Tunnelbaneåkande äpplen

Flakmonkey
Tunnelbaneåkande äpplen

Hade en liten kul incident på tunnelbanan för några dagar sedan som sa en hel del om hur vi i Sverige beter oss i en situation där vi inte riktigt vet hur vi ska bete oss. Stjärna i det hela kan ni se på bilden här nedan dvs två äpplen på ett säte. De låg på en plats nära mig då jag satte mig på tuben påväg hem från Fridhemsplan till Bagarmossen. För er som inte vet det så är det en resa som sträcker sig över 14 stationer och 25 minuter där folk under stora delar av sträckan brukar få stå som sardiner under rusningstimmarna.

Min resa var just under dessa timmar och i takt med att allt fler människor gick på vagnen där jag satt så såg jag att ingen ville sätta sig nära äpplena. Till en början var det ju inga problem eftersom det fanns andra platser lediga, men när vi närmade oss rådmansgatan var det såpass fyllt att alla platser var upptagna förutom just där de här äpplena var och folk stod redan upp. Spola fram ännu några stationer och vagnen var nu fylld till bristningsgränsen, men äpplena fick fortfarande sitta kvar.

Jag såg ju hur många personer slet sig fram till platsen i tron om att den var tom för att bara sucka lite ledsamt när de upptäckte att den var upptagen och därför var tvungna att snällt stå upp i tåget. Saken var ju bara den att det inte var någon person som satt där, det var ingen spya där, det var inte ens spillt vatten utan bara ett par äpplen och ändå vågade ingen flytta på dem.

Självklart tyckte jag det hela var lite komiskt. Att ingen ens ifrågasatte varför de låg där. Ingen frågade den som satt bredvid äpplena om det var hennes/hans utan man bara accepterade att de var där. Som om de hade rätten att sitta där eftersom de var där först. Tanken att helt enkelt ta upp äpplena och sedan slänga dem var det nog många som tänkte, men det var ingen gjorde slag i saken. Tänk va pinsamt det skulle ha varit att vara den som gör något åt saken när så många andra gjort det svenska och bara titta lite på det och sen låtsas som om det inte var något där, eller snarare kanske låtsas som att det satt någon gammal tant eller gubbe där.

Av alla på det här tåget så tror jag det var äpplena som fick den bästa resan. De fick sitta helt ostört hela vägen till Bagis och det skulle inte förvåna mig om de fick sitta där hela vägen tillbaka till Åkeshov efter att ha vänt i Skarpnäck. Lite lustigt att se var det och så typiskt svenskt, i varje fall tänker jag att det nog är typiskt svenskt. Jag vet inte hur jag själv hade gjort om jag varit den som varit tvungen att stå pga frukten, men jag hoppas att jag hade gjort något åt det. Jag är ingen äppelrasist, men det känns ju som att jag skulle behöva det sätet mer än de iaf

#blogg

Medlem
Tunnelbaneåkande äpplen

haha satte nästan morgon kaffet i halsen!

Så himla roligt haha!


signatur

Min Dator Går På StjärnKraft !

Medlem

Ja.. Finns det biljett för äpplena så ok.
Troligtvis personen bredvid som äger äpplena och gärna vill sitta ensam
Men om jag fått stå så !

En fantastisk uppvisning i det Svenska sättet.


signatur

Online 92 and still online!
PC the real thing for gamers.

Något av det roligaste jag läst!


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Det är Stockholmshumor när den är som bäst

Medlem

Haha det bästa jag har läst på länge

Medlem

Typiskt stockholmskt. Men väldigt rolig berättelse.


signatur

"Med Gud och segrande vapen" Gustav II Adolf

Flakmonkey

Kanske är typiskt stockholmskt och inte svenskt, men det var verkligen kul att se hur folk reagerade på hela situationen

Medlem

Det ligger ju ett äpple under sätet också.

Jag som är från Norrland skulle fråga ifall det var herrns äpplen, om det varit så, bett honom att ta hand om dom. Om inte det var hans så skulle jag plocka upp dom och sen tagit med mig dom och slängt i soporna när jag klev av.


signatur
Medlem

Som Ramrod säger, hade frågat om personen i sätet bredvid lagt de där. Om inte hade jag nog kanske rent av snott de till hungrigare tillfällen.

Satte i varje fall Dr. Pepper i både halsen och näsan när jag läste! Alltid en sådan fröjd att läsa denna bloggen.


signatur

Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

1
Skriv svar