Medlem
Nvidia 3D

Hej,

Jag funderar på att köpa 120Hz-skärm och Nvidias 3D-kit. Är det någon som testat det? Funkar det bra? Värt ett utlägg på närmare 5000?

Som jag förstått det funkar det till alla spel som renderas i 3D, inte bara specifika 3D-titlar, stämmer det?

http://www.webhallen.com/hardvara/116458-3d_vision-paket-benq...

Medlem

Hm, svar på den andra frågan hittade jag själv.

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-3d-games.html

I vilka storlekar kommer skärmarna?


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

22"-27"

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-requirements.html

Jag är framför allt flyg- och bilsimulatornörd, jag inbillar mig att 3D gör en stor skillnad där.

Medlem
Skrivet av arfsnarf:

22"-27"

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-requirements.html

Jag är framför allt flyg- och bilsimulatornörd, jag inbillar mig att 3D gör en stor skillnad där.

Inte så extrem skillnad imo. Men visst, är säkert värt det. Men finns många andra saker som är värt det mer, t.ex. en all inclusive resa till något schysst land.


signatur

Have a good time!

Medlem

Jag har 3D Vision brillorna och använder dom nästan aldrig... blir kanske nån film då och då. Spel är det väldigt sällsynt att jag spelar dock.

Detta beror mycket på två saker. Dels att olika spel har olika bra 3D stöd, bara för att det "går" med alla Direct3D spel betyder det inte att de är spelbara. De flesta äldre spel har massor av problem så som att skuggor eller andra element renderas på fel 3D plan. Detta gör att spelen inte ser bra ut och är väldigt jobbiga för ögonen att spela.

Visst, det finns en hel del äldre spel som fungerar väldigt väl också men man ska inte räkna med att något specifikt spel fungerar utan att kolla upp det först. Nvidia har en lista här (även om deras idè om vad som är spelbart och inte är lite si och så):
http://www.nvidia.com/object/3d-vision-3d-games.html

Det andra är prestandan. Man kan räkna med att 50% av prestandan försvinner (det är lite mindre drop i vissa spel visserligen) så har man inte en riktigt bra maskin till att börja med vill man nog börja med den uppgraderingen först. Spelar man någon online spel så känns det bättre för min del att ha 120hz och perfekt framerate än 60hz, 3D och lägre fps. 3D ger inte direkt någon fördel över andra spelare i online shooters etc.

När det väl fungerar är det riktigt najs dock, och jag kan mycket väl tänka mig att det är väldigt trevligt i flygsimulatorer (om de nu har bra stöd d.v.s.). Det sagt så har jag inte använt glasögonen på ett bra tag nu alls, det där att ta på sig något bara för att spela lite av ett hinder.

Medlem

OK, tack för info. Jag har inte riktigt koll på hur bra mina grejer är, hur långt klarar man sig på GTX 260? CPUn är Intel Core i7 2,8Ghz.

Det som gör att jag gått igång på idén är att IL-2 Cliffs of Dover släpps i mars. Jag kör med Track IR så det är ändå en del roddande för att komma igång, glasögon gör nog vare sig till eller från.

Medlem

Arfsnarf: Tänk att prestandan halveras med ca 50% så det är bara att se vad du kan köra idag och räkna bort 50% av flytet Jag skulle kolla nog på ATI eyefinity som är det som gett mig mest som spelar flyg och bilspel. Fan det känns som en simulator om det funkar bra. Valde mellan det och 3d


signatur

Смерть решает все проблемы. Нет человека, нет проблем

1
Skriv svar