AoC Kapitel IX: Magi

Medlem
AoC Kapitel IX: Magi

Kapitel IX: Magi

Magin i Conan är inte så fantasy-inriktad som i andra MMORPG’s. Funcom har meddelat att de tänker göra magierna i spelet mer realistiska. Detta menas att det inte kommer komma rosa rök och pling ljud när magierna kastas. Några exempel är en välsignelse utövelse som kommer att ingå i spelet där magikern frammanar stora altare av sten ur jordytan eller en klo av sten som omringar magikern vilket skyddar honom från fiender. Nedan är några typer av magier som kommer att ingå i krigandet och helandet.

Spellweaving: Denna funktion är helt ny inom spelvärlden. Istället för att frammana en magi i taget kan du nu kombinera många olika typer. Tillexempel kan du kombinera eld med åskmagier. Detta för den ultimata förödelsen. Det gäller dock att inte blanda in för mycket magi i din spellweaving för då kan den spraka tillbaks mot dig och skada eller till och med döda dig.

Elementär magi: framförallt präster använder sig av elementär magi. Det finns olika typer som är olika effektiva mot olika motståndare. De främsta elementära förkunnelserna är eld, is, blixt och jordlig magi men vissa klasser kan även med hjälp av djur besegra sina fiender. De kan t.ex. frammana stora moln av getingar som irriterar och skadar den som de befalls attackera.

Healing: Helandet är liksom i alla andra spel en mycket viktig faktor men också en av de minst spelade klasserna. Andra spel har bara lagt in präster eller helare bara för att de måste. I Age of Conan däremot är präst-klassen unik då det finns olika typer av helare. Priest of Mitra är den ända klassen som är renodlad helare. De andra klasserna kommer att kunna kombinera både nytta med nöje. Det finns många ”combat priest” klasser där förödelse är en lika stor del som läkandet.

Mörk Magi: Den mörka sidan av magin är viktig i Conans värld. Ofta är den mörka magin direkt hämtad från undervärlden där demoner och onda andar härskar. Utövarna av den mörka magin måste vara försiktiga så att de inte överanvänder den mörka magin för det kan ge allvarliga konsekvenser. Se nedan om Soul Corruption…

Soul Corruption: Om en magiker, specialiserad på den mörka formen av magin inte är försiktiga kan de demoner som utövaren stjäl magin ifrån komma att dra ner en i helvetet (!). Varje ond magi spelaren kastar medför Soul Corruption, dvs. att själen blir mörkare och mörkare. Man blir mer och mer lik en demon själv och om man inte renar sig (oklart än vart, men antagligen hos en präst) kommer de demoner man stulit makten ifrån att dra ner en i helvetet för att kräva sin hämnd. Du måste då slå din väg ut ur helvetet för att sedan återuppstå med en renad själ.

Summoning: Några klasser är särskilt tillägnade den här förmågan. De kan t.ex. frammana demoner, väcka de döda till liv osv. Vi har dock inte ännu fått se några bilder på dessa ”hjälpredor”, men lova att uppdatera så fort vi fått ny information.


signatur

Remember remember the fifth of November

1
Skriv svar