Star wars-Underskattat?

Inaktiv
Star wars-Underskattat?

Nej, självklart är Star Wars, rättare sagt "Det bästa du egentligen kan hitta inom filmens värld" om du frågar mig, inte underskattat. Överskattat idag? Nej.
Det finns miljoner mer människor som avgudar sagan om Anakin Skywalkers livshistoria och levnadsgång.
vad hände nu? Vad händer sen?

Vad Star Wars egentligen handlar om är egentligen om Anakin Skywalker om hur hans unga och förvirrande tankar blir till något ont. Han menade ju bara gott, han ville ju rädda Padmé och kunna få leva ett liv fritt ifrån demokrati och all sorts av politik. Kunna bilda en familj i fred helt enkelt.

Men vad händer? Hans mamma blir bortrövad av sandfolket en tidig morgon för att endast plocka svampar i Tatooine där Anakin är född. Men efter att han gjort sig själv fri ifrån slavarbete fick han bli tränad till att bli en väktare. En Jedi.
Hans moder blir såld till en Larson. Han gifter sig med henne och på så vid blir hon med fri. Då kommer vi tillbaka till att plocka svampar tidigt på morgonen.

Men vad ungdomar, tjejer, framförallt tjejer inte ser i hela Star wars-sagan är att den inte bara är en action/sci-fi rulle där man ser super coola stormtrupper och "lasersvärd" viftas omkring i olika färger. Det är så folk idag ser på Star wars.

-Så jävla töntigt!
-Har du ens sett filmerna?

Nej. Det har du inte. Du har kanske sett en scen när Darth Vader andas och själv försöker göra ett skämt om det hela.
Filmerna gräver djupt i ens känslor, Anakin måste lämna sin ända förälder, sin egna mamma som fortfarande är slav åt en stor mygga. Vem vill det? Hur sorgligt är det inte. Men han gör vad han måste. Qui Gon Jinn vet vad som är rätt och fel. Han tar med sig Anakin.

Anakin får uppleva mycket. Man får se hur han kämpar för att veta vad som är rätt och fel. Han blir förvirrad när han blir förrådd av Darth Sidious som lovar honom att ge honom rätt krafter för att kunna skydda allt han har kvar, Padmé, genom att överlämna sig till den mörka sidan. Men vad händer? Jo han blir förvirrad, vet helt enkelt inte vad han ska göra. Skydda sig själv, och Padmé och sin "broder" Obi-Wan Kenobi.

Men folk ser idag ser inte detta budskapet eftersom att de inte sett filmerna. Dem har ingen aning om hur satans jävla bra dem egentligen är. Helt enkelt magiska.

Hade kunnat fortsätta bra mycket mer. Men att dra igenom alla episoder och vidareförklara vad filmerna egentligen handlar om.

Alla vet att Darth Vader (anakin) är god och vill inte döda sin egna son. För att få en lycklig familj är det ända han drömt om, men hur han än hade tänkt sig så blir det bara inte något lyckligt

_Heyno

#blogg


signatur

When It's Game Over. It Is.

Medlem
Star wars-Underskattat?

4-6 = epic win
1-3 = Epic crap :/

eller 3:an är hyffsad då den är lite mörkare.. men fortfarande för mycket gullegull över det hela. Ibland kan man hata George Lucas :I

Inaktiv

Alla är bra, men 3-6 är klart bäst:)


signatur

When It's Game Over. It Is.

Medlem

Kan bara hålla med Loading där tyvärr. Älskar Star Wars långt över mycket annat, men ep1-3 blev jag besviken av. Visst, trean var ok, men fortfarande var kvaliteten långt under de 4-6.

Medlem

Gillar också Star Wars starkt, därför så är det lite svårt att förstå när andra säger att filmerna enligt dem är skräp. Men alla tycker inte olika.


signatur

////Mr.Waterboy
Frukta inte vapnet, frukta bossen som använder det.

Medlem

Gillar också Star Wars starkt, därför så är det lite svårt att förstå när andra säger att filmerna enligt dem är skräp. Men alla tycker inte lika.


signatur

////Mr.Waterboy
Frukta inte vapnet, frukta bossen som använder det.

1
Skriv svar