Smaskig kolhydratbefriad middag
Fredagar är obehagliga i sockerväg. Först gelehjärtan i receptionen, sen choklad på förmiddagens möten, följt av fredagsfika vid 14. Inte nyttigt någonstans och efter att ha jobbat till 18 kändes ett besök på gymmet givet, följt av en något nyttigare middag. Hade köpt den nya Arla Årets Kock Crème Fraiche som jag tänkt pröva till något, så nu var det dags. Tack vare fantastiska Prisxtra nära jobbet, där man kan plocka ihop sin egen sallad i lösvikt, fick jag med mig en riktigt matig salladspåse hem.
Det här behöver du (2-3 portioner):
* 3 filéer kyckling, strimlad
* 1 paprika, tärnad
* sallad (jag använde en blandning av babyspenat, ruccola, mache och lite annat)
* lök och vitlök, hackad
* créme fraiche getost, honung, rosmarin
* en skvätt sherry
* en skvätt vinäger
Stek kyckling, salta och peppra. Ta ur. Fräs lök och paprika, stänk över lite vinäger. I med créme fraiche, lägg tillbaka kycklingen och häll i lite sherry. Salta, peppra och smaka av med lite extra rosmarin om du vill. Skölj sallad och lägg upp sallad med såsen. Smaklig måltid!
Så mycket skit och gliringar jag fått på jobbet från lamer-Jocke och fjortis-Calle om att jag ofta matbloggar så kommer de aldrig tro att du finns på riktigt.
Lite av båda. Jag kör ingen strikt diet, men ibland känns det rätt att hålla kolhydraterna borta. Samtidigt kan jag inte som halvitalienare helt överge pastan, det går ju såklart inte.