Warner skippar gratismusiken

Redaktör
Warner skippar gratismusiken

Warner säger upp samarbetet med strömmande musiktjänster som Spotify och Last.fm, står att läsa flera håll. Musikjätten vill inte att lyssnarna lockas in via en gratistjänst och sedan lockas att pröjsa, istället satsar man på betaltjänster med strömmande musik.

Reklamen ger kanske inte lika mycket intäkter som hederlig gammal skivförsäljning. Men en sak är säker - Warner måste komma med en riktigt bra lösning (lättanvänd, billig och tillgänglig) om de ska få nån bäring i projektet. Det finns gott om alternativ på marknaden, efter allt snack om vikande skivförsäljning bör smarta skivbolag ha lärt sig att många skaffar sin musik på annat sätt än vad de vill.

#blogg


signatur
Medlem
Warner skippar gratismusiken

2009 var iofs första året på tio år som skivförsäljningen gick uppåt igen : >


signatur

[color=black]Useless corpse. Jesus loves you. Useless corpse.[/color]

Det låter bra, för artisterna för inte mycket betalt än. "Betalt" är fel ord att använda i det här sammanhanget, allmosor kanske?


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Walter_iego > Artisterna erhåller samma ersättning som de får för att få en låt spelad i radion (per lyssnare), dock är man ju garanterad en viss effekt i radio, då alla som lyssnar på en kanal får höra låten, i Spotify riskerar man att försvinna om ingen vill lyssna på ens musik, vilket kanske inte är så märkligt. Tycker Spotify fungerar alldeles utmärkt som komplement, dock skulle jag aldrig skita i att köpa en skiva för att den finns på Spotify, detta främst för att ljudkvalitén på Spotify är relativt unken och kass.

Redaktör

Även om bolag och artister inte får några stora summor av Spotify och liknande borde det ändå funka som marknadsföring i någon mån. Med tanke på hur skivbolagen agerat hittills - gnälla på piratkopieringen och mena att folk ska fortsätta köpa cd-skivor (vilket känns alltmer medeltid) - borde Spotify m.fl. ändå det vara den bästa lösningen.


signatur
Medlem

Fick nyss höra att Warners musik kommer finnas kvar för de med premiumkonto.

Antikvitet

Sånt här har potential att göra mig så sjukt förbannad.


signatur

John Severinson, före detta chefredaktör - Läs min blogg

Medlem

Varför det John? Tycker inte alla om att ha typ 10 olika betalprogram för att lyssna på musik? ^^

Medlem

Jahapp, då finns inte den musiken på den tjänsten längre och deras musik kommer börja laddas ned som förut, grattis.


signatur
1
Skriv svar