Styrning och skärmdumpar

Medlem
Styrning och skärmdumpar

Dags för en liten uppdatering. Har jobbat vidare på både den isometriska editorn och det kommande spelet som bygger på material skapat i editorn. Det senaste som hänt är att jag lyckats porta min kodbas till iPhone. Har lösa planer på att distribuera spelet till både PC och iPhone. Har också jobbat med styrningen av spelaren på PC. Man förflyttar sin spelare med hjälp av ett enkelt peka-klicka snitt, jag har tänkt att försöka hålla kontrollerna så enkla så som möjligt. Jag gillar idén att inte behöva konfigurera 200+ knappar bara för att starta spelet. När man klickar på marken så skapas en väg som spelarens figur promenerar efter. Hur vägen skapas går att läsa om i tidigare inlägg (navmesh). Spelarens figur går emellertid inte blint efter vägens punkter, det skulle orsaka en del irriterande moment. Figuren nedan visar vad jag pratar om.

Istället för att blint gå efter punkterna (den gröna vägen) som är skapade utifrån navigations meshet (det röda området) så räknar jag istället ut en mer optimerad väg. Den övre bilden visar alla punkter som finns tillgängliga för vägen, den nedre bilden visar en optimerad väg utifrån samma punkter.

Jag har ännu inte bestämt hur styrningen ska fungera på iPhone varianten, kanske blir det ett liknande system där man istället trycker med fingret istället för med musen. Eller så kommer spelet att ha ett kontroll system med virtuella spakar och knappar på skärmen.. typ "Mini-Gore" eller liknande.

Nedan följer några skärm dumpar från PC och iPhone.

http://members.gamedev.net/osan/images/space_patrol11_s.jpg

http://members.gamedev.net/osan/images/space_patrol12_s.jpg

http://members.gamedev.net/osan/images/space_patrol13_s.jpg

#blogg


signatur

Devil Reef - Isometric Roguelike / Dungeon Crawler. Release 2024

Medlem
Styrning och skärmdumpar

Intressant, får Little Big Adventure flashbacks när jag ser den isometriska vyn med nerskalade väggar och tomma svarta rymden bakom. Schysst att du fått det att köra på ifånen, spelet ser ut att passa ganska bra på den plattformen från vad man kan se på bilden.

Att trycka på skärmen för att gå skulle säkert vara ett bra system om det inte var för det att fingret kommer täcka en stor del av skärmen när man trycker vilket gör det svårt att träffa rätt. Testa sig fram är nästan enda sättet att om det fungerar eller ej.

Medlem

Ser riktigt snyggt och mysigt ut!:)

1
Skriv svar