The Wire - slut i rutan :(

Flakmonkey
The Wire - slut i rutan :(

Så var det roliga till slut över. Jag började titta på The Wire för ett bra tag sen och jag gillade det från i princip första stunde. De inledande säsongerna tog jag mig också igenom väldigt fort, men av någon anledning så har det tagit mig flera månader att ta mig an sista säsongens avsnitt. Det är inte för att den är dålig för det är den verkligen inte utan det har helt enkelt kommit andra saker i vägen. Ibland är det ju bara så, men å andra sidan har det ju gjort att jag haft något att se fram emot.

Sedan någon timme kan jag dock bara titta bakåt och inse att jag sett något som är så oerhört bra att jag tvivlar på om jag kommer få se en lika bra serie igen. Jag har skrivit om The Wires storhet förut med den realistiska gestaltningen av en amerikansk storstad och hur den styrs. Det är långt ifrån någon solskenshistoria och i många lägen känns det som om de kriminella är de som besitter moral och empati snarare än poliser och borgmästare.

Bäst med serien är emellertid alla karaktärer och deras historier. The Wire har visserligen en röd tråd genom alla säsonger som är mycket intressant och spännande, men det som jag verkligen gillar är att få reda på hur det ska gå för Bubbles och hans kamp mot drogerna, Jimmy McNultys livsprioriteringar och turerna kring jobbet som polismästare. Exemplen är många och det känns som att flera av dem skulle kunna utvecklas till egna serier och jag skulle garanterat följa varenda en.

Så det känns faktiskt lite trist att det är slut i rutan nu, men allt kul måste ju få ett slut och nu kan jag åtminstone säga att jag upplevt en bit av TV-historia. Jag hoppas också att flera tar sig an serien. Den är inte den lättaste att komma in i och under långa perioder kan det kännas som att det inte händer särskilt mycket. Tar man sig dock bara över den första tröskeln så har man åtskilliga timmar av fantastisk underhållning att se fram emot.

#blogg

The Wire - slut i rutan :(

Så sant som det är sagt; The Wire är bäst.

Medlem

Ja The Wire rekommenderar jag till alla! Ruggigt bra serie med många sköna karaktärer

Medlem

Nu kan du börja titta på Boss istället med Kelsey Grammer

Inaktiv

Kollar på en serie nu som kanske kan lindra er abstinens. Den heter Southland och det finns fyra säsonger tror jag.

Scen 1: http://www.youtube.com/watch?v=i_GArtHdgUs
Scen 2: http://www.youtube.com/watch?v=MHFheLilGHQ
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vBqvznPZ49s


signatur

Förövrigt anser jag att Red Dead Redemption skall släppas till PC.

Medlem

Synd att serien inte finns på Blu-Ray.


signatur

"No one will be left to prove that humans existed". - Dave Mustaine

1
Skriv svar