Arnroths krönika – Dices vågade misslyckande

Medlem
Skrivet av Siken:

Jag har själv inte spelat BF4 men känns det verkligen våghalsigt. Är väl samma spel som förut fast förbättrat? (bakom alla buggar).

Skulle vilja säga att det är mer än ett något förändrat BF3 faktiskt.
Förändringarna är så många att det verkligen känns som ett nytt spel. Har inte haft så kul i ett BF spel sedan BC2, spenderat 160h med BF4 och kommer spendera säkerligen lika mycket till! Otroligt kul spel!

Medlem

Bra artikel!
Men tror inte mindre "socialism" och mer "toppstyre" kan göra någon skillnad. Utan snarare bör man mobilisera grundtrupperna och stå emot EA's dominerande position.

BF4 är ett spel jag rekommenderar för alla FPS spelare! Roligaste spelet på marknaden just nu!

Skrivet av Davisx3m:

Bra artikel!
Men tror inte mindre "socialism" och mer "toppstyre" kan göra någon skillnad. Utan snarare bör man mobilisera grundtrupperna och stå emot EA's dominerande position.

BF4 är ett spel jag rekommenderar för alla FPS spelare! Roligaste spelet på marknaden just nu!

Håller med dej, jag tror inte heller det gör nån skillnad och hoppas därför, som jag skriver, att det inte blir så framtida Dice spel görs. Och bra sagt där; det är så många förändringar i BF4 jämfört med 3 att det är nytt - och väldigt modigt tycker jag.

Tror även att EA:s position kommer förändras i takt med att fysisk distribution av spel minskar; tror alla stora tunga förlag står inför en omställning och anpassning.

Medlem
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av magma:

Vad hände med tiden då utvecklare gjorde spel för glädjen och inte för pengarna?

Det är dagens indiescen, samtidigt som jag kan tycka att man ska få tjäna pengar på saker man skapar och som nyttjas av andra.

Naturligtvis. Har köpt alla the witcher titlar från cd projekt. Varför? Bra spel som har utvecklats med passion för genren. Gratis DLC. Hade det varit EA, så hade de försökt mjölka varenda krona som de kan.


signatur

Ryzen 7 5800x | Sapphire pulse rx 7800 xt | samsung 980 pro | Ps5 pro? |

Medlem

Vet inte riktigt hur jag känner.

Efter att ha spelat hundratals timmar BF3 och sen testar på BF4. Så kände jag... ''såhär borde bf3 varit''. Men inte mer än så. Jag menar, det borde varit så som bf4 är nu, redan 2011.

Skillnaderna finns, men dom är inte tillräckligt stora för att jag ska känna att det är ett helt nytt spel. Inte lika stort lyft som vad BF3 var mot det tidigare. DICE/EA borde väntat med 4an, och gjort BC3 eller 2143 mellan. För jag tror med mer tid, så skulle 4an kännts mer som.. 4.

(Det är fortfarande bättre än 3an, men inte lika stark som vad 3an var IMO)


signatur

🖥 i5 9600k | RTX 2080 | Z390 | 16GB DDR4 |ROG 34" 21:9 1440p
🎮 PS5 | LG 55" CX

Medlem

BF4 var sista delen för mig aldrig blivit så besviken på ett spel.
Levelution förstör bara och känns klumpigt utfört med sina dåliga animationer.

BC:2 och Vietnam expansionen var de sista guldkornen från den studion.

Medlem

Vadå inte "safe"? De släppte en något uppdaterad version av BF3 så att de som köper den nya konsolgenerationen kan åtnjuta fler spelare och bättre grafik, går väl inte att spela säkrare än så?


signatur

Metal is best served heavy.

Medlem

Spelade BF4 en del när det släpptes. Avinstallerade det efter en månad eller två. Installerade det nu igen efter den senaste patchen efter att ha lirat andra spel under tiden.

Det är riktigt sjukt vad Dice har misslyckats med att göra sitt spel spelbart. Man måste ju ha något fel i huvudet om man spelar BF4 istället för andra, mer genomarbetade spel. Buggar överallt och deras spelmotor är helt galen när det kommer till fördröjningar.

Ångrar mig djupt att jag köpte spelet och dessutom fick ett par kompisar till att köpa det också. *Spottar på EA och Dice*

Medlem
Skrivet av JohnnyGreed:

Ett spel som de dessutom patchat bort grejer i för att få skiten att fungera....

Jo vi vet det. Du har skrivit nåt om det i alla BF4 nyheter de senaste månaderna nu

För övrigt en intressant och bra krönika! Fick en helt annan syn på "BF4-problemen" nu, jag har mest lagt skulden på EA innan,
Jag hoppas ju att Dice fortsätter våga ta ut svängarna och utveckla sina spel och inte fastnar i COD-träsket .
Med det sagt så hoppas jag dom satsar på rätt saker, levelotion är kanske inte en av dem

Medlem

Det är väl närmast standard för Spelindustrin att släppa alpha/beta/buggiga spel i flashiga förpackningar, för att sedan patcha/debugga .

Betala för Kicstarter/pre-alpha är också något som spridit. sig. Sätt in pengar i vårt projekt så får du kanske ett fullvärdigt spel om 1-2 år (eller om 5-10 om man använder samma kvalitetskontroller som Blizzard)

Var väl ingen som var förvånad. Tänk bara på M$ och deras vista.

Konsumenterna är det "nya" speltesterna. Early adopters som praktiskt taget skänker sin tid och trycker ut content och buggtestar eller betalar utvecklarna för att få köra editorn som i everquest Landmark.

Blir inte förvånad om Battlefield 5 släpps först med 50$ "pre access"med baneditor där spelarna själva får bygga maps som sedan kvalar om att få komma med i releasen.

socialisera kostnaderna/utveckling och kapitalisera vinsten. Precis som DicEA. Inget nytt under solen.

Medlem
Skrivet av marcus8958:

Pinball serien som släpptes till Amiga var väl medelmåttigt som bäst....

Är än idag enligt mig världens bästa digitala flipper som släppts!


signatur

“All thinking people are atheists.”

Testade BF4 idag igen efter en tids sejour.

Jepp, de har "förbättrat" vissa saker. Alla vapen har ordentligt med rekyl nu, vilket medför att man inte kan springa och skjuta CoD-style.

Hitboxen kändes kalibrerad på något sätt, kanske är det i samband med nätkoden som det känns att svårighetsgraden har gått upp lite?

Ljudet försvann på ett par kartor, men jag tror det var servern jag spelade på som var lite muppig.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Att beskriva BF4 som innovativt och risktagande är underligt. Ja, dem har utvecklat en av de mest kraftfulla spelmotorerna och kan trycka i en enorm detaljrikedom. Ett jätteprojekt på liten tid. Men jag tycker inte att dem tagit några nämnvärda risker.

BF4 är i alla bemärkelser en efterföljare på BF3. Det är mer av samma kaka. Bättre grafik, mer detaljer, mer fordon, mer vapen, större banor samt lite inslag från BF2 och Battlefield: BC. Det är inte risktagande, det är inte innovativt.

BF4 var ett säkert kort. Dem riktade sig rakt på samma grupp som köpte BF3. Samma miljöer, samma spelstil, samma antal spelare, samma typer av fordon, samma typ av strider och samma fokus. Dice och EA visste att BF4 kommer att sälja bra innan dem ens var klara med spelet. Förbättra det man gjort bra, alla fans blir nöjda och spelet kommer sälja som föregående. Dem som gillade BF3 kommer sannolikt köpa ett förbättrat BF3.

Hade Dice bestämt sig för att göra ett MMORPG, ett RTS eller kanske ett action-adventure med focus på singelplayer - då hade dem tagit en risk.

BF4 är inget dåligt spel. Man får precis vad man förväntar sig och lite till. Men risktagande är det knappast - tvärt om är det ett nästan lika säkert kort som CoD.

Frågan är dock: Hur många Battlefield kan Dice producera innan intresset svalnar hos den stora massan?


signatur

"People don't plan to fail, they just fail to plan"

Mina förväntningar på BF3 (PS3) var skyhöga, jag älskade ju Bad Company 2 och såg BF3 som en snyggare variant. Men det var ju katastrofalt i onlineläget, ingenting funkade och det gänget som man spelade online med kunde inte ens hamna i samma squad, ännu mindre i samma lag ens.

BF4(PS4) kändes bättre när vi testad Betan, det känns fortfarande bättre än BF3 men som artikelns säger var detta inte heller klart. Kommer vara försiktig inför nästa BF spel och vänta ett par månader. Tråkigt, battlefield spelen ligger mig varmt om hjärtat i övrigt


signatur

It´s not where we´re from, it´s where we´re going....

Medlem

Vi var en klan på 10 som körde BC:2 som sen gick över till BF3 och lärde oss gilla det även om några av oss saknade BC:2, Men idag har klanen helt upphört vi köpte alla BF4 men det blev inte mycket mer än så, för oss är har Battlefield dött.

Medlem

Att kalla battlefield innovativt är ju långsökt som bäst, deras senaste nyhet var destruction som kom i bad company serien för många år sedan...
Battlefield är precis som CoD, samma spel om igen med minimala förändringar och fokus på casuald och k/d framför core/hardcore oxh teamplay/objective. Lägg till massiv dlc yill svindyra priser, enda skillnaden är väl att de som köper CoD i alla fall inte försöker lura sig själva att de köper något nytt, unikt eller nyskapande utan vet att de köper mer av samma mjölk.

Medlem

Bf3 skitspel
Bf4 skitspel.
BC2 ok
BF2 awesome.

tror dice inte ens vet själva vad de sysslar med längre

Medlem

Bra skriven artikel där Thomas. Fast priset jag betalade med Premium blev ju nästan det dubbla...

Detta blev ju tyvärr en väldigt dyrköpt läxa för EA & DICE. Så jag sätter några microsoftpoints på att BF 5 inte kommer att vara lika buggigt.

Men vi glömmer fort, BF 3 var ju väldigt buggigt i början det också.
Så jag har lirat BF 4 sen release och visst har det stundtals svurits mycket över hur buggigt det är och korrupta sparfiler, SUCK !
Men totalt sett så är det ju ett bra spel, men rent personligen får jag inte samma puls som i BF 3.

Förstörelsen känns ärligt talat inte som nå´n större grej. F_n vi rev ju hus i Bad Company 2 också. Samma jävla oförstörbara trappor där som i BF 4. Vaddå utveckling. Bah! Humbug!


signatur

Acta Non Verba - Verba Non Acta

Medlem
Skrivet av Ducci:

Vi var en klan på 10 som körde BC:2 som sen gick över till BF3 och lärde oss gilla det även om några av oss saknade BC:2, Men idag har klanen helt upphört vi köpte alla BF4 men det blev inte mycket mer än så, för oss är har Battlefield dött.

Saknar du klanspel så är [SRS] (Serious Rabarbersquad) fortfarande aktiva, vi har kört ihop sen 2005 och bf2. Just nu är vi ca 10 aktiva och ytterligare några som deltar från och till. Besök oss gärna på rabarbersquad.se Helt kravlöst spelande, men vi har förbaskat roligt.

Medlem
Skrivet av Grumbledock:

Att kalla battlefield innovativt är ju långsökt som bäst, deras senaste nyhet var destruction som kom i bad company serien för många år sedan...
Battlefield är precis som CoD, samma spel om igen med minimala förändringar och fokus på casuald och k/d framför core/hardcore oxh teamplay/objective. Lägg till massiv dlc yill svindyra priser, enda skillnaden är väl att de som köper CoD i alla fall inte försöker lura sig själva att de köper något nytt, unikt eller nyskapande utan vet att de köper mer av samma mjölk.

350kr (ca)för 5 dlc är väl ganska rimligt pris kan jag tycka.

Medlem

Men vi vet ju om att spel ofta är paj vid lansering. Och att det blir bättre och billigare om man väntar lite.

Varför är det så svårt att förstå detta? Klart man kan chansa på att det är fullt fungerande vid lansering och köpa för dyrast möjliga peng, men det är ju en chansning. Och vi VET OM detta. Sedan länge. Kom igen nu!

Det måste vara enklare att bara lugna sig lite istället för att brusa upp vareviga gång det händer.


signatur

Har jag drabbats av PMA? Positiv Mental Attityd.

Medlem
Skrivet av Syrfid:
Skrivet av Ducci:

Vi var en klan på 10 som körde BC:2 som sen gick över till BF3 och lärde oss gilla det även om några av oss saknade BC:2, Men idag har klanen helt upphört vi köpte alla BF4 men det blev inte mycket mer än så, för oss är har Battlefield dött.

Saknar du klanspel så är [SRS] (Serious Rabarbersquad) fortfarande aktiva, vi har kört ihop sen 2005 och bf2. Just nu är vi ca 10 aktiva och ytterligare några som deltar från och till. Besök oss gärna på rabarbersquad.se Helt kravlöst spelande, men vi har förbaskat roligt.

Tack för inbjudan, ska åka bort nu en månad men kanske tar upp inbjudan när ja kommer hem igen, man tackar

Medlem
Skrivet av Paddington:

Men vi vet ju om att spel ofta är paj vid lansering. Och att det blir bättre och billigare om man väntar lite.

Varför är det så svårt att förstå detta? Klart man kan chansa på att det är fullt fungerande vid lansering och köpa för dyrast möjliga peng, men det är ju en chansning. Och vi VET OM detta. Sedan länge. Kom igen nu!

Det måste vara enklare att bara lugna sig lite istället för att brusa upp vareviga gång det händer.

Kanske för att i deras lanserings plan säger de till oss kunder att spelet är fungerande och att om vi köper eller förhansbokar det till release ska vi få det billigare och med mer content, men som du säger det visar sig alltid vara en lögn.

Medlem
Skrivet av Uttern_:

Det är just där problemet ligger. Företag SKA vara för oss medborgare. De ska vara skapade av medborgare och för medborgare.

Tyvärr har den ekonomiska religionen kapitalism sett till så att alla vi ska tro att företag ska få utnyttja oss hur som. "Företag skapar jobb och tillväxt" Fine. Men det viktigaste av allt är väl ändå ett välmående samhälle där människor är glada och nöjda?

Vi är slavar under företagen just nu. Och att vi accepterat det så länge är för mig veterligen helt obegripligt. Fast manipulation genom media gör det hela väldigt lätt. Mainstreama samma tankar och idéer om och om igen.

Medlem

Uttern har rätt. Comkilla, du borde spetsa öronen och söka lite kring grundideérna för företagande och det ekonomiska system istället för att lägga tid på att leta diss-videos på youtube.


signatur

Har jag drabbats av PMA? Positiv Mental Attityd.

Medlem

För er som inte orkade läsa artikeln, vad skribenten ville ha är ett nytt FPS spel med inget nytt men bara förfinat.

600 spänn för samma skit all over again

Medlem
Skrivet av Namm:
Skrivet av eatem:
Skrivet av Namm:
Skrivet av eatem:

Nej det är inte våghalsigt att släppa ett trasigt ofärdigt spel. Det är idioti.

Är det? Snabb googling: "Battlefield 4 Premium sales reach 1.6 million". Relativt lite pengar spenderat på utveckling, och mycket pengar ut från försäljning = vinst. Det är en chansning, våghalsigt, och det betalar sig uppenbarligen. Vad några sura fans tycker på nåt spelforum är liksom inte med i ekvationen.

Ja ekonomiskt så har de väl gjort vinst. Men det hade väl varit bättre att göra klart spelet och ha ett glatt community?

Men du tycker kanske det är en trevlig utveckling att släppa traiga spel som ska patchas ett halvår innan de går att spela ordentligt? Känns det kul att betala för sådana?

Nej, så klart inte, men DICE, EA och andra spelföretag finns inte till för att göra oss glada. Dom tillverkar och säljer produkter.

Det stämmer. Vill man ha utvecklare som sätter spelaren i första rummet och inte pengarna så är det Indie Scenen som gäller.


signatur

Det finns bara tre grupper av människor i världen.
De som kan matte och de som inte kan det.

Medlem
Skrivet av Paddington:

Uttern har rätt. Comkilla, du borde spetsa öronen och söka lite kring grundideérna för företagande och det ekonomiska system istället för att lägga tid på att leta diss-videos på youtube.

Baserat på mitt svar i form av ett youtube-klipp kunde du konstatera att jag inte vet något om ekonomi. Brilljant förmåga du besitter. Vad tar du i timmen för utövandet av denna fantastiska förmåga?

Medlem
Skrivet av Comkilla:
Skrivet av Paddington:

Uttern har rätt. Comkilla, du borde spetsa öronen och söka lite kring grundideérna för företagande och det ekonomiska system istället för att lägga tid på att leta diss-videos på youtube.

Baserat på mitt svar i form av ett youtube-klipp kunde du konstatera att jag inte vet något om ekonomi. Brilljant förmåga du besitter. Vad tar du i timmen för utövandet av denna fantastiska förmåga?

Vi har bara syrligheter att gå på.


signatur

Har jag drabbats av PMA? Positiv Mental Attityd.

Inaktiv

DICE HAR ÄNNU INTE LÄRT SIG AV SIN HEMLÄXA?ATT KOPIERA COD BLIR BARA EN URVATTNAD KLON SOM DOM INTE KAN HANTERA ELLER RUCKA PÅ MER ÄN ATT SKRYTA OM SIN EGNA FÖRTRÄFFLIGHET ANGÅNDE BATTLEFIELDSERIEN:P

12
Skriv svar