Vilken sladd?

Medlem
Vilken sladd?

Efterlyser någon allmänt kunnig snubbe inom ljud. Vill föra över ljud från keyboard, in till datorn. Någon som kan rekommendera vilken sladd man ska använda? Har verkligen ingen som helst aning om hur man går tillväga.

Oh well.

Började idag på Crystal Defenders, blev sjukt glad av spelet, tills jag insåg att det bara i princip består av 6-3 banor utan story, dessutom lyckades jag aldrig få bort ett lamt statusfönster som efter några timmars spelande ploppade upp. Och där hamnade det på hyllan. Nästa? Funderar, funderar, Dragon’s Lair (den där animerade saken)? I dono.

#blogg

Medlem
Vilken sladd?

Keyboard som piano ?
Du vill spela in i ett ljudprogram? T.ex. Cubase eller liknande.

Då beror det helt och hållet på vad du har för ljudkort, ifall det är midi du ska spela in eller om det är vanligt ljud från keyboard/synth du vill spela in!?

Är det midi, så måste du förstås ha en midi kabel, men också en midi ingång på ljudkortet, har du inte det så finns billiga usb midi kort att köpa nu förtiden. http://rabattlandet.se/erbjudande_bilder/midi-cable.jpg121724... alt http://line6.com/community/servlet/JiveServlet/showImage/2-12...

Är det vanlig audio du ska spela in, så behövs en teleplugg kabel från keyboard till din line-in på ljudkortet, och eventuellt en 6.3mm till 3.5mm adapter också. http://www.jam.se/productImages/cache/regular/A30311.jpg ev http://www.binbin.net/photos/generic/7da/7dayshop.com-6.3mm-3...


Medlem

Ramrod my friend! Du har faktan som är guld värd. Även om man blir sjukt förvirrad som nybörjare.

Grejen är att jag har en liten barnkeyboard jag spelar på (det enda som får plats i lägenheten) men som har olika ljudfunktioner (piano, orgel, fiol, you name it). Brukar använda dessa ljudfunktioner när jag spelar, och vill få ut exakt samma ljud som jag spelar på keyboarden, in till datorn. Så jag antar att det är det andra alternativet jag ska välja, vanlig audio (vet inte riktigt om jag vill spela in i ett specifikt ljudprogram, utan avser bara att föra över ljudet till datorn tror jag)? Ska titta upp länkarna!

Medlem

Okej, om det är ett litet barnkeyboard, är du säker att det finns en ljudutgång på den då? Som just ser ut som telepluggkontakten, 6.3mm? Brukar också stå Audio Out eller Out i så fall.

Kanske finns hörlursuttag på den? i så fall kan man ju ta koppla en vanlig 3.5mm kabel till ljudkortets line-in ingång.
http://www.creativecomputing.net/catalog/images/3.5mm%20stere...

Om du bara ska spela in ett ljud (sampla) så räcker det nog med ett vanlig ljudredigerarprogram, ett rätt okej gratis alternativ är Audacity http://audacity.sourceforge.net/

(Och undrar varför jag inte fått en notering på mailen eller i menyn om att någon har kommenterat i denna blogg)


Medlem

Japp, finns hörlurar att sätta i. Ska kolla upp närmaste musikaffär-tv-radioaffär och köpa en sådan sladd (och rådfråga såklart). Tackar jättemycket för hjälpen.

Medlem

Det var så lite så. Alltid trevligt att kunna hjälpa någon med problem.


1
Skriv svar