mig att jag har en, och det är att efter jag sett en film så måste jag alltid låta bandet / skivan sitta kvar i sin uppspelare. Jag kan verkligen inte ställa mig upp och gå förbi, fixa ut median och stoppa det i sitt korrekta fodral, även om jag tar svängen förbi så att säga. På något sätt känns det som århundradets ansträngning och , ja, det blir inte av.

Sen tycker jag om att handla grejjer med, även om jag kanske inte riktigt behöver dem. Spec elektronikprylar till hemmet, ha! Finns ju inget bättre en att hämta ut paket på posten och öppna dem , plocka bort all plast och allt är blankt o fint.

Medlem

Haft en massa sån skit när jag var liten i ett flertal år, men idag är man "frisk" underbart


signatur

R.I.P The_maxx

Inaktiv

hade fix ide när man var yngre att saker och ting måste stå rätt.

stod det ett par skor i hallen och ena skon inte stod brevid andra skon då var man tvungen att ställa dom brevid varandra rakt....

har fortfarande lite ordnings noja, men inte lika mycke som för nåra år sen.

Medlem
Skrivet av Nikie:

Finns ju inget bättre en att hämta ut paket på posten och öppna dem , plocka bort all plast och allt är blankt o fint.

luktar gott brukar de också göra, i alla fall om det är hårdvara

jag har haft saker, men de har inte varit såna som att jag måste göra på nåt visst sätt, annars blir allt fel.
Nyförtiden orkar jag inte bry mig så mycket. Saker ska göras effektivt och snabbt utan att lägga allt för mycket tanke bakom. Problemet blir väl att jag glömmer saker konstant, typ har jag gjort det, eller vad gjorde jag av med det. Ingen kontroll längre liksom. Fast det kanske har med åldern att göra :/

När jag tänker efter, så finns det nog några saker som jag brukar hänga mig på.

Det är att jag vill se klockslaget 13:37, ser jag det och jag är hemma, joinar jag #1337 på qnet och skriver 1337, kopierar texten med klockslaget, partar och pastar det i någon annan kanal.

Tid för övrigt är jag fäst vid, jag brukar gilla att estimera saker, typ "jag är där om ungefär en halvtimma" och jobbar verkligen för att vara där om en halvtimma, det känns bra om det stämmer in på pricken, vilket det oftast gör.

Eller:
- Vad är klockan? frågar frun
- Jag vet inte, men skulle gissa på att den är ungefär 17:34

Jag måste då såklart kolla i klockan om det stämmer. Ofta stämmer det ganska bra


signatur

thank you, come again

Medlem

Hux: Jag är exakt likadan när det gäller tid. Jag vill verkligen ge en exakt uppskattning om hur lång tid jag behöver på mig, och då ska det inte vara så att jag sölar eller stressar. Allt ska gå i normalt tempo och utan dötid. Då blir jag sjukt nöjd, och desto fler variabler (duscha, rakning, strykning, restid, byte o s v) desto bättre.

Edit: Det är ingen fix idé dock. Jag börjar inte kallsvettas om jag inser att jag inte kommer hålla det. Det är bara ett sätt att göra vardagen lite roligare.

Inaktiv

Ptja, det enda sånt där jag har är väl att jag kan inte tänka/titta på något äckligt och slicka mig runt munnen samtidigt. Om jag råkar göra det så måste jag gör ett "prutt-ljud" med läpparna, ja ni fattar, för att ta bort min synd. Har jag fattat det rätt vad det handlar om? ^^


signatur

Dr. SkruMp <3 #komsi

Medlem
Skrivet av SkruMp:

Ptja, det enda sånt där jag har är väl att jag kan inte tänka/titta på något äckligt och slicka mig runt munnen samtidigt. Om jag råkar göra det så måste jag gör ett "prutt-ljud" med läpparna, ja ni fattar, för att ta bort min synd.

aaaaaaaaaaahahahahahahahhahahahahahha!!!!!!

Den var skön!


signatur

Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005

Medlem

Jag ställer väckarklockan säkert 5-10 gånger varje kväll, bara för att vara säker på att den verkligen ringer imorrn bitti... skjut av mig någon?

Inaktiv

Det gör jag också. Det är inte ett problem, det är bara så man ska vara säker Jag kan ställa klockan sen måste jag titta så jag ställt den på rätt tid. Då tittar jag noooga, sen måste jag titta igen ändå.


signatur

Dr. SkruMp <3 #komsi

Medlem

tittar nooooga som i katana-nooooga dvs sitter och STIRRAR på väckarklockan på 20cm avstånd i typ en halvminut?

fan sånahär trådar får en att inse hur störd man är egentligen

Inaktiv

Ganska nojjig själv. Kollar spis, kaffekokare och låsta dörren minst 1 gång innan jag går hemifrån även om jag inte använt dem eller dylika saker på sistonde.

Och nej, det har inte hänt något. Men slutar jag ber jag ju egentligen om att det ska hända så e ganska fast


signatur

sibbor: [...]eller hävdar att 60GB PS3 skulle vara en svart, tung, het stekpanna...
Min Blogg: Noir

Medlem

Själv blir jag alltid skitnojig när jag ska med bussen. Fastän det tar mindre än 5min att gå ner så börjar jag alltid bli skitstressad och börjar plocka ihop alla grejor jag ska ha med sådär 15 min innan jag måste gå.

Medlem
Medlem

Heh, kom på en annan sak också.. ibland när man sitter i nått rum med mycket folk i.. så typ... blir jag rädd för att skrika rakt ut.. jag får för mig att skrika högt rakt ut, men gör allt för att hindra mig själv.. har aldrig skrikit rakt ut som tur är låter helt stört, men är väl så man är i huvet så..

Medlem
Skrivet av Katana:

Jag ställer väckarklockan säkert 5-10 gånger varje kväll, bara för att vara säker på att den verkligen ringer imorrn bitti... skjut av mig någon?

jag med

Youtube-proffs

Jag har inga nu men jag hade förut. Ganska små grejjer, springa i trapporna och måste gå ett visst antal steg osv.


signatur

Calle säger att jag är influencer

Medlem

Har väl milda tvångstankar kan man säga. Om jag lägger en sak som jag måste komma ihåg eller har stor betydelse så måste jag alltid kolla minst 2-3 gånger och ändå om jag går ut och låser dörren efter mig kan jag gå och grubbla över ~ Låste jag verkligen dörren?

Medlem

inga som jag kan komma på nu, men förut när jag skulle lyssna på en ny skiva skulle den gå från början till slut utan avbrott, ingen paus, ingen som kom och inget att göra samtidigt, utan bara lyssna, möjligtvis läsa texterna.
det var ganska trevligt faktiskt, en ny skiva blev en liten händelse och man uppskattade den mycket mer. kanske ska ta och börja med det igen.

Inaktiv

Efter den senaste sådan här tråden här hade jag problem med talet 17... Nyss blivit "frisk" så ska försöka att inte läsa mer i den här tråden ;D.

Ett annat problem är att om en säng är obäddad så kan jag inte sitta still, speciellt om det är min säng

Medlem

Det enda jag kan komma på är när jag stänger frysen, så trycker jag till på dörren säkert 3-4 gånger. För att vara riktigt säker på att den är stängd

Medlem

Lite smånojig över att min saker (speciellt i mitt rum) måste stå fint och prydligt. Jag kollar flertalet gånger så att väckarklockan (tv:n i mitt fall) verkligen är på. Och så gör jag som ReDog och trycker på kyl/frys handtagen några gånger extra.


signatur

I can't even tell you at the moment, what at the moment means....even momentarily.

Medlem

jag brukar säga att annat folk inte mår psykiskt bra, men efter denna tråden inser jag att jag har nästan något utav er alla . Crap.

Medlem

Jag vettefan om det här räknas men jag är fan kroniskt sen.
Speciellt när det gäller att resa med kommunaltrafiken, jag missar i 9 fall av 10 bussen/tåget jag tänkte ta.

Annars händer det någon gång i månaden att jag går upp efter jag gått och lagt mig för att kolla så jag verkligen låste / stängde av plattan / stängde frysen och kylen / stängde av strykjärnet.


signatur

[size="9"]CONCORD Notice: Don't drink and fly. Drunken jumping can result in loss of ship through "navigational error".[/size]

Medlem

hahahaha, fy för fasiken vad jag skrattade när jag läste inläggen, sånt där tyst "old lady who has been smoking too much" skratt, hahaha, men iaf jag har märkt att jag alltid kollar om jag spolat toaletten efter jag "släppt en bomb", sjukt jobbigt.

stirrar alltid på toan när jag spolar (hahaha, låter helt fel). Men endå så kollar jag en extra gång. Sen luktar jag på allt innan jag ska äta det, om det är ätbart det vill säga hehe. Luktar verkligen på allt. *oj en jordgubbe, hmmm en melon, oh senap*, även fast jag vet hur det luktar....i'm sane, I promise:P


signatur

What seems to be the officer problem?

Inaktiv

Trampade ogärna på "linjerna" mellan stenplattorna när jag var liten.
Detta gällde även övergångställen, antingen asfalt eller dom vita "tangenterna", absolut inte halva foten på varje.

Sen hade jag även en tvångstanke som gick ut på att jag var tvungen att göra allting ett jämt antal gånger. Typ nudda vid en yta 2 eller 4 ggr.

Fick dock alltid problem när jag tände lampan i taket i mitt rum.
Tände jag två gånger betydde det att jag bara hade släkt EN gång.

Medlem
Skrivet av Katana:

Jag ställer väckarklockan säkert 5-10 gånger varje kväll, bara för att vara säker på att den verkligen ringer imorrn bitti... skjut av mig någon?

på en helt vanlig dag så räcker det oftast med en gång. men om jag har något viktigt dagen efter som första dagen på ett nytt jobb så kan jag kolla min mobil en jäkla massa gånger. jag brukar ofta vakna till ett par gånger under natten till viktiga dagar och då måste jag bara kolla klockan så att jag inte försovit mig.

Skrivet av Spitt:

Trampade ogärna på "linjerna" mellan stenplattorna när jag var liten.
Detta gällde även övergångställen, antingen asfalt eller dom vita "tangenterna", absolut inte halva foten på varje.

gjorde samma sak när jag var mindre. det gällde alla slags linjer även sprickor i asfalten och liknande.

Skrivet av ReDog:

Det enda jag kan komma på är när jag stänger frysen, så trycker jag till på dörren säkert 3-4 gånger. För att vara riktigt säker på att den är stängd

jag gör samma med min frys, men det är för att den är lite halvt trasig


signatur

"I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it." - Evelyn Beatrice Hall

Medlem

Ja tvångstankar hade man när man var mindre, man var medveten men det var ju ändå kul att utföra dem
Nuförtiden har jag stolt nog inga tvångstankar, iaf inte vad jag vet om


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Inaktiv
Skrivet av Greger:

Nuförtiden har jag stolt nog inga tvångstankar, iaf inte vad jag vet om

Du har nog en tvångstanke om att tro så!


signatur

Ajebaje: I vanlig ordning handlar "debatten" mer om att hävda sig själv än att diskutera frågan.

Medlem

Jag MÅSTE tvätta mig i ansiktet och kyssa flickvännen god natt innan jag går och lägger mig, så de gäller att inte göra henne arg eller sur på kvällen, för då måste jag sitta uppe och vänta tills hon har somnat och förut så va jag alltid tvungen att tuta och vinka när jag körde förbi äldre par (pensionärer) samt stänga av skärmen med ett lypsyl, men dom tvångstankarna är som tack o lov borta från min hjärna nu

1
Skriv svar