Ludicrous speed is too slow!

Medlem
Ludicrous speed is too slow!

Jag har nu spenderat ett par dagar på rysk mark och har börjat vänja mig lite smått vid ett par petitesser, som hur ointresserade expediterna är i vanliga småbutiker, hastigheterna på rulltrapporna och den vansinnesfart som metron har jämfört med Göteborgs sävliga tåg och spårvagnar.

Rulltrapporna i metron får man se upp med som svensk. Det är på tok för lätt att stå på näsan och se ut som.. ja, en turist. Väl ombord på tåget i Metron blev jag något förvånad över hur snabbt tåget färdades. Första tankarna fördes till filmen Spaceballs och citatet "Lightspeed is too slow!"
Det var ganska prydligt både i vänthallarna och ombord på vagnarna. De flesta människorna var fullständigt ointresserade av allt och alla men man har fått ett par nyfikna blickar under dagarna, även ett antal långa ögonkast av diverse vackra damer.. synd för dem att jag redan är upptagen

I söndags var vi i förorten Kolpino som ligger 3-4 mil sydöst om Sankt Petersburg och jag fick träffa hennes föräldrar och babushka. Bussresan dit var helt ok, även om bussen i sig var rätt sunkig. Trots den vilda trafiken hade chauffören läget under kontroll och jag kände mig säkrare här än med Västtrafiks rallyförare.
När det var dags att kliva av bussen fick man ropa till busschaffisen att han skulle stanna då bussen var helt avsaknad av moderniteter som en röd stopp-knapp.

Jag hade laddat upp med mycket svenskt godis i form av Marabou mjölkchoklad, Ahlgrens bilar och lite annat. Tyvärr glömde jag köpa julmust innan avresan men mina föräldrar skickade med en flaska rött Chateu Pierrefitte-vin från 1997 som gåva.
Även om min ryska är på bäbisnivå så förstod vi ändå varandra hyfsat väl och jag blev bjuden på traditionell borsch som är en tomatsoppa med lite kött i botten. För min rethosta fick jag en huskur beståendes av honung med ännu mera socker på.

Kolpino påminner mer om gråa betongblock som Hjällbo. Här läggs dock ingen möda på utsidan av byggnaderna men inuti så var hennes föräldrars lägenhet väldigt fin. Min mor hade tyckt om deras kök.

Gårdagen spenderades på konstmuseet och det var många vackra och enorma målningar som var väl värda att se, men är man ute efter mer västerländskt kända konstnärer så får jag säga att Göteborgs konstmuseum är strået vassare.

Idag blir det planetariet och sedan lite bowling, men först lite medicin mot förkylning och nästäppa.

Edit: Laddar upp mer bilder under kvällen.

#blogg


1: Intel Xeon W3680 @ 3.3Ghz - 48Gb DDR3 - GTX970 4Gb

Medlem
Ludicrous speed is too slow!

Jag har aldrig varit i Ryssland faktiskt, men det är intressant att följa din resa.


Cptn BaseballBatBoy!

1
Skriv svar