Myntat...

Medlem
Myntat...

Vilken värld vi lever i... om man ska tro dagen Expressen...

JAS 39 Gripen på plats men utan bensin, fel blandning tydligen...oops...

Vill man se Michael Jacksons lungor så kan man iallafall köpa hans röntgenplåtar för en 40000...

En man som bitit av huvudet på en mus åker dit för djurplågeri...
"Han får bara 40 dagsböter eftersom djuret förlorade medvetande efter mycket kort tid, enligt Infotorg Juridik.
Musen har enligt en expert hunnit uppleva rädsla, panikångest och stor smärta. Och hovrätten menar att lidandet blev större än om föreskrifter för avlivning följts.
"
Ehh, visst är det en sjuk person men hur fan ska det då bli med alla hundar och katter som mattar och hussar faktiskt har ansvaret för...?

Astrid Lindgren sparkar bort Selma Lagerlöf från tjugan... varför?
Nya sedlarna kommer få följande nunor...

20 kr - Astrid Lindgren
50 kr - Evert Taube
100 kr - Greta Garbo
200 kr - Ingmar Bergman
500 kr - Birgit Nilsson
1000 kr - Dag Hammarskjöld

De nya sedlarna kommer dessutom att prydas av ett landskapsmotiv...
Småland, Bohuslän, Stockholm, Gotland, Skåne och Lappland...
Vart fan är Västmanland!

Men med tanke på att tomten Pagrotsky ligger bakom skiten då han sitter i riksbankfullmäktige så var det kanske inte så dåliga val ändå...
Man har tagit hänsyn till könsfördelningen men något säger mig att det ändå kommer ta hus i helvete när feministerna får syn på lapparna...kvinnorna är ju mindre värda än männen...

Övrig fakta orkar jag inte skriva så jag klippte och klistrade från Riksbankens hemsida...
"Sedlarna
De nya sedlarna kommer att tillverkas av bomullspapper och vara mindre än de nuvarande. Höjden på alla valörer blir 66 mm medan längden varierar mellan 120 och 154 mm. Sedlarnas färger blir gråbrun (1 000 kronor), röd (500 kronor), grön (200 kronor), blå (100 kronor), gul/orange (50 kronor) och violett (20 kronor). Sedlarna förses med särskilda detaljer i koppartryck för att underlätta för synskadade. Sedlarna kommer också att få nya säkerhetsdetaljer, en för de lägre valörerna 20- och 50-kronor och två för de högre valörerna.

Mynten
1-kronan, 2-kronan och 5-kronan kommer att bli mindre och lättare än idag, medan 10-kronan behålls oförändrad. 1- och 2-kronan tillverkas av kopparpläterat stål medan 5- och 10-kronan tillverkas i legeringen Nordic gold. Myntens kant kommer att förses med olika räfflingar för att underlätta för synskadade. När det gäller den grafiska utformningen kommer Riksbankens myntleverantör att lämna förslag som riksbanksfullmäktige sedan fattar beslut om.

Vad händer nu?
Under april kommer Riksbanken att utlysa en formgivningstävling om sedlarnas utformning. Tävlingen kommer att pågå under 2011. Om inga immaterialrättsliga problem uppstår väntas riksbanksfullmäktige kunna fatta beslut om sedlarnas slutliga utformning senast i början av 2012.

Tidplanen för introduktionen av de nya sedlarna och mynten kommer att bestämmas under 2011 i samråd med bankerna, handeln och värdebolagen. Förberedelserna tar 4-5 år, vilket innebär att de nya sedlarna och mynten tidigast kommer att ges ut 2014-2015.

Mer information om de nya sedlarna och mynten inklusive pressbilder finns på Riksbankens webbplats, www.riksbank.se. "

#blogg

Medlem
Myntat...

Vänta va. Kommer man inför 2-kronor O.o

Medlem
Skrivet av Posuic:

Vänta va. Kommer man inför 2-kronor O.o

Jajjamän, även 200kr-lappar :).
Jag ser egentligen inget positivt med det, inget negativt för den delen heller..

1
Skriv svar