multimedia programmet på universitetet.

Medlem
multimedia programmet på universitetet.

tjenare. här sitter man o funderar framtidsplaner. så jag funderade på vad jag ska läsa efter gymnasiet. och då har jag kollat på multimedia programmet i karlstad: [http://www.kau.se/utbildning/program_detail.lasso?id=PR1007]. så nu kommer en fråga, vad kan man bli efter man har läst denna kurs? det skulle vara guld om nån som gått multimedia eller liknande kunde ge några synpunkter. jag vill gärna syssla med webbsidor och it.


signatur

-=Half-Life=-
-=TFC=-

Medlem

Vad menar du med webbsidor och it, mer specifikt? Design, programmering, underhåll, ..?

Medlem

ahh jag specificerade mig lite brett men jag menade att jag ville syssla med webbsidor(design,underhållning helst)och jag undrar om nån här har gått på multimedia. isåfall, hur är blandningen av data-ämnen och film-ämnen?? om man nu vill bli kanske webbtekniker där man skapar hemsidor åt folk/företag, är då multimedia rätt program? eller är det nästan bara filmskapande?


signatur

-=Half-Life=-
-=TFC=-

Medlem

Ingen aning om hur multimediaprogrammet ser ut eller vad de håller för nivå där men:

Hyper Island. Ifall du är inne på design, vill lära dig att jobba i team mot riktiga deadlines för företag så sägs det att Hyper Island lär ha Sveriges kanske bästa utbildning i det fallet med ett helt annat sätt att studera på än vanligt. Ungefär som KY-utbildningar med väldigt stora delar praktik ute på arbetsplatser osv.

Annars är Forsbergs också ett bra alternativ om det är en ren designutbildning du ute efter.

Har inte läst hos någon utav dom själv men känner en hel del folk som rekommenderat dom starkt. Har själv varit inne på att läsa någon designinriktad utbildning så småningom och kollat runt lite på vad som egentligen finns.

Medlem

När jag snubblar över utbildningar som heter något med media i tänker jag alltid:

"You want fries with that shake?"


signatur

My goal in life is to be the person my dog thinks I am.

Inaktiv

nagot som dessutom anvander kombinationen av "multi-" och "media" far varningslamporna att ga pa hogvarv.
ta en kurs i htmlkodning om du vill lara dig sant, eller systemadministration/natverksteknik eller vad som nu ar aktuellt. kika pa ky-utbildningar sa att det blir en kurs som faktiskt ger efterfragad kompetens, och inte bara nagot som "ar kul att plugga, lixom typ..."


signatur

Time wounds all heels. /Nick Lowe
#komsi - the Quiet life.

Inaktiv
Medlem

Kollade lite på utbildningsplanen vilka kurser som ingick. Detta är ju högst subjektivt, men det var en hel del kurser som känns som flummiga ("Människa-Dator-interaktion" t.ex.). Men de första kurserna verkar nog vettiga, dock är det för få poäng med sådana kurser känns det som, bara 5p databas och programmering? Känns lite lite eftersom det nog är en mycket stor del av själva arbetet i framtiden.

Bor du i Karlstad?
Om du inte gör det, så kan jag säga att det är ett sjukt fint universitet som de har bränt många miljoner på att förbättra. Det tråkiga är att det verkar inte finnas mycket till studentliv alls längre. Det enda riktiga studenthaket gick i konkurs efter att jag slutat där (inte pga att jag flyttade, dock... tror jag), men nu vet jag inte hur det är förstås.


signatur

BlackBozze - the man, the myth, the concept

nj
Medlem
Skrivet av BlackBozze:

men det var en hel del kurser som känns som flummiga ("Människa-Dator-interaktion" t.ex.).

Människa-datorinteraktion, om den på minsta sätt påminner om den kurs jag läst med exakt samma namn vid LTU, kan vara riktigt intressant och lärorik då man får lära sig en del i hur man utveckla ett vettigt användargränssnitt som "alla" kan använda utan några problem.

Den kurs jag läste var en gruppbaserad "projektkurs" där klassen blev indelade i grupper på 4-5 personer och varje grupp blev tilldelad en del av en programvara att designa användarfunktionerna för på papper och redovisa. Min klass skulle designa diverse funktioner i en kombinerad klocka/PDA (enligt läraren så ändrades projektet från år till år för att minimera risken för fusk) och den grupp jag hamnade blev tilldelad en kartfunktion för klockan/PDA:n.

Det vi fick göra under kursens gång var då att börja med att göra diverse skissar över hur vi ansåg att användargränssnittet skulle se ut och fungera, samt hur inmatning av data skulle gå till, detta fick vi sedan presentera inför resten av klassen där vi fick feedback av både läraren samt övriga studenter som läste kursen (och det var inte enbart dataingenjörer/tekniker som läste den så det var rätt blandat).
Efter det så fick vi fixa till det vi fått åsikter på och ha ett möte med enbart läraren för mer feedback från enbart honom.
Sedan skulle en "prototyp" implementeras (denna var dock helt teoretisk, så det var ingen kodning alls utan vi fick fixa en layout för alla menyer i något Windows-program (minns nu inte exakt vilket eller hur vi gjorde) så vi som slutrapport skulle kunna simulera fullständig användning av vår del för läraren.

Sedan fanns det även en fortsättningskurs som byggde vidare på det här där klassen blev uppdelad i grupper och skulle förbereda allt jag nyss beskrivit, men även implementera det som ett fungerande program.
Skippade dock den kursen då jag inte helt gillade läraren som var lite för trångsynt om upplägget och var det inte in i minsta lilla detalj som han ansåg att det skulle vara så var det fel och behövde ändras (även om resten av klassen ansåg att det var en riktigt bra lösning)

1
Skriv svar