Visa upp dina Minecraft-skapelser

Medlem

Du behöver sand och något brännbart; Kål, ved osv. Sen gör du en furnace, lägger in något brännbart nederst sen sanden överst.

Btw, ifall du inte vet hur man craftar en viss sak finns allt här: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting

Ontopic; Ska fixa lite pics på min privata server sen tror jag

*Edit* Oj, kanske skulle säga att det var hur man gjorde glas haha


signatur

Wai

Skägg.
10 Chambers

Värt att tänka på år också att furnaces jobbar även när du inte är där. Släng in 64 st sandblock och låt tugga en stund och på en mp-server är det ju fler som hjälps åt.


signatur
Medlem

Steg 1
Skaffa lite trä, fixa lite sten, fixa en pick-axe, hug lite mer sten, fixa ett par stycken sten yxor och och hugg trä tills dom alla pajar. Hitta lite kol innan det blir mörkt.

Steg 2
Hugg dig runt i ett berg, OBS glöm inte en dörr, gå ut på dagen för att hämta mer trä/planetera träd omkring dig, gräv sand och liknande.

Steg 3
Du borde nu ha en löjlig mängd sten och trä vilket är grunden för det mesta, mura in din gruvingång för att ha ett område du kan arbeta med på natten, sprid facklor för att se till att monster inte kan spawna inom dit område.

...

Ungefär så gick det väll till plus en massa spad arbete. Ett tips när det gäller kol men framför allt järn är att passa på att utforska på dagen och leta efter naturliga grottor, där brukar man kunna hitta både det ena och andra, men glöm inte att ta med ett svärd!

Medlem

Mina furnaces fick gå hela natten:) Men tänkte på att skaffa iron, om man vill bygga t ex järnväg så behöver man minst sagt en löjlig mängd järn. Hur fan ska man lyckas med det inom en rimlig tids period som innan nästa istid...

Skägg.
10 Chambers

Jag blev smått överraskad över att du faktiskt fick 16 bitar järnväg per 6 järnbitar så det känns inte omöjligt att bygga något sådant längre.


signatur
Medlem

Haha, det känns som det
Men jag och några polare gjorde en lång gång som vi skulle göra järnväg av, vi trodde två 64 skulle täcka halva.. dom bitarna täckte ju inte ens en åttondel, det känns som att det inte är så många block egentligen men man misstar sig lätt.


signatur

Wai

Inaktiv

Ett collosseum är bra att ha när PVP kommer


signatur

Allah är stor men jag har större

Skägg.
10 Chambers
Medlem

Helvette! Jag som hade äntligen kommit på vad jag skulle göra med all förbannad sten från mitt gigantiska hål för några dagar sedan. Jaja, dags att komma på något nytt, det är ju en bra bit kvar till bottnen!

Medlem

Hm, ska lägga upp mina skapelser snart..
Sålänge får ni njuta av min video http://www.youtube.com/watch?v=Z1sErn0x5Dk
Explosions ftw!


signatur

Wai

Medlem

Jag har byggt mig en Spleef arena som jag inom en snar framtid hoppas kunna dela med mina vänner på en MP server!

Har en film på den som ligger HÄR

Har även ett gäng andra mer tekniska minecraft filmer uppe på min kanal

Medlem

Har tyvärr inga screenshots, men kolla på den här kartan: http://minecraft.ceri.se från servern med samma adress

Skägg.
10 Chambers

Själv Meckar jag med vattensköljt, men får inte riktigt till det. Måste alltid leda mobsen mot kill-stället (lava-kant på stegar). Tips på bra design?


signatur
Medlem

Gör du en mob trap?
Finns en mängd guider på http://www.youtube.com och på http://www.minecraftwiki.net/
Tror säkert man hittar mer lättförstådda om man gör en seriös google-sökning. Har själv inte byggt någon, men jag vet att IceMan har...


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

12
Skriv svar