EA Origin och användaravtal

Inaktiv
EA Origin och användaravtal

Hej!

Det har ju varit en del snack om att EA, och då genom programmet Origin hämtar information om användaren. Efter en del uppmärksamhet på internet har användaravtalet ändrats och EA kommer nu inte att skicka vidare informationen till tredje part. Detta är däremot i konflikt med deras "Privacy policy" som tydligen dikterar att dom visst får dela med sig av information till tredje part, men endast anonym sådan.

Nu har jag googlat och läst i diverse forum och är själv väldigt nyfiken på vilken typ av information dom samlar in, för självklart står det inte specificerat.

Exempel
"You agree that EA may collect, use, store and transmit technical and related information that identifies your computer (including the Internet Protocol Address), operating system, Application usage (including but not limited to successful installation and/or removal), software, software usage and peripheral hardware, that may be gathered periodically to facilitate the provision of software updates, dynamically served content, product support and other services to you, including online services"

Här undrar jag själv vad som menas med "software usage", en keylogger eller hur många gånger jag startar ett visst program?

Min tanke nu är att maila EA och begära ut den information dom har om mig, vilket jag troligen har rätt till enligt 26 § i personuppgiftslagen (http://www.pul.nu/lagtext.html)

Vad vill jag uppnå med detta? Jag vill helt enkelt ha reda på vilken information som samlas in om mig och varför. Självklart kommer jag att lira BF3 ändå och någon bojkott har jag ingen tanke på.
Jag behöver däremot hjälp med formuleringen av mitt mail, för att inte missa något och undvika något trollsvar från EA får ni här se vad jag skrivit hitills(men ej skickat):

Privacy-Sverige@europe.ea.com>

"Hej!

Jag har blivit informerad att er mjukvara Origin samlar in information från mig som användare.

Nu har jag två frågor, vilken information samlas in och varför? Det är svårt för mig som användare att se vilken information som faktiskt lämnar min dator.

Jag vill att ni ger mig ett skriftligt utdrag på all information som ni har samlat in om mig, vilket jag anser mig ha rätt till enligt 26 § personuppgiftslagen.

Önskar ni en skriftlig ansökan av mig kan jag givetvis lösa detta, men då behöver jag också en adress att skicka till.

Har ni möjlighet att hjälpa mig med detta?

Med vänliga hälsningar
XNamnX
XAdressX
"

Källor:
http://www.datainspektionen.se/fragor-och-svar/personuppgifts...

http://www.gamespot.com/pc/action/battlefield-3/news/6330914/...

http://www.nordichardware.se/nyheter/662-games/44006-eas-anva...

http://www.rockpapershotgun.com/2011/08/24/eas-origin-eula-pr...

http://www.google.se/search?q=ea+origin&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=...

Några tips? Något jag bör tänka på?

Hälsningar
Andreas

Medlem

kolla efter motsvarande artiklar i EUs lagrum och hänvisa till dem också

Medlem

Jag tycker det är bra att du tar initiativ och tar reda på vad de faktiskt håller på med. Jag har redan tjatat nog om varför jag inte tänker köpa BF3 (eller något spel som kräver Origin), men jag uppskattar att andra, oavsett vilken sida av debatten de står, tar debatten på allvar.

Medlem

Brevet ser bra ut, kort och koncist. Om du kan hitta något från de europeiska lagarna, som MasLegio föreslår, är det väl ännu bättre men inte nödvändigt skulle jag tro. Jag är väldigt nyfiken på resultatet av ditt mail till dem och skulle gärna se en uppföljning

Är inte ett dugg intresserad av deras spel eller plattform för tillfället men nyfiken är jag för det.


signatur

A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche

Medlem

Då reglerna hänvisar till deras privacy policy där de ej kommer att samla in data för att identifiera enskilda personer, så har denna fråga dött ut på de olika forumen.


signatur

Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005

1
Skriv svar