Pandemic

Medlem
Pandemic

http://i.imgur.com/TzuZJ.jpg

Sällskapsspel handlar ju för det mesta om att försöka vinna - att "kamma hem spelet", där en deltagare står som ensam vinnare medan de övriga får sitta och hänga läpp trots all den tid som har investerats i form av utspelade kort, förflyttade spelmarkörer och försök att tänka såväl taktiskt som själviskt under varje spelrunda som passerat.

Men begreppet "co-op", kooperation, existerar inte bara i dator- och konsolspelens värld utan finns även här. Om man bara söker lite så går det faktiskt att hitta titlar där sällskapet i fråga försöker samarbeta mot det gemensamma målet att övervinna spelet istället för varandra och veckans spel Pandemic fungerar på just det här viset; där upp till fyra deltagare hjälps åt i kampen mot fyra virus som sprids i världen och det gäller att med samlade krafter försöka finna ett botemedel för dessa.

Lättspelat, lättlärt och lättförklarat - recensionen av Pandemic finner ni här.

#blogg

Medlem
Pandemic

Vi är ett gäng som faktiskt har en liten spelförening med några lappar att lägga på nya sällskaps/brädspel osv osv.

Vi lirar nog framförallt Magic och Settlers. Sen blir det lite andra, bland annat Steam (skoj det med!). Om du hör det här, vad rekommenderar du då? Länka gärna till dina recensioner av rekommendationerna


By deciding what is right you ultimately end up blind.

Medlem

O.o Finns det som brädspel

Medlem

@Harpa, jag rekommenderar att du tar en titt på den tråd som jag har hos Loading.se! Där har jag nämligen skrivit en lång, lång lista på rekommenderade spel - allting kategoriserat efter vad man är för typ av spelare Tråden finner du här: http://loading.se/forum.php?thread_id=47548

@Posuic, jajemensan och jag tror nog att det här är något utav ett original men jag ska inte svära på det. Har hört talas om diverse Flash-spel med Pandemic som namn men vet inte hur mycket de faktiskt har att göra med sällskapsspelet eller vice versa.

1
Skriv svar