Ny svensk fightingprofil i GonZa?

Medlem
Ny svensk fightingprofil i GonZa?

Hej!

Svenska Mästerskapen i Super Street Fighter IV hölls som vissa antagligen är medvetna om på Dreamhack i helgen. GonZa, helt okänd fram till hans kvalseger i Malmö, slutade sjua vilket är något han uppenbarligen var mycket besviken över. I söndags hölls det däremot en internationell tävling med inbjudna proffs (bland annat Ryan Hart) och GonZa var sista svensk kvar och slutade på en fjärdeplats. På vägen dit så spöade han Skatan och passade även på att förnedra Yagamis Dhalsim med en perfect.

Det är inte hans spammiga prestationer i spelet jag är ute efter att samtala kring, dock. Det är snarare hans videos och hans uttalande i intervjuer. SF-scenen i Sverige har väl känts allmänt ljummen, men här har vi uppenbarligen en kille som gillar att göra lite oväsen av sig. Till att börja med spelar han El Fuerte... med pad. Bara det höjer på folks ögonbryn.

Det första han gjorde efter kvalsegern i Malmö (hans första turnering) var att spela in ett videoklipp där han bland annat utmanade Skatan: http://www.youtube.com/watch?v=NPDpxTaj_sI (rätt rolig)

Dagen innan SM gjordes återigen en intervju, som är skitrolig och måste ses: http://www.youtube.com/watch?v=xCNnXW47d6s

Inför Grand Finals i söndags så intervjuades han av SVT play och får frågan om hur han värmt upp: "Ja, jag har ju käkat rätt mycket Tostada-mackor och tortillas, och även spelat lite street fighter så klar".

Humor.

Kan föreställa mig att han drar på sig en del haters, men även en jävla massa lovers med det här agerandet. Vad tycker och tror ni själva? Killen börjar bli internationell redan nu i allafall. Då enbart på grund av hans skills med El Fuerte. Hans attityd och humor lär nog få uppmärksamhet även där, då han ska till Super 20-X Versus i England och tävla i Augusti.


signatur

http://www.spelbröderna.se - Alltid oberoende, ALDRIG neutrala. En militant tv-spelsblogg.

1
Skriv svar