Medlem
Fotobloggar

Tjena.

Har surfat runt lite på andras fotobloggar och dom flesta är ju nästan identiska, så jag antar att det borde finnas färdiga script för fotobloggar. Har dock inte hittat något som verkar fungera bra och det jobbiga är ju att det aldrig står i någon annans blogg vilket script han kör. Visst, vissa kör väl säkert script dom skrivit själva, men kan knappast tänka mig att alla gör det.

Någon av er här som har tips om något bra. Får gärna vara skrivet i php.

Medlem

http://pixelpost.org/ är populärt och gjort enbart för fotobloggande. Jag använde det förut utan problem, fast just nu är det Wordpress som gäller på min fotoblogg (2038.cc ).

Youtube-proffs
Skrivet av andman:

http://pixelpost.org/ är populärt och gjort enbart för fotobloggande. Jag använde det förut utan problem, fast just nu är det Wordpress som gäller på min fotoblogg (2038.cc ).

Berätta lite om dina bilder, tar du dom på folk bara som står och lever i sin egna värld?

Är de inte olagligt att ta bilder o lägga ut utan deras tillåtelse typ?

Tycker förövrigt det är en väldigt intressant blogg!
favoriter!


signatur

Calle säger att jag är influencer

Medlem

Tack!

Jag plåtar alla möjliga i tunnelbanan. Använder en liten, i princip helt tyst kamera som jag aldrig håller vid ögat (och lcd:n är avstängd), så ingen märker något. På en del bilder (t.ex. alla från rulltrapporna) plåtar jag det som är bakom mig, så jag har ingen aning om vad som fastnat förrän efteråt.. det är lite som att fiska

Så länge bilderna inte är kränkande eller används i reklam behöver jag inte någons tillåtelse.

Medlem

Tack så mycket andman, precis vad jag letade efter!
Härliga bilder du har också. Men något måste dom väl märka? Många tittar ju rätt in i kameran känns det som

Medlem

Tro mig såna smygbilder kan vara otroligt kränkade men så länge inte bilderna blir mycket spridda så lär ju inte personerna få reda på det.

smygfoton på folk tycker jag är fel oavsett om det är en okädn elle rkänd person.


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Medlem
Skrivet av Notumforce:

Tro mig såna smygbilder kan vara otroligt kränkade men så länge inte bilderna blir mycket spridda så lär ju inte personerna få reda på det.

smygfoton på folk tycker jag är fel oavsett om det är en okädn elle rkänd person.

Jag är lite ombord på det faktiskt även om jag önskar att jag inte var det. Om jag skulle märka att något tog kort på mig i smyg skulle jag bli riktigt, riktigt arg. Om personen i fråga hävdade att han hade rätt att plåta mig pga av det ena eller andra skulle jag bli ännu mer arg. Argast skulle jag bli om jag hittade bilder på mig själv när jag satt på bussen på nätet.

Någonstans önskar jag att det inte var så men så är det.


signatur

My goal in life is to be the person my dog thinks I am.

Inaktiv
Skrivet av andman:

http://pixelpost.org/ är populärt och gjort enbart för fotobloggande. Jag använde det förut utan problem, fast just nu är det Wordpress som gäller på min fotoblogg (2038.cc ).

Det var då inga dåliga bilder. stilrena miljöer tummen upp!

Medlem

Jag håller inte med om att det är fel med smygfoto (eller rättare sagt - det beror på. Paparazzi- och upskirt-bilder är en sak, konstnärliga/journalistiska en annan). Det är väldigt intressant att höra era kommentarer - det är en diskussion som dyker upp på fotoforum med jämna mellanrum, och många har starka åsikter åt det ena eller andra hållet. Varför tycker ni att det är så upprörande och kränkande med bilder tagna i smyg?

Jag vill bara skildra människor i tunnelbanan så som de verkligen är. Att fråga först skulle förstöra hela poängen. Jag plåtar bara på allmän plats, lägger inte upp bilder som jag tycker är opassande (okej, ett par fall kanske kan diskuteras) och tar givetvis bort bilden på någon om denne vill det.

Det är ett sätt att jobba på som praktiserats länge - Walker Evans, en av 1900-talets största amerikanska fotografer, gjorde en liknande grej i New Yorks tunnelbana på slutet av 1930-talet/början av 1940-talet: http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4156233

Ett färskare exempel är http://www.3situations.com/BillSullivanWorks/MTmaster.html där det garanterat inte var någon som tillfrågades "I stood there turning pages of a magazine observing subjects out of the corner of my eye, waiting for only the moment when they pushed the turnstile bar to release the shutter"

(Sen kan man ju begrunda faktumet att allt som dessa personer gör i både tunnelbanevagnarna och på perrongerna spelas in dygnet runt av övervakningskameror - definitivt utan att ha blivit tillfrågade först...)

Medlem

De informeras dock om att de kommer att bli filmade när de befinner sig i området, och bilderna kommer med största sannolikhet aldrig bevittnas av annat än möjligtvis ett fåtal personer. Det är en lite annan sak när någon väljer ut en person och försöker få så stor uppmärksamhet kring detta som möjligt.

I princip har jag inga större problem med att folk fotograferar och att människor hänger med på bild. Det händer ju om man turistar t ex. Dock är jag mer tveksam till att en person väljs ut och blir huvudföremålet med bilden. Man vet inte på förhand vad som händer med en bild som läggs upp på nätet. Det har vi ju sett från alla superpopulära filmer/bilder som finns. Alla är inte jättesmickrande.

Jag är alltså inte jätteupprörd eller tycker att det är ohyggligt kränkande, men om jag skulle välja sida skulle jag nog helst se att sådana porträtt inte skapades, även om det finns oerhört gripande och bra sådana bilder. Det är inte svart eller vitt för mig.

Medlem

Det är sant, det var bara en liten bikommentar Dock har de inte heller i det fallet någon möjlighet att säga nej. Personligen tycker jag att det är väldigt mycket mer integritetskränkande med videoövervakning, där folk i maktpositioner har möjlighet att se allt jag gjort/gör, och att bli plåtad ett enstaka ögonblick av någon fotonörd för ett hobbyprojekt.

Medlem

andman, älskar dina bilder. Tunnelbanan i stockholm är en väldigt speciell plats med massa roliga personligheter, riktigt snygga bilder också

Medlem

Förstår inte riktigt problemet i att vara med på en bild utan att veta om det. Oftast är ju spontana bilder 100ggr bättre än seriöst tagna bilder. Tycker inte att man ska skämmas så mycket över sig själv. Men vad vet jag.

Medlem

Jag håller med om övervakningen Andman. Men nu används den inte på ett sådant sätt. Potentiellt skulle den kunna vara mycket värre. Ta t ex när Spybar höll på att förlora sitt tillstånd p g a en läkt bild. Så man tar det ganska allvarligt. Men det var ju en bisak som du själv sa.

Jag tror inte det är det att folk skäms. Precis lika lite som att folk är brottslingar och därför inte trivs med att vara övervakade hela tiden.

Tycker f ö att Andman har en del väldigt fina bilder också.

Youtube-proffs

Jag tycker att folk är för allvarliga i dagens samhälle. Alla ska vara så privata och pryda, va finns det att dölja? Detta med privatliv är bara tjafs.
Privatliv är överskattat!

Andmans bilder är feta och walker evans med ! Keep it up!

jag önskar jag kunde ta sånna bilder, men de kan jag inte för min blixt är korrupt.

Andman, vad är det för kamera du använder?


signatur

Calle säger att jag är influencer

Medlem

Tack för kommentarerna!

Polish: För t-banebilderna använder jag en Ricoh GRD. Underbar kamera, men den kostar en slant. Blixt använder jag aldrig - hög ISO och ljusstark optik är nyckeln. En kamera som uppfyller de kriterierna men till halva priset är Fujis F20 & F30 (samma optik/sensor, men den senare har några fler manuella inställningsmöjligheter). Många digitalkompakter påstår sig klara ISO 800 och högre, men Fujis och Ricohs är några av de få där resultatet inte ser ut som skit. Synd bara att Fujis är i silver..

Medlem

Bild
Roligt, reklamen i form av en tankebubbla ser ut att komma från damens huvud. Är det avsiktligt eller bara slump?


signatur

Bicycle races coming your way, so forget all your dutys oh yeah!

Medlem

Såg det i efterhand. Har ett par bilder där det är mycket tydligare, men jag tyckte mest om den som ligger uppe

1
Skriv svar