(vissa) Tjejer är konstiga

Medlem
(vissa) Tjejer är konstiga

Kanske inte rätt sak att posta om här men jag känner att jag måste skriva av mig lite.

För några månader sedan stötte jag på en tjej (som vi kan kalla Sara) genom ett program hos arbetsförmedlingen och jag blev ganska snabbt kär, något som jag inte varit på rätt många år (sist jag var kär var väl runt 14-15 och jag är 24 nu). Vi umgicks aldrig privat utan de få gånger vi faktiskt umgicks utanför programmet så var det med andra personer som också gick i programmet.

Sara är jätteförsiktig, blyg men väldigt trevlig och rolig att umgås med.

Med min "stora" erfarenhet av förhållanden och tjejer i allmänhet tänkte jag att det inte finns en chans i himlen att hon gillar mig så jag sket i att göra något - till en början. Det gick ett tag och jag var "captain awkward" runt Sara men alla jag kände tyckte att jag borde ta chansen och fråga om hon ville hitta på något. Sagt och gjort, men jag var för feg och gjorde det genom SMS och vågade aldrig ta steget att verkställa det ansikte mot ansikte.

Tiden gick och jag visste att hon skulle börja plugga så jag tog mod till mig och frågade henne rakt ut vad hon tyckte om mig och hon var inte intresserad, vilket jag misstänkte men ville veta. Bara att våga fråga en sån sak var en stor grej för mig.

Det visade sig att vi hade blivit antagna till samma skola och skulle börja i samma klass inte långt efter att jag hade frågat henne, något som jag verkligen inte hade planerat för.
För att förkorta historien en aning började vi umgås lite privat en bit in i skolåret och även fast jag fortfarande tyckte om henne så var det inte så farligt. Tills hon började prata om tiden innan vi började studera, då kom allt tillbaka.

Problemet är att hennes beteende är konstigt. Hon har sagt att hon inte är intresserad av mig utan ser mig som en vän. Suger att höra men jag kan inte tycka illa om henne för det.

Saker jag inte förstår mig på:
- På rasterna eller lunchen är hon nästan alltid där jag är. Sitter jag i klassrummet efter att jag ätit för att slappna av med musik eller bara ta det lugnt så står hon vid sin plats (vi sitter bredvid varandra) och pillar med något. Hon säger nästan aldrig någonting och jag tänker "om du inte kan öppna munnen först så tänker inte jag försöka få dig att prata."
Sitter jag i fikarummet sitter hon i närheten någonstans. Jag har testat detta många gånger och i 9 fall av 10 är hon där jag är på rasterna/lunchen, men hon pratar nästan aldrig med mig.
- Ögonkontakt som jag vet inte vad. Hon är mest pratig på bussen (då det bara är vi två) och när vi pratar har hon alltid spikrak ögonkontakt och håller ögonkontakten tills jag bryter den. Det blir snabbt obekvämt att låsa ögon med någon person i 5+ sekunder om inte du själv eller dom pratar, men hon stirrar på med ett leende på läpparna.
- Hon verkar nästan rädd att prata med mig bland klasskamraterna, vilket jag inte förstår. När vi är ensamma är hon pigg och munter, pratar, skrattar, frågar, ögonkontakt, hela faderullan som normala personer gör när dom socialiserar. Så fort vi är bland klasskamraterna säger hon nästan ingenting till mig och frågar absolut aldrig någonting.
- Eftersom vi sitter bredvid varandra i klassrummet frågar jag ibland om hon vet hur man gör X eller om hon behöver hjälp med Y, men hon svarar knappt. Det har gått så långt att jag börjar fundera på att sluta fråga henne överhuvudtaget då hon nästan aldrig ens kan svara, men ibland är hon tvärtom jättehjälpsam.
- När vi sitter i en grupp med klasskamraterna och surrar så ser jag att hon hela tiden tittar på mig, helst när hon pratar eller berättar något.
- Som sagt är hon jättepratig på bussen; skojar, ler med hela ansiktet, verkar genuint intresserad, skrattar, etc.
- Hon "lyser upp" när hon ser mig när hon haft en dålig dag.
- Ute bland folk känns det ibland som att hon inte vill visa att vi känner varandra medan andra gånger är det raka motsatsen.
- En massa andra konstiga saker hon gör.

Ett gäng i klassen, bland annat jag och Sara, var ute en kväll och natt (jag var nykter) och Sara är inte blyg eller försiktig när hon druckit så när vi satt i en lägenhet och lyssnade på musik och hade trevligt kommer hon in i rummet, sätter sig bredvid mig framför 10+ klasskamrater, lägger armen runt mig och frågar:
- "Har du roligt?"
- "Typ...?" fick jag fram som svar.
Under nattens gång var hon en aning "handsy", skulle hela tiden ha med mig på dansgolvet, kom med flörtiga kommentarer och var inte alls rädd att visa att hon faktiskt känner mig. Jag brukar inte läsa så mycket i folks handlingar när dom är påverkade av alkohol men jag tog upp det med Sara i vilket fall.

Vi surrade en massa, hon sa att vi var vänner och hon sa även att hon är en "flörtig person" men hon har knappt tittat på killarna när vi varit ute och hon har inte heller flörtat med någon (om hon inte flörtar som jag gör, det vill säga inte alls. Men då är hon inte flörtig heller). Hon försvarade sig med att hon inte vill flörta framför mig för att hon vet att jag gillar henne, men om hon var tillräckligt nykter för att tänka det så borde hon ha varit tillräckligt nykter för att inte flörta MED mig heller.

Jag vet inte jag. Hennes beteende är skumt. Hon hatar mig åtminstone inte. Eller så gör hon det men bara låtsas. Yikes.

Men nu fick jag skriva av mig lite.

(Wall of Text critically hits you for 5,341,578,158,931 damage.)

Medlem

Låter som att hon är lite blygt dödskär tycker jag. Men vad vet jag, jag föll lika hårt som min tjej gjorde direkt, och det var rätt uppenbart vad som pågick.


Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

Medlem

Såna där typer har man stött på. Dom vet att man tycker om dom men dom ska bara hålla på och förvärra det hela genom att verka vara den perfekta flickvännen som du inte kan få. Det enda du kan göra är att sluta lägga märke till henne, hur svårt det än känns. Det är svårt att få en komplett bild av hur hon är, men av det du beskriver så känns det som att hon söker bekräftelse för sina komplex. Hon vet att du gillar henne, men hon känner inte likadant tillbaka, men hon kan av att spela ett spratt med dina känslor må bättre själv.

Om hon nu har känslor för dig trots allt så kan du ju alltid leka lite med hennes huvud och ljuga ihop något om att du har träffat en tjej och behöver råd. Ta upp det på bussen då hon är som socialast. Säg att du träffade en tjej under helgen som du tror kan bli nåt med men att du behöver lite vägledning. Se hur hon reagerar. Oftast märks det då om det finns känslor genom att hon svarar på ett underligt sätt.

Medlem

..och vissa killar fattar bara. Hon ÄR intresserad av dig.. och ja det ÄR på "det" sättet.
Men hon är försiktigt, hon vill vara 1000% säker på att du inte bara vill en enda sak.

Därför ska du inte fråga om hon är intresserad av dig eller något liknande uppenbart, tjejer vill ofta att nånting ska ske spontant och bli uppvaktade.. som att göra saker mitt på ljusan dan och känna sig i kontakt med sina känslor och ge dem utrymme att växa för dig, fråga om ni ska ta en fika eller promenad ja vad som helst som inte innebär ut och supa eller direkta frågor.. Hon kanske säger nej, men det betyder inte att hon inte vill en annan dag!

Om ni sitter vid samma bord och hon är för blyg för att prata, då kan ju inte du OCKSÅ sitta tyst det säger väl inte henne nånting.. visa vem du är, visa att du ser henne, visa att du bryr dig om henne.

Om hon kan slappna av med dig mer på bussen så är det precis där du ska fråga henne om hon vill ta en fika lördag eftermiddag eller vad som helst som känns anspråkslöst och enkelt. Konstra inte till det pojk!

Och inga fler direkta frågor!
Nu lyssnar du på farbror här

Medlem

..och vissa killar fattar bara inte.

Skulle det ju stå

Medlem

Vad du än gör, kör inte Gangnam Style direkt, låt det vänta till ett senare tillfälle

Medlem

komplicerade tjejer ska man hålla sig borta ifrån. det slutar alltid med en massa krångel och jobb.
Jag blev dumpad en gång för att den tjejens ungar kom för bra överens med mig. Först var hon helt nojig över att de skulle tycka att det var jobbigt med en ny kille runt deras mamma men det gick hur bra som helst. Vilket var det värsta som kunde hända tydligen... Blev på allvar utkastad för att hennes dotter kom till mig och ville bli tröstad när hon hade slagit sig. Helt rubbat. Men skönt nu i efterhand. Dodged a bullet there!
Men jag hade tur och hittade en så jäkla smidig tjej som alltid säger vad hon stör sig på och inte surar i smyg.

Medlem

Va glad att du ens har en tjej som gör så.

Medlem

happens,all ,... the fucking... time


Now you're playing with power... NOW YOURE PLAYING WITH FUCKING SHIT, YOURE BETTER OFF FUCKING SHIT THAN FUCKING WITH THIS FUCKED UP SHIT

Medlem

Min spontana reaktion är att det kanske är du som läser in för mycket i hennes små handlingar? Jag har varit där själv. Man vill så gärna att det ska vara sant att man tolkar och tolkar och hittar små falska guldkorn i damens beteende. Fundera på om det kanske kan vara så. Hon hatar dig som sagt inte, hon kanske rentav bryr sig väldigt mycket om dig, men inte på det kärleksfulla sättet.

Lycka till!

Jättesvårt att svara på i och med att man inte känner dig eller tjejen ifråga. Du tycks hur som helst ha reflekterat en hel del kring allt detta, och det är ju bra.

Jag tycker att du borde skriva ner allt du tänker på/funderar över och sen ta mod till dig och ta ett långt snack med tjejen vid ett tillfälle när ni båda har lite tid över och inte riskerar bli störda. Det går nog inte att räkna med att totala främlingar som jag eller någon annan här på FZ ska kunna komma med spot on teorier eller förslag, eftersom varje situation och varje förhållande med olika människor är unikt. Ta istället upp precis allt det här med henne, och försöka reda ut saker och ting en gång för alla. Det är inget konstigt eller pinsamt med att prata om sådana här saker med den man tycker om. Ifall hon reagerar på något negativt/förlöjligande sätt kring samtalet så säger det antagligen något om hennes känslomässiga mognad. Om hon fortfarande undviker att ge dig klara svar så är det bästa förmodligen att helt enkelt börja se henne som bara vän, eller säga upp vänskapen ifall du har för starka känslor.

På längre sikt tror jag inte att man mår så bra av att gå runt och hoppas så där som du tycks göra, och vem vet i sådana fall vilka andra chanser du missar under tiden för att du helt enkelt inte håller ögonen öppna?

Jepp, känslor och relationer och sånt – serious business! Hoppas det löser sig på antingen det ena eller andra sättet.


Pensionerad spelskribent, FZ.se

Medlem

Jag har några riktigt nära tjejkompisar (min flickväns bästa vänner) som jag diskuterat liknande saker med. Ska jag ta det jag lärt mig och applicera på ditt problem så tycker jag det låter som att hon verkligen vill ha en killkompis som bara är en vän. Flera tjejer jag pratat med tycker det är svårt att ha killar som vänner då de ofta utvecklar känslor för tjejerna i fråga eller misstolkar tjejernas intentioner.

Men, som Sebastian säger, är det ju helt omöjligt att veta om man inte känner tjejen i fråga; men eftersom hon har sagt att hon gillar dig som vän bör det ju antagligen vara så?


Have a good time!

Medlem

Låter som ännu ett fall utav friendzone(ing).


M'kay?

Medlem

Fick lite "Bullen" vibbar.
Lycka till med tjejen


Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005

Inaktiv

bästa skulle ju vart om ni två var hemma själva sen så lägger du upp lite ljus och tar en whiskey sen så välter du border och sliter av dina ytterkläder så en gangnam style kostym kommer fram och då så ropar du OPAA OPAA GANGNAM STYLE högt tar henne i handen lyfter upp henne sen så ska du ju själv klart ha låten på och dansa med henne! ITS GANGNAM STYLE NOW BABY! http://www.youtube.com/watch?v=60MQ3AG1c8o

Medlem

Hennes beteede kan också bero på att hon känner sig tryggast med dig. När andra är omkring är hon nervös och vet inte hur man ska bete sig socialt.


thank you, come again

Det verkar som om hon tycker om att ha dig "där" i vänzonen. Det är inget fel i det. Men se förhållandet för vad det är, och gå inte och hoppas på något som aldrig blir av.


FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Måste stämma in i att det är intill omöjligt att veta, dels för att du själv inte vet men även för det är en summerande beskrivning.

Jag har sett vänner i liknande situationer där det aldrig blir något. Så fort tjejen verkar ha fått känslor och killen tar steget så rasar det, sen byggs det upp igen. Fram och tillbaka och grabben blir värre o värre.

Det kan också vara åt andra hållet, så som några skriver, att hon är för blyg etc och att det måste mogna.

Ser fram emot att höra vart detta tar vägen.


"There are many different endings. How could you go through all campaigns and then be forced into an ending that everyone gets?" Mike Gamble, ME 3

Skrivet av foock:

Måste stämma in i att det är intill omöjligt att veta, dels för att du själv inte vet men även för det är en summerande beskrivning.

Jag har sett vänner i liknande situationer där det aldrig blir något. Så fort tjejen verkar ha fått känslor och killen tar steget så rasar det, sen byggs det upp igen. Fram och tillbaka och grabben blir värre o värre.

Det kan också vara åt andra hållet, så som några skriver, att hon är för blyg etc och att det måste mogna.

Ser fram emot att höra vart detta tar vägen.

"You foock have a good point..."

Kvinnor lockas av de oförutsägbara... ibland. Jag tycker man alltid ska följa magkänslan. Blir det pannkaka av det hela är det bara att gå vidare. Så är det med allt i livet.


FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Sådana här situationer kan vara nyttiga men även smärtsamma.


Everybody needs help.

Medlem
Skrivet av walter_iego:
Skrivet av foock:

...

"You foock have a good point..."

Kvinnor lockas av de oförutsägbara... ibland. Jag tycker man alltid ska följa magkänslan. Blir det pannkaka av det hela är det bara att gå vidare. Så är det med allt i livet.

Magkänslan tycker jag låter klockrent, poängen är att iaf jag inte tror på att konstla sig själv för att ta total hänsyn till en tjejs beteende. Dels ger det bättre självkänsla, som känns och syns.

Jag vet att alla inte är som jag, men jag har relativt enkelt för att låta mina känslor parkera, vilket brukade(gift och samma tjej i 10 år) vara mitt förhållningssätt i liknande osäkra situationer.

Inte engagerat mig i en "relationstråd" på många år, men märker att jag skriver förslag som jag raderar just för att raka direkta råd kan vara väldigt off-target för en okänd verklighet.


"There are many different endings. How could you go through all campaigns and then be forced into an ending that everyone gets?" Mike Gamble, ME 3

Inaktiv
Skrivet av Bojkott:

Såna där typer har man stött på. Dom vet att man tycker om dom men dom ska bara hålla på och förvärra det hela genom att verka vara den perfekta flickvännen som du inte kan få.

Känner igen det där. Släpp henne helt och hållet!
Det är riktiga skitstövlar som bara vill ha din uppmärksamhet för att de skall kunna känna sig bra.

Ju, mer energi du lägger åt henne, desto mer skrattar hon åt dej,
samtidigt som hon mår bra och blir smickrad av uppmärksamheten.

När du slutat ge henne uppmärksamhet så kommer hon att komma ännu mer till dej, och säga konstiga saker. Ignorera det, så tröttnar hon efter några försök. Du vinner.


Ajebaje: I vanlig ordning handlar "debatten" mer om att hävda sig själv än att diskutera frågan.

Medlem
Skrivet av Sipmo:
Skrivet av Bojkott:

Såna där typer har man stött på. Dom vet att man tycker om dom men dom ska bara hålla på och förvärra det hela genom att verka vara den perfekta flickvännen som du inte kan få.

Känner igen det där. Släpp henne helt och hållet!
Det är riktiga skitstövlar som bara vill ha din uppmärksamhet för att de skall kunna känna sig bra.

Ju, mer energi du lägger åt henne, desto mer skrattar hon åt dej,
samtidigt som hon mår bra och blir smickrad av uppmärksamheten.

När du slutat ge henne uppmärksamhet så kommer hon att komma ännu mer till dej, och säga konstiga saker. Ignorera det, så tröttnar hon efter några försök. Du vinner.

Men tänk om det inte är så? Har man känslor för en tjej så vågar man nog inte ta den risken.


Everybody needs help.

Medlem

Cant live with them and cant live without them.

Mmm de är underliga och har sina egna ideer, men de är livets salt.
Hur fattigt hade inte livet varit utan dessa helt underbara mirakel?

Älskar kvinnor, smala-tjocka, unga -gamla. söta -fula, smarta-dumma....utan kvinnor hade vi bara varit en ylande pack utav hormoner och brutalitet.


Don't argue with Idiots. They drag you down to their level and beat you with experience.

Skrivet av Konfucius:

Cant live with them and cant live without them.

Mmm de är underliga och har sina egna ideer, men de är livets salt.
Hur fattigt hade inte livet varit utan dessa helt underbara mirakel?

Älskar kvinnor, smala-tjocka, unga -gamla. söta -fula, smarta-dumma....utan kvinnor hade vi bara varit en ylande pack utav hormoner och brutalitet.

Du menar precis som vi har nu


FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem
Skrivet av walter_iego:
Skrivet av Konfucius:

Cant live with them and cant live without them.

Mmm de är underliga och har sina egna ideer, men de är livets salt.
Hur fattigt hade inte livet varit utan dessa helt underbara mirakel?

Älskar kvinnor, smala-tjocka, unga -gamla. söta -fula, smarta-dumma....utan kvinnor hade vi bara varit en ylande pack utav hormoner och brutalitet.

Du menar precis som vi har nu

Mmm ? och visst är dom fina? Min lilla tant gick precis ut för o handla och hon hade snattat min vodka ( hon är en tredjedels utav mig) och var rejält rund under fötterna, min fråga :- Är det inte bättre jag handlar, belönades med ett långfinger och ngn kommentar om att jag skulle sköta mig själv *ROFL*

Gud vare tack för våra små sötnosar.
Vackra fina snälla (ibland) luktar gott, mjuka, keliga och alldeles stolliga, jag älskar


Don't argue with Idiots. They drag you down to their level and beat you with experience.

Haha, det lät fint


FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem
Skrivet av walter_iego:

Haha, det lät fint

Mmm hon har friat, inte många karlar som fått en sötnos o böjja knä och fria, det blev ja med förhinder (komplicerat)

Men du menade kke ngt annat på ditt förra svar? Du menade kke att vi hannar var så ändå?
om så......utan våra gossingar, så hade livet varit 100 fallt brutalare, de är de som bromsar oss.

Ser man det helt logiskt och intelektuellt, så inser man att det enda hotet och skälet att vi hannar finns kvar, är andra hannar.
Vi skapades olika, med hannen som krigare när hyenor, lejon etc var hotet emot flocken, det är därför jag är tre ggr så stor som min kvinna och kanske 10 ggr så kraftfull.

Nu har det hotet fallit bort och det enda hotet är hannar (ifrån andra flockar) Ta bort alla hannar, så lever våra honor väl ( de kivas och dödar, men startar inga krig)

Vi är anomalier, förbrukade och borde försvinna, för rasens skull.


Don't argue with Idiots. They drag you down to their level and beat you with experience.

1
Skriv svar