Metro avslöjar: tre tunga tecken på spelberoende

Medlem

definiera "häftigare" spel

Medlem

Det tar ju tid att leva... bäst man slutar.

57 61 72 6e 69 6e 67 20 66 6f 72 20 6e 65 72 64

Din tolerans ökar, du spelar "häftigare" spel allt oftare
- Er definition av "häftiga" spel. Om man räknar in WoW som "häftiga" spel så skulle det vara som att säga alla bra/populära spel är "häftiga" vilket dem inte alltid är. Häftiga spel är för mig spel som har mycket effekter, grafik och en tendens att bli lite tråkiga i längden när man har blivit mätt på alla effekter. Jag skulle också kunna sätta en slant på att du kan fråga tio olika gamers om deras definition av vad ett häftigt spel och du kommer troligtvis få 10 olika svar.

Du får abstinens och blir rastlös och deppig när du inte får spela
- Rastlös, ja det kan jag bli en stund men sedan så kommer på saker som man kan göra istället, även om det inte är riktigt roligt som att spela. Det finns ju en orsak till varför man spelar --> det är roligt.

Din dyngsrytm rubbas, du är uppe på nätterna, sover på dagarna och det blir ofta mer spel än planerat.
-Ja det kan hända om jag är ledig, och det finns en ganska bra orsak till det. 1. Det är lugnare på natten så man har ingen som stör en direkt. 2. Det är då de flesta av mina vänner är inne.

Tack för mig och ha ett trevligt spelande.


signatur

59 6f 75 20 72 65 61 6c 6c 79 20 6e 65 65 64 20 74 6f 20 67 65 74 20 61 20 6c 69 66 65 20 69 6e 73 74 65 61 64 20 6f 66 20 74 72 79 69 6e 67 20 74 6f 20 64 65 63 6f 64 65 20 72 61 6e 64 6f 6d 20 73 74 72 65 61 6d 20 6f 66 20 62 79 74 65 73 2e
https://mastodon.social/@olofhaglund

Medlem

Tur att man spelar HoN och inte LoL då!

KoP
Medlem

Är väl inget nytt av spel kan vara beroendeframkallande. De facto så finns det ju individer där ute som försummer saker så som skolgång etc pga spel.

Det här är inget exklusivt för just spel kan jag tänka mig. Finns väl fler individer än just gamers som tar sin hobbies till det extrema?

Medlem

"Jag har jämfört World of warcraft med kokain."

Rent teoretiskt må dom två passa in, men olikheterna är så enorma att det inte ens finns en jävla jämförelse.
Är snubben helt från vettet?
Att han ens har mage att sätta kokain i samma rum som ett spel gör mig spyfärdig.

Ytterligare propagandabullshit "bara-för-att".

AW8
Medlem
Citat:

Om du känner att du befinner dig i riskzonen för spelberoende men inte vill sluta spela så finns det ändå hopp! Metros expert anser att singelspelarspel inte alls är lika beroendeframkallande, eftersom det inte finns samma typ av socialt grupptryck som i de mer online-orienterade titlarna.

Efter 800 timmar Skyrim och flera rubbade dygnsrytmer så hävdar jag att detta påstående är s.k. tjurskit!
Singelspelarspel är minst lika beroendeframkallande, jag tycker att det sjukt dåligt att det inte står med på boxen. En liten bild med Todd Howards huvud och texten "Spelande dödar." hade räckt.

Gymnasietiden gick ju som ni förstår i stöpet så nu bor jag på gatan och tigger brödbitar, likt Angrenor Once-Honored.


signatur

PC gamer 'til I die.

Medlem

Varför ödsla de tid om att tjata om tv-spelsberoende.

Det är ingenting jämfört med folk och deras sablar Smartphones


signatur

Everybody needs help.

Medlem

Spelar lol medans jag läser detta skit.

Medlem

ZZZZzzzzzzZZZZz


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Inaktiv

Vad är det för jävla bullshit, själv skulle jag vilja säga att jag är spelberoende när det gäller pengar, eftersom man har lyckats torska hela sin lön en fredag kväll. Och det ända som stämmer in är rastlöshet (det har nog inte med spelberoende att göra) Annars så skulle jag säga att spelberoende är när man desperata försök att vinna tillbaka pengarna som man nyligen har förlorat. Samt när man börjar må dåligt av det.

Och när det gäller datorspel spå spelar jag inte så ofta längre pga som skrivet i i tidigare forum, alla nya spel är portade från konsoll till pc och har inte den här underbara känslan längre.

Däremot avskyr jag alla unga som är så besatta av sina mobiler. Det är nog det värsta beroendet någonsin. Aldrig förstått varför man måste sitta och uppdatera sin status på facebook när man t.ex. äter en bulle på fika rasten på jobbet eller är ute och tar en cigg. Nu har jag då inte facebook eftersom jag tycker det är meningslöst och verkar bara handla om att bygga om en status om sig själv på internet samt ta massa onödiga bilder på normalt skit som händer i vardagen för att kunna ladda upp på internet... Hålla kontakten kan man göra via telefon och om du inte klarar av det så kanske inte du ska ha kontakt med just den personen.

Så jämnför dom även World of Warcraft med kokain för att lura dessa stackars föräldrar som inte är insatta i hur spelen fungerar osv. Tycker det är fel att dom jämnför spel med kokain inte ens i närheten av samma sak.

Medlem

Har ju iofs inte så mycket med spelet att göra som det har med dålig självkontrol.


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Ja, spel är "farliga" om man inte har ett bra socialt nätverk. Det är lätt att fastna och missta fantasi för verkligen, dvs. om man sitter och spelar 15 timmar om dagen.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Jag väntade nästan att det skulle stå nått i stil med "Spelare söker alltid att få så hög 'high score' som möjligt."
Men dom kanske äntligen lärt sig att få spel har poäng numera.

Medlem

sånt larv, allt handlar om precis samma som med riktigt knark. att dom som spelar lr knarkar mkt även är dom som kanske jobbar mindre, och eventuellt betalar mindre i skatt. alltid samma tjat skatt kan smaska stock, att ha roligt är viktigare än att ha pengar!


signatur

//monster

Medlem

", säger Sven Rollenhagen, specialist på dataspelsberoende"

Finns den gymnasielinjen? Jag som tyckte att bandy-linjen var konstig nog.

Inaktiv

Här är ett kort utdrag av vad NE säger om beroende:

"beroende, okontrollerbart begär efter njutnings- eller berusningsmedel. Mellan beroende och missbruk finns inte någon distinkt skiljelinje, och det finns flera olika definitioner.

Inom psykiatrin avses med missbruk (i ICD-10 ersatt med termen skadligt bruk) ett lindrigare tillstånd, som kännetecknas av överdriven användning av ett medel, vilket kan medföra sociala problem, omdömeslöst risktagande, legala problem..."

Så nog tror jag att man kan vara spelberoende alltid.


signatur

Spel är som sex, man skryter inte om hur snabbt man klarar det.

Medlem

De personer som hörs mest i denna debatt hävdar att dataspelberoende finns. Oftast är det samma personer som driver eller jobbar på behandlingshem för dataspelmissbruk.

Ett solklart fall av jäv.

De är inte ute efter att hjälpa folk. De är bara ut efter att tjäna pengar.


signatur

Visa lite respekt swordfish. Tråd rensad.

Medlem

Gillar att media upprepar hitte-på-titeln "specialist" när de rapporterar om detta som om det vore riktig forskning. Är han psykolog? Nej. Är han forskare? Nej. Nyheterna listade ett gäng moderna spel -- från vilket urval har just dessa spel plockats ut? Vilka var urvalskriterierna? Hur bedömdes "beroendeframkallandet" i bedömningen, vilken skala användes och hur eliciterades datan? Eller är allt bara framplockar ur arschlet för att få sina 15 minuter i media?

Väntar på att fotboll, Let's dance eller melodifestivalen ska klassas som beroendeframkallande i och med de vaga kriterierna.

Medlem

När jag blir stor ska jag bli dataspels specialist.

Medlem

Hur blir man specialist på ett beroende som inte existerar som en klinisk diagnos?

Medlem

Metro är väl avundsjuka på oss gamers

Medlem

Som ett seriöst inlägg skulle jag vilja upplysa om att har man anlag för beroende så kan man bli beroende av i stort sett vad som helst, dataspelsberoende är inget påhitt och de som ligger i riskzonen är ofta samma människor som löper större risk att bli alkoholister eller missbruka narkotika. Jag känner en del fd missbrukare och de är ganska överrens på den punkten.

Det ska väl tillägas att 'fd missbrukare' inte är riktigt rätt uttryck eftersom rehabilitering ofta handlar om att skifta fokus för missbruket till något mindre skadligt. Det är därför medlemmar i t ex. AA kallar sig alkoholister trots att de har slutat dricka. Ett missbruk försvinner aldrig helt, de som slutar kämpar i regel mot det hela sitt liv även om 'suget' går att minska.

Medlem

Sven Rollenhagen har uppenbarligen aldrig tagit kokain.


signatur

Kvadratich, Praktich , Gut.

Medlem
Citat:

- Jag har jämfört World of warcraft med kokain. Det är snabba belöningar, nya uppdateringar hela tiden och om

Så de patchar kokain alltså? Har jag aldrig märkt av

Medlem

Testa kokain innan du yttrar dig är det enda jag säger. Jämföra knark med spel är som att jämföra bajs med guld... Som sagt nu börjar det igen. Klart att folk blir beroende av att spela, men va faaan!

Medlem

tror inte han vet så mycket om kokain

Medlem

Killen säljer alltså "hjälp" på spelfritt.se och får komma in och göra propagandareklam i Metro för att skrämma föräldrar.

Finns ingen fastslagen mental sjukdom som direkt kallas "spelberoende" i psykologivärlden iaf. och dom väger lite tyngre än random kvacksalvare.

Medlem
Skrivet av Manqs:

För att citera Hávamál...
"Om en ovis man kommer ut bland folk,
helst bör han då hålla sig tyst,
ingen vet att han ingenting kan,
om han inte mäler för mycket."

Något för Metro att ta vara på?

Perkfekt! den hade jag glömt


signatur

Hidden Call of Dangerous Duty in Enemy Territory: 1942

123
Skriv svar