Snöchock

Redaktör
Snöchock

Staden är lamslagen, kollektivtrafiken sackar efter och SL:s hemsida har packat ihop, förmodligen på grund av trycket från frustrerade resenärer. Vi lever i ett land som tycks oförmöget att lära sig hantera en decimeter snö i december...

#blogg


signatur
Medlem
Snöchock

Snarare dom i söder som inte kan hantera lite snö


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Medlem

Men vi dalmasar, vi räds inte förens snön når ovanför dörren! Och även det är inget! ;>


signatur

Videomupp

Redaktör

På 90-talet sålde Hedemora kommun sin snöskrapa efter några snöfattiga vintrar. När det plötsligt kom ett rejält snöfall igen (suprise suprise!) hyrde de in en skrapa dyrt från grannkommunen. Så det är inte enbart ett Stockholmsfenomen.


signatur
Medlem

Några centimeter snö och delar av stockholm blir lamslaget medan det kan komma 30 cm under en natt i Luleå och folk tänker "jaha, då blir man tvungen att sopa av bilen innan man ska till jobbet" och blir tvungen att gå ut 5 min tidigare än vanligt.

Fantastiskt.

Redaktör

Ja, det är djupt fascinerande. Växlarna för (pendel)tågen krånglar på grund av 1 dm snö och tidtabellerna havererar. Där nånstans måste man fråga sig vem som skitit i att göra sitt jobb. Eller om det är lägsta pris vid upphandling som slaviskt gäller, och att man "glömmer" att anpassa prylarna till svenska vinterförhållanden. Märkligt är det.


signatur
Medlem

Blir roligare när elbilar blir mer aktuella och hur många meters räckvidd de får under den svenska vintern. Defrosta framrutan så är batteriet slut

Redaktör

Lär ändå slå SL:s leksaksutrustning...


signatur
Medlem

Låter som att de måste börja införa jour-uttryckning för att kunna rensa växlar osv. Dvs, att man inte får gå ut en helg och ta en öl eller något sådant utan måste vara beredd då teflonen durrar i örat på en när man nyligt somnat och inser att man ska upp och skotta snö 20 timmar+ i sträck.


signatur

Fueled by coffee.

Medlem

Jonkan: Det du beskriver är ju inte direkt "nytt". Förstår inte hur Stockholms studenter lyckas finna extra sysselsättning(eller klarar de sig på bara lånet?). Ge de en introduktionsdag så är de redo med snöskyffel i högsta hugg!


signatur

(PS. Detta inlägg har ingenting med sympatier mot sovietunionen, gamla nazityskland eller något annat politiskt styre att göra. DS.)

Medlem

Hjälpte en granne att knuffa lös bilen från en snödriva. När det var gjort tackade han och sade att det var dags att byta till vinterdäck... ! wtf


signatur

Att spela elektroniska spel är inte en mänsklig rättighet.

1
Skriv svar