Guild Wars 2 – Dagbok från Tyria

Medlem

"Att det finns en speciell tab i banken för alla crafting-prylar och minipets är genialt."

Genialt1? Kom igen? Vad är genialt med det?

"Att det finns en speciell låda i köket för bestick och andra köksredskap är genialt!"

Medlem
Skrivet av Mirage:
Skrivet av firsov:
Skrivet av Mirage:
Skrivet av firsov:

Sjukt roligt spel! Ångrar fortfarande att jag inte sjukanmälde mig idag.

Tycker inte om Artikeln dock.Känns som "peter" som skrev artikeln försöker få ner det i smutsen lite. Oväntat att spelet skulle gå ner lite? Nej absolut inte. Spelet gick ner 3 h i lördags, vi fick tillgång till spelet 3 h tidigare så hade man tagit vara på tiden tappa man ingen tid. Skyll inte på Arenanet för det.

otroligt smidig launch jämfört med D3's!

Tappa 100% av din inkomst en dag för att spela ett spel? Jo tjena...

Tjena Mr 3 post!
ja kommer inte från Sthlm och värderar hela mitt jag i hur mkt pengar eller prylar jag har utan jag kan faktiskt skippa min inkomst om jag t ex får en bra och rolig upplevelse som är jäkligt mkt mer värt än pengar för mig. Pengar är ingen konst att fixa.
Men ja tog mig i kragen och pallra mig bort till jobbet ändå bara för att det är så kul där ändå.

Sen hur fan kan du tycka att man ska värdesätta ett spel rent efter grafik?
Det finns så många nya spel med grym grafik som varit deras enda fokus vilket har gett ett resultat i att spelet är skittråkigt.
* Jag sätter mig mycket hellre och spelar ett spel från 1998 som är genialiskt, skitroligt och fult än ett som är jättesnyggt och skittråkigt.
Men du får gärna sitta och ha tråkigt och kolla på något fint som tröstpris inget mig emot men jag spelar för att ha kul

Guild wars 2 har en väldigt fin grafik, den är underbar och de har spenderat mycket tid på att göra den. Du kan uppenbarligen inte så mycket om grafik men den är verkligen underbart gjord.
Utöver det har de lyckats att göra ett spel som är otroligt mysig och roligt att spela.
Jag visste inte vad jag tycka om det tills jag blev lvl 25. Då vande jag mig vid allting och jäklar vad underbart det är. Detta kommer iaf jag spela LÄNGE och det bästa är att jag inte behöver betala ett öre till för att fortsätta spela det så jag har inget att klaga på.

Haha, du är bra rolig du. Jag är inte heller från Sthlm och jag är inte så dum att jag offrar en dags inkomst bara för att få mina polygoner att skada andra polygoner. Sen att du sa du tog dig i kragen och gick till jobb, varför det? Du ordnade ju pengar så lätt ändå. Fattar inte ens varför du har ett jobb när pengar är så lätta att ordna.

För att nyttja lite av dina ord, hur fan kan du tro att jag värdesätter ett spel rent ut av grafiken? Var säger jag det? Citera mig gärna med källhänvisning. Om du syftar på min tidigare post, så bör du nog öva läsförståelse.

Att säga att GW2 har "väldigt fin grafik" visar bara din förståelse för grafik. Grafiken är väldigt daterad och animationerna är mediokra som bäst.

Är du dum i huvudet ?? Grafiken är ju riktigt bra när det är maxat, och " animationerna är mediokra som bäst." stämmer inte alls. Det är ju animationerna som är så sjukt bra i detta spelet, iaf om du jämför med andra mmo spel.

Medlem
Skrivet av Mirage:

Tyckte det var ganska kass själv. Stela animationer, kass grafik (recensenten borde titta på spel med bra grafik, tex Age of Conan om han anser att GW2 har bra grafik)och ett UI som känns som det är hämtat från 2006.

Överlag hade spelet en 2006 känsla över sig.

Här säger du att man ska kolla på spel bra grafik eftersom du inte kom ihåg att du skrev det.

Sen är det nog bra om du inte gillar gw2 heller. Det blir bättre för communityn om du inte spelar.

Edit: Och som sagt jag tycker mitt jobb är roligt och det jag menade var att pengar är inte allt

Medlem

Vi har total dominans på far shiverspeak Utrotat dem röda ^^

Medlem
Skrivet av vuze2143:

Vi har total dominans på far shiverspeak Utrotat dem röda ^^

Word! hade riktigt roligt åt det igår xD
Vi får fasen se till att det håller sig så här!
FS<3

Medlem
Skrivet av Kerrai:

Gw2 är ingen reinkarnation av MMO&#039;s

"Finns inga döda alt hämta 10 prylar, allt är dynamiskt"
Detta är ju lite av en lögn och alldeles för mycket grädde på kakan. Du kommer fortfarande få hämta 10 ägg, döda 10 vargar.. MEN du slipper ju bara gå till gubben med "!" du kan istället vänta vid damen med hjärtat och den ber dig göra det på automatik.

Spelet är helt klart ett bra spel, men det är inte det bästa som hänt MMO världen. 3/5 är rätt rimligt.

Sedan är det på tok för många fanboys som har blivit "smithen by the lies" Så det blir svårt att hävda sin punkt alt få dem att se hur det egentligen är.

Jo men du har ju friheten att välja, heartsquesten är ju flerbotnade, Du behöver inte döda 10 banditer, du behöver inte mata 5 kor, och du behöver inte vattna 15 växter.. du kan tex bara döda banditer.. eller istället mata 30kossor för att fylla din kvot om du tycker det är roligare..? Jag har inte gjort mkt av min personliga story eller crafting än, jag har haft så fullt upp av annat.. ^^ Jag inbillar mig inte att det är ett JesusMMO eller hur termen löd, att det kommer vara bäst för all framtid? såklart inte.. men det är det roligaste spelet just nu, iaf för mig!


signatur

Dear Developers. Rock is overpowered, please nerf.
Paper is fine. Yours truly, ~ Scissors

Medlem

Känslan i spelet är extremt bra! Helt otroligt när man står på ett berg och tittar ut över en hel stor levande värld. Personligen är grafiken extremt bra och de utnyttjar verkligen sin grafikmotor till tusen. Jag undrar fortfarande vilka fruktansvärda idioter som tror att 'bra' grafik är Crysis 5 maxat.

Medlem

Testade the mists för första gången idag, jag och polaren hamnade i olika lag, fy faaan vad tävlingsinriktat det blev, första matchen vann mitt lag och jag slutade helt otroligt nog etta men andra gången torskade vi tyvärr, stöööört jävla kul var det dock.

Några negativa punkter från någon som inte gillar gw2 och har spelat det:

Skillsen är rätt tråkiga, de har inte behållt det som gjorde gw1 bra - skillsystemet.

PvE'n är fruktansvärt enkel, det är oftast en stor zerg som gör questsen och du behöver knappt göra någonting, spamma någon AoE eller en singletarget spell beroender på hur mycket fiender det är och få din guldmedalj för att du var så duktig.

dodge känns som en gimmick eftersom det fortfarande är target 123.

Jag tyckte storyn/voice acting/questsen var jävligt intetsägande efter att ha spelat the secret world, kanske är orättvist att jämföra eftersom TSW ligger låååångt före alla andra i genren.

Grafiken var snygg

Finns inget som känns "nytt", GW2 har sina stunder men det blir repetitivt, ingen prenumeration är grymt som sagt och det kommer att hjälpa säljsiffrorna men tyvärr ett mediokert spel som har blivit allt för hypat 3/5

Medlem
Skrivet av Svenskalkoholkultur:

dodge känns som en gimmick eftersom det fortfarande är target 123.

Det går väl att dodgea spells och abilities?

Medlem
Skrivet av Mirage:
Skrivet av Skelögd:

Hahahaah älskar hur alla WoW-barn klagar på att crafting är för jobbigt och avancerat 24/7 i chatten. Stackars, stackars dom. Måste dom anstränga sig för att göra något?

Sedan så måste nog herr Mårtensson tagit en öl för mycket innan han gjorde artikeln

"Strider är överlag inte jättespännande, men de är inte heller
dåliga. Ganska klassiska mmo-strider egentligen, vilket absolut inte är fel."

Klassiska MMO-strider är WoW-strider. Guild Wars 2 har lååååångt ifrån WoW-strider.

Oh rly? Tryck på knappar för olika förmågor, hoppas din klass, utrustning och vapen är bättre än fiendens förmågor, utrustning och vapen. Jo, det låter som klassisk MMO strid i mina öron.

Efter att ha spelat AoC i fyra år och har två pvp 10 chars, en utan bori, så låter det som om det är aoc du beskriver.

GW2 är skllbased only, gear har ingen betydelse och klassbalansen är bättre än i aoc, även om aoc är hyfsat bra inom detta område.

Förrutom BS/DT så är klasserna faktisk betydligt mer komplicerade i GW2, trots färre skills på pappret men då vet ju både du och jag att på dom flesta klasser i aoc så kör man med olika rank av samma skill.

1.5 och Rotgs tog bort det som var bra i AoC pvp, dvs behovet av skill och mer geardependent spel är svårt att finna. Tom Rift är år före aoc inom detta, kolla bara deras pvppatchar, btw har en R8 rogue där så overall tror jag att jag är kompetent att göra bedömningen.

Nä ska man lira pvp så är det GW2 som gäller imo, bara man kan bortse från estetiken och raser, för combatmässigt är det inte tab target och färre skills och crossprofession combos gör det grymt mycket intrikatare än andr aspel. Bara crossprofessioncombos ger dig typ 30 fler skills att jobba med, skillnaden är att knappen sitter inte i ui utan finns på spelplanen.

Medlem
Skrivet av toast:
Skrivet av Kerrai:

Gw2 är ingen reinkarnation av MMO&amp;#039;s

"Finns inga döda alt hämta 10 prylar, allt är dynamiskt"
Detta är ju lite av en lögn och alldeles för mycket grädde på kakan. Du kommer fortfarande få hämta 10 ägg, döda 10 vargar.. MEN du slipper ju bara gå till gubben med "!" du kan istället vänta vid damen med hjärtat och den ber dig göra det på automatik.

Spelet är helt klart ett bra spel, men det är inte det bästa som hänt MMO världen. 3/5 är rätt rimligt.

Sedan är det på tok för många fanboys som har blivit "smithen by the lies" Så det blir svårt att hävda sin punkt alt få dem att se hur det egentligen är.

Jo men du har ju friheten att välja, heartsquesten är ju flerbotnade, Du behöver inte döda 10 banditer, du behöver inte mata 5 kor, och du behöver inte vattna 15 växter.. du kan tex bara döda banditer.. eller istället mata 30kossor för att fylla din kvot om du tycker det är roligare..? Jag har inte gjort mkt av min personliga story eller crafting än, jag har haft så fullt upp av annat.. ^^ Jag inbillar mig inte att det är ett JesusMMO eller hur termen löd, att det kommer vara bäst för all framtid? såklart inte.. men det är det roligaste spelet just nu, iaf för mig!

Precis, jag tror inte jag pratat med en enda Hearts NPC ännu, bara utforskat och hakat på events när dom dykt upp och på så sätt fått Hearts questen "gratis".
Jag misstänker att många spelar GW2 som andra MMO:s utan att förstå att man har mycket mer frihet i det här spelet.

Vad det gäller grafiken så håller jag med att grafikmotorn inte är av yppersta klass men det har A-net kompenserat med sina enastående artister. VÄRLDEN är otroligt varierad och snygg. Den är också sjukt detaljerad med ett djup som jag inte sett i något annat MMO. Problemet är att det har gjort mig helt nipprig vad som kan vara en dold ingång till ett event eller ännu ett jumping puzzle och anledningen till det är att det faktiskt väldigt ofta finns en anledning till att dom där klipporna ser ut att vara klättringsbara eller att den där NPC:s chatter är mer än bakgrundschatter.

Jag kan inte rekommendera det här spelet nog mycket.

Medlem
Skrivet av purjo:

Det är ju ruskigt snygga miljöer och bra känsla för detalj, skulle nog vilja påstå att det är det näst snyggaste mmot, efter Eve då.

Tera Online är snyggare MMO.

Animationerna i GW2 är rätt fattiga för att vara ett så pass stort spel.


signatur

PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

Medlem
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av purjo:

Det är ju ruskigt snygga miljöer och bra känsla för detalj, skulle nog vilja påstå att det är det näst snyggaste mmot, efter Eve då.

Tera Online är snyggare MMO.

Animationerna i GW2 är rätt fattiga för att vara ett så pass stort spel.

Visst, tera kanske har snyggare grafik men gw2 är mer estetiskt tilltalande i mitt tycke. Personligen tycker jag animationerna är bra, slår t.ex wow och swotor med hästlängder.

Medlem
Skrivet av purjo:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av purjo:

Det är ju ruskigt snygga miljöer och bra känsla för detalj, skulle nog vilja påstå att det är det näst snyggaste mmot, efter Eve då.

Tera Online är snyggare MMO.

Animationerna i GW2 är rätt fattiga för att vara ett så pass stort spel.

Visst, tera kanske har snyggare grafik men gw2 är mer estetiskt tilltalande i mitt tycke. Personligen tycker jag animationerna är bra, slår t.ex wow och swotor med hästlängder.

Det är ju en smaksak. Personligen tycker jag Tera är bland det snyggaste jag sett i MMO väg rent estetiskt.

När man reser runt och ser alla olika miljöer så ser man verkligen hur skaparna varit otroligt kreativa och lyckats fånga något magiskt. Varje gång man byter zon blir man förundrat över dess skönet och variation.

I GW2 får jag mest den där WoW WOTLK känslan där få saker är nya och det mesta är vad vi sett tidigare. Starting area för humans och norn är verkligen 2004 års WoW.


signatur

PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

Medlem

Jag fattar inte grejen. Inget flyt, förvirrat och ogreppbart.

Medlem
Skrivet av purjo:

Det är ju ruskigt snygga miljöer och bra känsla för detalj, skulle nog vilja påstå att det är det näst snyggaste mmot, efter Eve då.

Testat Tera? Detta är fint för ögat att skåda men snyggaste mmot håller jag inte med om.


signatur

"All that's left of proud Tristram, are ghosts and ashes."

Medlem

Teras grafikmotor är överlägsen visuellt men samtidigt begränsade den världen (invisible walls)

I GW2 kan du ställa dig på en bergstopp och veta att du kan gå till i princip alla områden du ser, det gäller även alla sjöar som du kan dyka i.

Det i sig är väl inte så märkvärdigt men det som är märkvärdigt är att man fyllt all detta med content, roligt och varierande content. Detta på en nivå som Tera bara kan drömma om.

Ett tips till er som har spelet, om ni hittar en flod, följ den.
Ni kommer att stöta på så mycket coola grejer att man inte tror det är sant

Det är så att man undrar om dom faktiskt kan hålla den här nivån även i dom mer highlevel områdena? Det måste suga arbetskraft på sjuka nivåer?

Medlem

Var väldigt pepp på detta och gillade det 1-2 timmar jag körde i nån beta, nu med facit i hand så lär jag säga att jag är djupt besviken. PvEn är bland det sämsta jag någonsin skådat i ett MMO, för mig är det en väldigt viktig del av spelet. PvP och WvW är okey, men det räcker inte att kompensera hur dåligt allt annat är. Heart-quest-eventen är så sjukt jävla tråkiga att jag får ont i hvuudet att tänka på dem.

Skriv svar