Yeeehaaa!! Lord Bane är besegrad!

Flakmonkey
Yeeehaaa!! Lord Bane är besegrad!

Jag vet att jag brukar tjata om att spel är för lätta och att spel som bjuder på en utmaning är mycket bättre eftersom de inte bara räcker längre utan för att de även ger en lyckokänslan när man klarar dem. #Puzzle Quest: Challenge of the Warlords är ett perfekt exempel på det. Jag har slitit till och från sedan början av november och jag vill nog inte ens tänka på hur många timmar jag lagt ner på det, men idag lyckades jag äntligen knäcka slutbossen - dödsguden Bane - efter X antal försök.

<a href=http://www.fz.se/medlem/bilder/?id=17973><img src=http://www.fz.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=17973 width=450></a>
Slutsekvensen är lika sparsmakad som resten av spelet

Självklart har det inte varit superkul alla gånger, ibland har det till och med varit rätt trist och känts mer som ett måste än ett nöje, men nu när det är avklarat så ångrar jag inte en sekund. Som helhet är spelet fantastiskt bra i all sin enkelhet. Det ser extremt anspråkslöst och är i grunden rätt simpelt. Tänk dig Bejeweled blandat med ett fantasyrollspel och du kommer en bra bit på vägen. Men det som spelet saknar i komplexitet kompenserar det med ren och skär spelglädje. Det har lite av det där "bara en omgång till" som man annars hittar i Civilization- och Football Manager-serierna.

Nej det har verkligen varit en berg och dalbaneupplevelse. När jag mötte Bane för första gången för en dryg vecka sedan så åkte jag på så tokpisk att det bara var att ge upp försöken direkt för att istället bygga upp lite erfarenhet och skaffa bättre vapen. Jag biffade upp min gubbe rätt rejält och försökte på nytt men även om jag kan bra mycket längre nu så var mina försök fruktlösa den här gången också. Jag märkte att jag hade satsat lite fel då jag lagt mycket erfarenhetspoäng på att öka min attackstyrka och hälsa vilket gjorde att mina magikunskaper fick lida. Jag hade inte heller lagt ner tid på att smida egna vapen och lära mig nya magier från de varelser jag lyckas tillfångata.

<div style="width: 480px;"><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfla..." id="gtembed" width="480" height="392"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="true" /> <param name="movie" value="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=26084"/><param name="quality" value="high" /> <embed src="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?mid=26084" swLiveConnect="true" name="gtembed" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="392"></embed> </object></div>

Tillbaks till ritbordet alltså vilket innebar åtskilliga timmar med ännu med sidouppdrag, smidande, etc men som alltid när man får se frukten av sitt slit - i det här fallet en besegrad gud - så var det alltså värt det. Kan inte annat en rekommendera Puzzle Quest till alla som är ute efter ett litet annorlunda och billigt spel som kan bjuda upp till rejäl kamp om man spelar någon av de nyare versionerna som har balanserats om.

Nåväl nu ska jag välja ett nytt spel och som alltid har jag fel stycken att välja på. Listan kan ni se nedan och rent allmänt så kan jag väl säga att det nu skulle vara skönt med ett lite mer tillbakalutat spel som inte ställer så höga krav på mig som spelare. Lite som när man går på en actionrulle från Hollywood, man behöver knappt titta på den för att hänga med och få ut det man ska. Så kom nu med era tips

Nästa spel till rakning

Inte längre på backlogen

#blogg

Medlem
Yeeehaaa!! Lord Bane är besegrad!

Lego Indiana Jones är toppen spel att spela med sambo etc. Klarat av samtliga förutom Lego Batman som vi håller på o pangar igenom nu, föreslog att vi ska införskaffa PS3 asap och köra lite action spel coop osv men hon tycker det är för svårt (För många knappar etc, Lego spelen = Hoppa o skjuta i princip)


signatur

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. - A. Einstein

Medlem

Dags för lite omväxling, Zack & Wiki har väntat länge nog!

Medlem

Jag röstar på Zack and Wiki!


signatur

Tempus fugit.

Medlem

Littlebigplanet tycker jag att du ska ta och lira igenom!

1
Skriv svar