E-sport | Vägen till Korea

Medlem
E-sport | Vägen till Korea

Korea har fram tills nu varit och är fortfarande det största landet för e-sport inom Starcraft. Med TV-kanaler inriktade mot spelet och med storpublik vid stormatcher har de länge legat obesegrade som Starcraft nation. Flertalet av de spelare som lever på att spela Starcraft 2 har som mål att åka till Korea och delta i GSL (GOMTV Global Starcraft II League).

Svenska e-sportnyhetssajten Rakaka har tillsammans med Logitech anordnat en helsvensk turnering där vinnaren får en resa till Korea och möjligheten att kvala in till GSL. Runt 140 spelare fick chansen att delta, varav 12 avancerade till slutspel. Slutspelet har sänds direkt varje onsdag de senaste veckorna på Rakakas hemsida, då helt på svenska, och idag var det dags för final.

I finalen möttes de båda protoss-spelarna SaSe och NaNiWa. NaNiWa är den av de två som har bäst meriter och flest segrar under bältet innan matchen. Nu senast i helgen då han blev klar för final i TSL. Då finalen i TSL kommer att spelas i New York fick han därför därifrån spela matchen.

Finalen spelades bäst av 5 och hittas här - matchen startar när klockan står på 45 minuter och 20 sekunder.
Vinnare:

Vinnare blev SaSe då NaNiWa "inte orkade med lagget från New York".

Mer information om turnering samt sammanfattning av finalen från Rakaka hittas här (kommer att hittas där...).

#blogg

Medlem
E-sport | Vägen till Korea

hehe

"26 patcher och det kanske är balanserat"

Skägg.
10 Chambers

Haha, spoiler-taggens längd spoilar vinnaren.


signatur
Medlem

Hmm, stabilt!
*spoilertagg förlängd med ny information*

1
Skriv svar