Linux - It's A Trap!

Medlem
Linux - It's A Trap!

Den 28:e Augusti upptäcktes en attack mot Linux högkvarter, kernel.org, där Linuxkärnan lagras. Hackaren har förmodligen tagit sig in på ett lokalt användarkonto, och på något sätt fått till sig administrativa rättigheter. Därefter tog han sig in på servern Hera och gjorde kaos med SSH (Secure Shell) och la in en trojan, som aktiverades vid systemstart. Ett riktigt spionjobb med andra ord, då han tagit loggar och lagt in bakdörrar (modifikation som kringgår de normala säkerhetskontrollerna). 448 användare var tvungna att byta användarnamn, lösenord och SSH-nycklar. Sen gick utvecklingsledningen igenom de 40 000 filer källkod och kontrollerade så att den är intakt, vilket den verkade vara.

Men den 8:e September var det dags igen, då intresseorganisationen Linuxfoundation.org, Linux.com och tillhörande subdomäner gick in i maintenance-läge och är i skrivande stund fortfarande nere. Linuxorganisationen har uppmanat myndigheter i EU och USA att bistå, och det är osäkert hur mycket skada hackaren har gjort, kan göra eller ska göra. Linux är inte längre världens säkraste operativsystem, det tog 10 år att knäcka Linus Torvalds stolthet.

Fortsättning följer!

Källa

På tal om något helt annat, så kan alla utvecklare nu ladda ner Windows 8 från msdn.

#blogg

Linux - It's A Trap!

Pingviner är onda! Så onda, att isbjörnar inte vågar komma dem nära


"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Så, om nu inte Linux är världens säkraste OS längre, vilket är det då ? Knappast Windows i alla fall

I de flesta fall tror jag inte det spelar någon superstor skillnad vilket OS som används utan mer hur det används i stort. Är ju inte så svårt att fixa en linux-installation som är hur osäker som helst heller.


A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche

Medlem

Tja, inget är säkrare än det andra anser jag. Har en tillräckligt duktig hackare bestämt sig för att komma åt en dator, så gör han det oavsett OS.

Angående OS-val, så är det helt beroende på vad man behöver och ska använda. Ska man spela? Välj Windows. Ska man göra popmusik i Logic? Mac. Vill du kompilera dina egna kernelkärnor och tycker att den vackraste musiken kommer ifrån smattrande tangentbord? Välj Linux

1
Skriv svar