Allan Holdsworth - City Nights

Medlem
Allan Holdsworth - City Nights

Veckans fjärde kvällsjazz-fusion med Benevolence bjuder upp till virtuosuppvisning med gitarrlegenden Allan Holdsworth. Allan, född i Bradford, England, har lämnat stora spår i musikhistorien. Först och främst som en gitarrist av rang, dels från progressiva rockbandet Tempest, men främst för sina soloprojekt med jazzbetoning. Inte så känd utanför musikersfären, men hörs av oss dagligen genom andra musikers verk. Man kan säga att Allan uppfann den moderna legatotekniken som vi hör i så många solon från våra favoritband. Dagens gitarrhjältar säger själva att Allan har varit en lika stor inspiration som Van Halen och Jimi Hendrix, och några av dessa herrar är Alex Lifeson (Rush), John Petrucci (Dream Theater), Frank Zappa (Frank Zappa), Fredrik Thordendal (Meshuggah) och Joe Satriani (Joe Satriani) för att nämna några. Gary Moore kallar honom till och med "the most advanced guitarist of all time". Även här hittar vi ofta skumma taktarter och en mix av tonarter när det hettar till.

Sen kväll med City Nights.

#blogg

Allan Holdsworth - City Nights

Ännu en grym gubbe som man borde lyssna mer på. Har du haft Frank Gambale någon gång i lurarna, eller Eric Johnson? "Venus Isle" är en riktigt bra platta.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Båda två! Kommer att skriva om dem längre fram. Eric Johnson har jag inte lyssnat överdrivet mycket på, men Gambale är en av favoriterna. Hans sweep picking-teknik är helt magisk.

1
Skriv svar