Corinne Bailey Rae - Like A Star

Medlem
Corinne Bailey Rae - Like A Star

Född i Leeds, Storbritannien, tog Corinne Bailey Rae (Corinne Bailey innan giftemål) världen med storm när hon tog sin gitarr och sin stämma upp på scen. Uppväxt med en ganska strikt kyrkmiljö, där hon för det mesta skrev egen gudsdyrkande musik med de andra kyrkobarnen, så föll hon snart ändå för storheter som Led Zeppelin och Jimi Hendrix. Hon startade indiebandet "Helen" vid 15 års ålder och turnerade runt om Leeds, och var nära på att få skivkontrakt med Roadrunner Records (Dream Theater, Slipknot etc.). Bassisten hoppade av och bandet upplöstes.

Corinne började då studera engelsk litteratur vid University of Leeds och extraknäckte dessutom i garderoben på en lokal jazzklubb. Där föll hon pladask för jazz och soul, och fick tillåtelse att sjunga med husbandet när det inte var så mycket folk i lokalen. På en jazzklubb träffade hon dessutom sin blivande make, Jason Rae, en saxofonist i gruppen "Haggis Horn". De gifte sig, men Jason gick tragiskt nog bort kort därefter, i vad som tros vara en överdos av methanol och alkohol.

Tre år senare, efter sorgekampen så började Corinne skriva eget material för en solokarriär, och resten är historia. Hon släppte det självbetitlade albumet "Corinne Bailey Rae" (2006), fick enormt gensvar och vann MOJO Awards för bästa nykomling. "The Sea" (2010) kritikerrosades inte lika mycket, men båda albumen har sålt över 5 miljoner exemplar, vilket är mäkta imponerande.

#blogg

Medlem
Corinne Bailey Rae - Like A Star

Det var videon till Put Your Records On som jag såg bara så där vid en kväll av zappande som jag upptäckte henne. Skönt sound har hon.


Medlem

Ja, det är också en bra låt. Ashärlig röst.

1
Skriv svar