Timekeeping

Medlem
Timekeeping

Try to imagine a life without timekeeping.

You probably can't. You know the month, t he year, the day of the week. There is a clock on your wall or the dashboard of your car. You have a schedule, a calendar, a time for dinner or a movie.
Yet all around you, timekeeping is ignored. Birds are not late. A dog does not check his watch. Deer do not fret over passing birthdays.

Man alone measures time.
Man alone chimes the hour.
And, because of this, man alone suffers a paralyzing fear that no other creature endures.

A fear of time running out.

#blogg


signatur

Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

Medlem
Timekeeping

Konceptet med tid är dock mer eller mindre nöfvändigt och nästan helt och hållet grunden för människans "framgång" (beroende på hur man vill definera framgång). Att hålla kolla på klockan gör att det går att synkronisera väldigt mycket som är svårt annars och efter en liten kik i kalendern vet man om det är lämpligt att så grödor till exempel.

Kanske inte alltid är så hälsosamt att vara slav under uret men det är nog på det stora hela ganska nödvändigt. Själv skulle jag gärna kasta klockor så långt bara armen förmår men det låter sig inte göras


signatur

A casual stroll through a lunatic asylum shows that faith does not prove anything. -- Friedrich Nietzsche

Medlem

Självklart är det nödvändig, vårat samhälle skulle inte fungera utan tidhållning. Däremot är det, som texten säger, inte bra att bli en slav till det och vara rädd för det.


signatur

Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.

1
Skriv svar