"No signal" - Driver mig till vansinne

Medlem
"No signal" - Driver mig till vansinne

Hej!

Vet inte riktigt vart jag ska börja men kör på...
Köpte nyligen ett nytt chassi och flyttade över alla mina komponenter och kopplade in allt noga osv. När jag sedan skulle starta datorn fick jag ingen bild på skärmen, det stod "no signal".

När jag tittade närmare på vad som hände i datan såg jag att processorfläkten inte snurrade som den skulle, den likssom "försökte" men kom ingen riktig vart utan snurrar mest bara ett varv för att sedan stanna och försöka igen. Detta är det ända synliga problemet i datan förutom att jag inte får någon bild på skärmen. Alla chassifläktar fungerar osv, leddlamporna lyser.

Har Försökt med ett sprillans nytt corsair nätaggregat men inte hjälpte det heller, även provat att köra utan grafikkort/brännare/hårddisk/bara ett minne och precis samma sak händer.

Det känns mest som om jag fumlar i mörkret här och finner inte riktigt vad som är problemet så jag vänder mig till er här!
Någon som har varit med om något liknande fenomen/hur löste ni det?

Tack.

Medlem

Låter som nån sorts kortis, har du dubbelkollat alla monteringspunkter i moderkortet och sett till så du inte har för många distanser monterade?


Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.
- Sir Terry Pratchett

Medlem

Hmm, kollade precis distanserna och de satt där de skulle/inte någon mer än vad som skall sitta i. Dock böt jag distanser från de som satt i det gamla chassit till det nya chassit?
Kan det möjligtvis vara någon skillnad i material som skapar en kortslutning? Känns orimligt ;s

Om moderkortet har blivit kortslutet, kan någon annan komponent blivit skadad iom det eller skulle det hjälpa om jag köpte ett nytt moderkort?

edit: Tack för svaret!

Medlem

Provade nu att fltta över alla komponenter tillbaks till det gamla chassit. Detta hjälpte delvis då processorfläkten snurrar felfritt igen men jag får fortfarande ingen bild...
Datorn piper en lång och två korta signaler, moderkortet jag har är ett ASUS m2n-e SLI. Någon som vet hur jag kan tyda dessa felsignaler?

edit: ÄNTLIGEN FIXAT!
Plockade ur alla delar ur chassit och startade datorn med hjälp av en skruvmejsel och lyckades få bild, på så sätt kunde jag ringa in problemet på distanserna.
Så jag monterade tillbaks moderkortet på moderkortsplåten och hittade en sjukt liten glipa mellan moderkortets ena hörn och en distans. Tydligen så verkar mitt moderkort vara bara aningen böjt vilket resulterar i en liten glipa som kapar strömmen till halva moderkortet. Med hjälp av en tång lyckades jag dock skruva ned moderkortet i distansen och voila, visst hade jag en fungerande dator!

God jul!:up:

1
Skriv svar