Inaktiv
Aldrig igen?

Inte för att några av oss, antagligen, är några säkerhetsanalytiker i tjänst hos FRA ;), men varför inte disskutera detta intressanta ämne?

Angående Iran och dess revisionistiska president Mahmoud Ahmadinejads vilja att utplåna Israel. 6 miljoner judar dog under andra världskriget och befolkningen i Israel närmar sig 6 miljoner... Iran har sagt att man utvecklar kärnkraft för civila ändamål, men ska man tro på det? Vissa kanske drar samma slutsatser om att USA hittade på lögner för att gå i krig mot Irak och nu hittas andra lögner på för att gå i krig mot Iran, så kan man ju se på det.

En mycket bra artikel enligt mig:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/05/...

Jag tror att Ahmadinejad inte kommer att sluta med sitt kärnvapenprogram trots de tafatta försöken av FN med USA i spetsen att få honom att avstå. Det kommer slutligen gå så långt, inte detta år, men kanske nästa att USA och Israel anfaller med allt vad det innebär. Jag menar varför skule det inte hända? Inget kommer få honom att lägga ner det och inget kommer få Israel och USA att acceptera Iran som en kärnvapenstat, inte med den nuvarande regimen i spakarna hur som helst. Iran lyckas utveckla kärnvapen om senast fem år (hittar dock inte källan till det nu, återkommer). En kärnvapen skulle förinta Israel.

Blir det krig kommer det bli Iran och Syrien mot Israel och USA (men missiler kommer lobbas mot alla dem i regionen som står på USAs sida, Turkiet, Qatar osv). Missiler från Syrien (de uppgraderade nyligen sina missiler med ryska varor) som kan nå alla städer i Israel, som kan laddas med biologiska och kemiska vapen. Frågan är om det blir en offensiv in i Israel, inte troligt? Men enligt denna artikel har Syrien skapat små brigader som ska göra precis det. Dock så kan man anta att Iran och Syrien (de stödjer båda upprormännen i Irak) kommer bombas dag in och dag ut av USA och Israel, men det kommer inte ha störst effekt endå. En israelisk invasion mot Syrien (så som i Yom Kippur kriget) är dock möjligt, men att anta en israelisk invasion mot Iran ä dock inte troligt, inte utan amerikansk hjälp. Och kan USA de med tanke på dess redan stora angagemang i Irak? Mer trupper kommer behövas, i mängder. En iransk offensiv in i Irak skulle kanske lyckas i en eller två dagar, åtminståne ett sådant litet tag men sedan skulle de stoppas och bli eliminerade. Öch om, mot all förmodan, Iran skulle bryta igenom den israelisk armén så har ju Israel kärnvapen som skulle användas om landets rena existens blev hotad.

Och glöm inte att Israel förlorade sista kriget, trots ständiga bombanfall och en stor offensiv in i Libanon lyckades inte IDF stoppa missilattackerna från Hizbollah (och nu finns de där igen, denna gång flera och mer avancerade tack vare Iran) som gjorde att miljoner Israeler fick bege sig till skyddsrummen.

Och läs detta om USAs ökade militära närvaro:

http://www.debka.com/headline.php?hid=3723

"Attempts to disrupt these networks combine with the decision to send a second aircraft carrier, the USS John. C. Stennis, to the Persian Gulf as a warning to Iran plus a Patriot air defense missile battalion to the Middle East and the deployment of a large number of warplanes in the Turkish base of Incirlik. A US military spokesman has said the two carrier strike groups will not just be showing force but actively involved in combat operations and providing air support across the region. Thursday, US forces detained five suspected Iranian Revolutionary Guards members operating out of the northern Iraq town of Irbil in Kurdistan."

Bush sa också i sitt tal att USA kommer slå mot alla dem som stödjer terroristerna i Irak, även utanför landets gränser. Samma dag arresterades några iranska "tjänstemen" i norra Irak och anklagades för att stödja upprorsmännen i Irak och samma dag hördes och sågs explosioner i två iranska städer, men locket las på så vi läste inget om det i medierna (syftar på det sista).

Sen enligt den israeliska tidningen Haaretz så planerar IDF för krig mot Syrien och Iran redan detta år.


signatur

Last.fm
nah, you're just curious George....like the monkey

Medlem

Krig... ww3 snart, någon?


signatur

Don't tell me i got no life, im a gamer, i got millions.

orkade inte läsa all text men en bomb i israel står högt upp på önskelistan. och då menar jag inte en kinapuff utan en bomb som spräcker hela skiten. men man måste ju bomba lite i hollywood och new york också om man ska lösa problemet helt och hållet.

Inaktiv
Medlem

USA möter många moraliska motgångar, nästan överallt.
Det som oroar mig mest är Ahmadinejads försök att skapa någon slags "Evil Alliance", med Venezuela, Nordkorea, Kuba och de andra USA-fientliga länderna.
Personligen så tror jag amerikanska regeringen älskar detta, då får de ett ansikte att peka på. Det är mycket enklare att kriga mot en fiende med ett ansikte. Krigsmolnen hopar sig...

Inaktiv

dosman:

"När folk kritiserar sionisterna, menar de egentligen judarna. Det du talar om är antisemitism."

Martin Luther King

Judar har levt tillsammans med palestinier i fred, sida vid sida, INNAN engelsmännen erövrade palestina från ottomanska imperiet och fuckade upp allt, inte förrns då blev det problem (arabiska terrorister och judiska bosättar började panga, förenklat). Att säga att inte judar ska ha ett eget land är som att säga att svenskar inte ska ha ett land: Sverige. På samma sätt ska palestinierna ha ett eget land.

"...Det är lika korkat som att basera mördandet av 6 miljoner på att Tyskar skulle vara den bättre rasen. Det är lika bra att åberopa Godwins lag om nu ändå trådskaparen nämnt judar och andra världskriget i samma mening."

Vad menar du egentligen? Det är precis vad som skädde, Hitler sa att judarna var en mindre värd ras som skulle utplånas, de var icke arier. Försöker du säga att så inte var fallet? Godwins lag passar utmärkt här. Möjligt att jag missuppfattar dig för något annat kan inte vara möjligt hoppas jag...

--- NPT betyder inte ett skit och är inget som kommer hindra Iran från att bygga kärnvapen. Och bara för att Iran har skrivit under detta betyder inte att Ahmadinejad är helgonet från ovan som tycker som dosman i denna fråga, förutom att han vill ha folkmord på judar, eller håller du med honom med det med?

"Vad har 6 miljoner döda judar under andra världskriget med dagsläget att göra? Försöker du på något sätt insinuera att Iran kan likställas med dåvarande Tyskland för att de gärna vill se att nationen Israel försvinner?"

Ja dosman, den iranska presidenten, Ahmadinejad vill se staten israel försvinna och judarna ska ut i havet, det har han sagt. Han vill ju förinta Israel och ta kål på judarna. Så ja självklart kan man likna han och nuvarandra Iran med Hitler och dåvarande nazi-tyskland. Ahmadinejad är vår tids Hitler, en anti semit som, som hitler.

Om han helst fick bestämma skulle Irasel vara en krater för länge sen, och inte fan hade han låtit transportera alla judar ut ur Israel med direktflyg (ja till vad??) och sedan bombat?

Sedan har Bush redan tagit politiskt självmord genom att skicka ytterligare soldater till irak tvärtemot bakerrapporten och den amerikanska allmänheten (men han kanske planerar att sitta en tredje gång men icke troligt, hehe).


signatur

Last.fm
nah, you're just curious George....like the monkey

Medlem

"I dont know with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones"

Medlem

Ack vilken värld vi lever i. Hoppas inte Bush tar sig vatten över huvudet.


signatur

Knasterband2 skrev:
Ungefär hur läskigt är det? Måste veta, för jag var nära på att bajsa på mig när jag försökte spela demot till AvP2

Inaktiv
Inaktiv

israeliska styret är fullt av extremnationalistiska religiösa sionister som tycker allt de kallar "arab" är skit, kanske ska städa upp i sina egna garderober innan man helt ställer sig på ena sidan för att populisten i iran påstår att han vill se israel utplånat. det är enbart retorik, det har han själv sagt i intervjuer... (läste intervju med honom i en pappersupplaga av Time eller vad den heter)

israel kör ju redan övningar för att skicka nukleära "smart bombs" in i de anläggningar som påstås anrika uran i iran, men dom kan inte göra nåt utan USA:s stöd. ett stöd de förhoppningsvis inte kommer få.

varför är det så fruktansvärt läskigt att iran får kärnvapen, när israel redan har ett drös? oj just det ja, israel är ju på.. eh.. "vår sida".. eller nåt.. ;P
båda sidor vet att den förste som avfyrar något dömer sig själv och sitt land till undergång (om man ser det ur det perspektivet, självklart kan hela världen lika gärna gå åt helvete)

edit: bara tvungen att säga..
martin luther king-citatet.. hjärndött.
totalt jävla fel. varför skulle det vara rätt bara för att den lille gubben sa det?
f.ö. bra skrivet dosman, men ska sägas att iranske presidenten faktiskt sagt att israelerna bör jagas ut i havet, och han förnekar förintelsen etc etc
känns lite tryggare att han bara SÄGER det dock, och inte applicerar det på sin utrikespolitik som israel gör mot palestinierna.


signatur

Give me death or give me rain - I feel so numb, better give me pain.

Inaktiv
Skrivet av prikk:

israeliska styret är fullt av extremnationalistiska religiösa sionister som tycker allt de kallar "arab" är skit

Jag vill ha källa på det. Ministern för strategiskt försvar, Avigdor Lieberman, är det, men det är EN person i regeringen. Han vill inte att israeliska araber ska ha israeliskt medborgarskap. Israel är en demokrati där det i Knesset sitter det både vänster socialister och höger extremister.

Och vi vänder på det, det palestinska styret är fullt av personer som kallar allt judiskt för skit: Hamas.

Hur ska de behandlas? Ska Israel ge palestinierna med Hamas som styre bröd och vatten när de vägrar erkänna Israel och sponsrar terror mot judar?

Skrivet av Dosman:

Jag försöker säga att det är lika idiotiskt att förfölja palestinier som det var att förfölja judar under andra världskriget. Flyktinglägrena i Palestina är hemska och det är fel att ockupera Palestina.

Det är fel att ockupera de delar där det finns bosättningar i västbanken och Gaza, jag håller med dig, men det finns inga flykingläger i Palestina, Palestina har ett självständigt styre lett av Hamas. Kom också i håg att ockupationen startade efter sexdagarskriget då Israel blev attackerat från granländerna, men jag håller med att man borde dra sig tillbaka. Om du har läst tidningen så står det att Liberman, av alla, vill ha Nato-soldater i västbanken.

Skrivet av Dosman:

När folk kritiserar sionister så kritiserar de sionister och inget annat. Det finns inget dolt budskap. Israel kan inte likställas med alla judar.

Det dolda budskapet är att ni inte tycker att judarna ska ha rätt till ett eget land vilket de ska ha som alla andra. Vad är det om inte hat mot judar och en förnekelse för våran rätt att ha ett eget land?

Om motagrument är att det inte ska ske på palestiniernas bekostnad så fine, det håller jag med om. Men efter 1948 års krig drevs 881,000 judar ut ur arabländerna efter terrorattacker mot den judiska befolkningen (i judiska kvarter i Kairo, i Tunisen, i Algeriet osv) och påtryckningar från de arabiska regimerna, 711,000 palestinier var också tvunga att lämna Israel, vilket inte ska förnekas. Ibland är det ömsesidigt.


signatur

Last.fm
nah, you're just curious George....like the monkey

Inaktiv
MFC
Medlem
Skrivet av Laxen:

Ack vilken värld vi lever i. Hoppas inte Bush tar sig vatten över huvudet.

nä, han måste först komma på hur man fyller bägaren med vatten och när den runnit över måste han komma på hur han ska placera den över huvudet.. och kommer han på det så är det antagligen för sent..


signatur

I believe that if life gives you lemons you should make lemonade & try to find somebody whose life has given them vodka & have a party - Ron White

Medlem
Skrivet av Dosman:

Jag försöker säga att det är lika idiotiskt att förfölja palestinier som det var att förfölja judar under andra världskriget. Flyktinglägrena i Palestina är hemska och det är fel att ockupera Palestina.

Hur kan Israel ockupera ett land, som palestinierna själva inte ens erkänner? De fick möjlighet till ett eget land i samband med den första resolutionen, men tackade nej.

Sedan så har Palestina alltid varit benämningen på ett geografiskt område, inget annat.

Skrivet av Dosman:

När folk kritiserar sionister så kritiserar de sionister och inget annat. Det finns inget dolt budskap. Israel kan inte likställas med alla judar.

Lustigt att du nämner detta, för finns det ETT land i världen som man kan förknippa med en religion, så är det Israel.

Skrivet av Reset2:

Att säga att inte judar ska ha ett eget land är som att säga att svenskar inte ska ha ett land: Sverige. På samma sätt ska palestinierna ha ett eget land.

Du har skrivit mycket bra i denna tråden Reset, men detta är helt uppåt väggarna. Det är en jämförelse som saknar relevans. Sverige är ett av världens äldsta länder, och har rötter långt tillbaka, till 900-1000-talet. Palestina är ett geografiskt område som aldrig varit ett eget land, likaså är Jämtland.

Inaktiv
Skrivet av Chief Red Cloud:
Skrivet av Reset2:

Att säga att inte judar ska ha ett eget land är som att säga att svenskar inte ska ha ett land: Sverige. På samma sätt ska palestinierna ha ett eget land.

Du har skrivit mycket bra i denna tråden Reset, men detta är helt uppåt väggarna. Det är en jämförelse som saknar relevans. Sverige är ett av världens äldsta länder, och har rötter långt tillbaka, till 900-1000-talet. Palestina är ett geografiskt område som aldrig varit ett eget land, likaså är Jämtland.

Men principen är deras rätt till eget land, dåligt av mig att göra en dum gämförelse dock.

Skrivet av dosman:

scientologer, thepiratebay, buddhister, veganer får gärna ha ett eget land så länge dom inte kör över någon annan.

Att vissa religösa grupper måste ha ett eget land känns ganska onödigt med tanke på hur många länder det finns som har religionsfrihet.

Men jag undrar, vilka är dessa alla andra? Varför ska judarna ha ett eget land? Passar inte de länder som finns redan eller? Vad är det som gör att en jude inte kan bo i Sverige t.ex.?

Anledning att judarna ska ha ett eget land var från början för att det faktist inte gick att leva i Europa som jude. Det var en snubbe som hette Theodor Herzel som myntade begreppet "sionism" (politisk sionism) efter att han hade bevittnat antisemitiska händelser i Frankrike (dreifus-affären), hans idé var att utvandra till det heliga landet för att där slå sig ner utan förfölelse och progromliknande händelser som skedde hela tiden, i Spanien, Frankrike och i östeuropa. Andra världskriget bekfräftade den saken och det var efter den händelsen som utvandringen började ta fart (men en massa judiska ryssar hade redan utvandrat innan). Varför ska judar inte ha ett eget land? De har levt där tillsammans med palestinier i fred tills britterna tog över (men det är dock tack vare britterna vi har ett Israel idag), jag ser inte något problem med det.

Och att länder har religionsfrihet har inget med saken att göra, då kan väl alla muslimer bo i Sverige för att vi har religionsfrihet? Muslimer har sina engaländer från Marocko och ner i Afrika och upp igen till Pakistan, det är mycket yta och Israel är bara ett sandkorn i den lådan... (Men visst kan judar bo i andra länder, judar finns ju utsprida över hela världen, av olika anledningar!)


signatur

Last.fm
nah, you're just curious George....like the monkey

Medlem

Forskare förutspår att människan är utdöd inom 100.000 år, bara 4 (5?) nollor för mycket...

De flesta oskyldiga dör, få av de skyldiga eller ingen då de har råd att sätta sig i nån jädra bunker. Tycker feltoleransen är lite väl stor i massförstörelse vapnen.

Inaktiv

signatur

Last.fm
nah, you're just curious George....like the monkey

Inaktiv

Nationalism, sionism, samma skit. Idén att varje folkgrupp ska ha ett eget land är idiotisk.

Apropå det håller ju Pirate Bay på och försöker köpa sig just ett eget land: http://buysealand.com/

Inaktiv

Religiösa sionister (i regel kristna boende i Västeuropa eller USA) är inte så sällsynta. Har en sån tok i lokalradion med ett eget program, tror det heter "Israel-nytt" eller något. Pratar om det senaste från Israel som han menar är tecken på att den yttersta dagen närmar sig när Jesus ska komma tillbaka och skapa ett lyckorike för alla troende (men spy helveteseld över och skicka gräshoppssvärmar mot alla andra, inklusive judarna).

I alla fall. Ser vi på västs framfart i regionen de senaste 200 åren eller så, och då särskilt USA:s i Afghanistan sedan 2001 och i Irak sedan 1991, så måste ju Irans styre vara fullkomligt vansinnigt om de inte skaffar kärnvapen, och det fort. Iran har om möjligt ännu större oljetillgångar än Irak och det mesta av det utefter den lättinvaderade gränsen mot Irak där det för tillfället finns 150 000 amerikanska soldater med alla möjliga hypermoderna vapen.

MFC
Medlem

"Just think they can equip terror organizations with nuclear stuff. Just think they can become the de facto controller of oil supply from the Middle East with a nuclear umbrella, or in the least, dictate oil prices. This is a problem for the international community," said Ayalon."

Om jag får säga det på engelska.. "what a fockin' morron"

Vaddå, största hotet mot västvärlden hittils har faktiskt varit USAs jakt på terrorister. Terrorister är i sig ett hot men det USA gör och tvingar andra länder att göra är ju som värsta Owell romanen om ett bevakarsamhälle.

Oj vilket hot Irak var?... att Iran är ett hot (mer än Irak) kanske man kan ställa upp på men USAs ambitioner mot Iran är minst lika skrämmande som Irans nukleära intressen. Skulle USA ge sig på Iran så har vi en konflikt som kan slå fel på så många sätt så man antagligen kommer att leva i grottor och äta groddar i några hundratals generationer efteråt.


signatur

I believe that if life gives you lemons you should make lemonade & try to find somebody whose life has given them vodka & have a party - Ron White

Medlem

Det bombar nog iran innan. Antingen usa eller israel.


signatur

Ah, yes. 'Reapers.' The immortal race of sentient starships, allegedly waiting in dark space. We have dismissed that claim

Youtube-proffs

Vad händer med världen? seriöst? Förstår INGEN konsekvenserna, jag hade fan velat vara själv i ett rum med tex Bush administrationen och fråga dom, vad är 1+1 osv, för dom lär ju inte kunna det. Men dom lär ju veta hur snabbt en kula åker ut genom ett gevär i vissa situationer.

Hur tänker man när man bara vill bomba? kriga? PENGAR? allt handlar fan inte om pengar, dom är helt rubbade i huvudet. Jag hade inte tvekat dock att ge bush en bitchslap om jag hade haft chansen, fast då hade jag väl blivit inlagd på guantamano och fått pinnar uppkörda i röven och fått skällsord efter mig.

Fan bush hjärntvättar amerikanska folket lika mycket som hitler gjorde med tyskarna. Judar is replaced by "terrorister" (alla med utländsk bakgrund)


signatur

Calle säger att jag är influencer

Medlem

Alltså... skillnaden på NU och DÅ är att NU vet vi vad som händer, det gjorde vi inte innan därför upplever vi att det är på väg utaför... i själva verket är allt peachy keen. Eller?


signatur

My goal in life is to be the person my dog thinks I am.

Youtube-proffs

Har fan hört mycket uttryck i mitt liv, men vad fan betyder PEachy Keen?


signatur

Calle säger att jag är influencer

Medlem
Skrivet av Polish:

Har fan hört mycket uttryck i mitt liv, men vad fan betyder PEachy Keen?

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=peachy%20keen

Det hjälper att vara blond, 16 år och bo i USA oom man skall känna till uttrycket.


signatur

My goal in life is to be the person my dog thinks I am.

1
Skriv svar