Helgdiskussion - Vad tycker du om Pokémon Go?

Medlem

Jävligt roligt! Synd bara att det är till 95% voltorbs och magnemites

Medlem
Skrivet av Natrium:

nä fyfan säger jag, jävla fluga som alla ska spela för att "alla" andra gör det. hoppas det dör en diger död.

Inte tillräckligt hipster för dig eller?

Medlem

Roliga med spelet är att jag kommer ut och pratar med främmande människor jag aldrig skulle pratat med förut... sen är det kul att se ungar som skriker RARE skynda! och springer iväg.

Negativa är att det inte finns mer saker att göra än samla och gymma.

Socialt är det dock ett uppsving för många människor.

Medlem
Skrivet av Tompa8989:

Vuxna män som springer runt med sina näsor djupt i telefonerna, letandes efter figurer som inte existerar och som man inte får nånting av livsvärde tillbaka från...Har svårt att tänka mig nåt mer patetiskt faktiskt.

Men för mig får det gärna fortsätta i all evighet. Är ett bra verktyg för att veta vilka man ska hålla sig bort från.

Men du har inga problem med konceptet av vuxna män som gör exakt samma sak utan att flytta arslet från soffan/datastolen för att....?

Medlem

Har bara startat det ett par gånger och tror inte det blir nåt för mig. Men en artikel i tidningen gjorde mig glad; Pokemon Go fick folk med social ångest att komma ut och ibland t.o.m. prata med nån! Då menar jag de med riktig ångest, inte sånna som mig som bara tycker det är jobbigt med folk =D

Medlem
Skrivet av Turfad:

vägrar att spela det....då folk kliver ut framför bussen på jobbet...jävla zombies

Och av samma anledning dricker du förstås inte alkohol heller?

Lustigt att en del verkar ha så svårt för ett spel som lyft fram ett helt nytt spelsätt och blivit en miljonsuccé på bara några veckor, med intetsägande anledningar som: "Det ser barnsligt ut", "En del sitter med det i bilen", "Folk tittar på skärmen", "Folk går ut i gatan".
Att vissa inte kan förhålla sig till spel och trafik och andra farligheter har ju egentligen ingenting med spelet i dig att göra, utan är ett problem på individnivå. Annars får man väl börja avsky alla engagerande spel.

Jag håller med om att spelidén är väldigt enkel, men hade det krävts mer hade det varit omöjligt att gå runt med mobilen och spelat det. Jag vill tro att Nintendo tar vara på succén och utvecklar/förbättrar den framöver då den uppenbarligen har en enorm potential. Just nu är det buggigt och erbjuder få saker att göra annat än att hitta pokemons, levla och battla, men det antar jag att de fixar till framöver samtidigt som de börjar pumpa ut nya monsters och annat gott.

Det här kan ju vara en guldgruva utan dess like ifall de spelar sina kort rätt.

Medlem

Mja. Mja. Mja. Hoppas det dör ut och människor kan komma tillbaka till verkligheten. Älskar bilden från Omaha landstigningen och en ung man letar pokemon. Texten under lyder 18åringar 1944 och sen 18åringar 2016. Man skäms över mänskligheten. 18åringar 1944 dog för att vuxna människor ska leta låtsasmonster

Medlem

Ingen aning, tom NAMN-1bd872be18 är upptaget typ.
dvs, har fortfarande inte kunnat reggat ett namn som jag är ok med, för allt verkar upptaget.


| R7 3800x | be quiet! Dark Rock 4 Pro | Gigabyte X570 Aorus Elite | Aorus RGB 2x8GB 3200mhz cl16 |
| Nvidia RTX 2060 Super | Kingston A2000 250GB + A2000 1TB | Corsair RM750 | Fractal Design Meshify C |

Avstängd

Älskar när man hör hur dumma i huvudet vissa är. Åka bil och samtidigt spelar. Hur folk klandrar människor för det här spelet. Det är inte vi människor som är stora felet med allting negativt som har hänt på sistone med Pokemon Go.

Det är Pokemon Go som är boven i dramat inte personen i sig.

Medlem

Skrämmande att det är så många på fz som är så negativa. Gamers borde ha större förståelse för människor med nördigt spelintresse. Handlar det om elitism?

Men jag förstår att man kan reta sig på spelet. Dels för att vissa gör korkade saker, dels för att det är så synligt både i media och på gator och torg. Men är det egentligen fånigare än att putta en boll på gräsmattan med en klubba, eller jaga en boll, eller samla porslinsfigurer, eller något annat? Jag tror irritationen säger mer om de som retar upp sig än de som spelar. Om någon undviker att umgås med personer bara för att de har ett annat intresse så skulle i alla fall jag gärna slippa den personen. Jag känner nog ingen som inte har ett intresse som de nördar ner sig i ibland. Sen om det är älgjakt, meka bilar, eller fotografering, eller något annat spelar ingen roll. Ja, det finns risker med pokemon go, men det gör det med älgjakt också, eller att gå ut på stan och supa.

Om du stör dig på folk som spelar pokemon go (eller gör något annat) fundera på vad det säger om dig och om du har något intresse som andra inte förstår.

Vad gäller spelet tror jag det måste förändras eller komma mer innehåll annars tröttnar många redan innan vintern kommer. Inte värt att slåss om gym för 10 coins. Sen är det obalanserat mellan städer och mindre orter/landsbygd.

Medlem
Skrivet av johnssonhill:
Skrivet av MRZnr1:

Spelet har bara funnits några veckor och är väl en flopp egentligen. Folk spelar bara för att det syns så mycket i media.

En flopp? Det är det mest spelade mobilspelet i världshistorien, fördubblade Nintendos aktier inom ett par timmar efter att det släpptes och "alla" har åtminstone en gång under den här tiden yttrat ordet "Pokémon". Det är allt annat än en flopp.

Om det håller sig är en fråga, men jag är helt säker på att utvecklarna nu är sponsrade med ett helt lag marknadsspecialister från Nintendo som berättar exakt när dom ska släppa nästa stora feature för att få crazen att hålla i sig så längre som möjligt.

Menade inte ur Nintendos perspektiv utan att det mer är en dagsslända. Folk kommer fortfarande spela så klart. Men det kommer ebba ut. Men det kommer säkert fler spel framöver med liknande upplägg där man förbättrat många punkter. Det är inte så lätt att vara först med något nytt.

Medlem

En bra aktivitet för barn som behöver röra på sig. Tyvärr har folk kommit på att man kan fuska, en kollega sitter hemma vid sin dator och fångar Pokemons utan att ta ett steg..


Dear Developers. Rock is overpowered, please nerf.
Paper is fine. Yours truly, ~ Scissors

Medlem
Skrivet av phi:

Man har ju knappt vågat kolla på sin telefon i sommar när man promenerat runt på stan. Folk kan ju tro att man spelar Pokémon Go.

Haha nu när du säger det, jag har själv ansträngt mig att inte använda mobilen offentligt mer än nödvändigt för att inte folk ska tro jag går omkring och spelar pokemon go. För varenda jävel jag ser som stirrar ner i mobilen måste ju självklart spela go (nu tror jag iofs 9/10 av dom faktiskt spelar go)

Medlem
Skrivet av Chomag:

Trist fluga och nej, jag har inte spelet en endaste minut av ett enda pokemonspel i mitt liv. Varför? För att genren i sig är trist, menlös grindig enligt mig, det är inte kul helt enkelt och monsterhunter/pokemon är ändlös grindande i sitt esse.

Härlig logik. Du påstår att pokemon-spelen är endless grinding, trots att du aldrig testat något av dom. Lite som att säga att pizza är äckligt trots att du aldrig smakat en.

Jag har inte spelat pokemon sen Red/Blue/Yellow på Gameboy, men det är/var bland det roligaste jag gjort i spelväg. Var framförallt gameboy i sig dock, tror jag Men det är helt klart bra spel. Handlar inte om grinding enbart heller då det är en story att spela igenom.

Medlem
Skrivet av Ricomaniac:

Mja. Mja. Mja. Hoppas det dör ut och människor kan komma tillbaka till verkligheten. Älskar bilden från Omaha landstigningen och en ung man letar pokemon. Texten under lyder 18åringar 1944 och sen 18åringar 2016. Man skäms över mänskligheten. 18åringar 1944 dog för att vuxna människor ska leta låtsasmonster

Jag ser nog hellre att min son är ute å letar pokemon än att få PTSD på nån strand. Den jämförelsen du kommer med är dum. Du skäms för att vi inte krigar och istället har harmlösa fritidssysselsättningar? Ja´ut å kriga du så går jag och letar en sån där phishypishymon lr vad vafan dom heter....

Medlem

Kul att folk rör på sig och att gaming blir bredare. Synd att spelet imo inte är så roligt. Hade det varit ett "riktigt" pokemonspel med alla rpg element så kunde det bli riktigt kul. Men tyvärr är det mer ett samlarspel. Dessutom har de tagit bort de turbaserade fighterna vilket är en av pokemons styrkor.


Xboxlive: GeggaSWE
Origin: GeggaSWE

Medlem
Skrivet av Stich:

Folk kommer tröttna rätt snart, vi får se om några månader om jag får rätt.

Skiter i vilket, jag har väldigt kul för stunden och när jag väl tröttnar så finns alltid nått annat att roa sig med.

Själv använder jag det som träningsredskap, hellre ut på en 2-3 timmars promenad än gå till gymmet.

Medlem

Jag gillar det! Men jag ger det 1 år sen kommer intresset för spelet svalna och försvinna i historiens svarta hål

Medlem

Hade haft betydligt större respekt för det om det innebar att man gick runt med en spelmaskin à la Gameboy eller Game & Watch. Men när det innebär att man ska gå runt med den ultimata symbolen för den moderna tid vi lever i – smartphonen – och spela ett ultramodernt spel som är den allra senaste flugan, och gå runt bland en massa andra som gör samma sak, ja då känns det bara för mycket.

Testpilot | Moderator
Skrivet av Tompa8989:

Vuxna män som springer runt med sina näsor djupt i telefonerna, letandes efter figurer som inte existerar och som man inte får nånting av livsvärde tillbaka från...Har svårt att tänka mig nåt mer patetiskt faktiskt.

Men för mig får det gärna fortsätta i all evighet. Är ett bra verktyg för att veta vilka man ska hålla sig bort från.

De får ju livsglädje av att ha roligt, röra på sig och träffa andra människor.

Riktigt löjligt att folk ska ha sådan problem att förstå varför spelet är bra för vissa. Fair enough om man inte tycker om det men att inte förstå vad spelet bidrar till många människor ja då år man bara trångsynt.


Testpilot & Twitter
Personbeskrivning: "Han är stygg över alla gränser" - Gustav Höglund
Personbeskrivning 2: "Man kan lita på uber" - Joakim Bennet
Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Medlem

Har gått ner circa 2-3 kilo sedan jag började spela Pokemon Go.

Medlem

ojojoj så många hatiska kommentarer

Medlem
Skrivet av Påskmust:
Skrivet av Tompa8989:

Vuxna män som springer runt med sina näsor djupt i telefonerna, letandes efter figurer som inte existerar och som man inte får nånting av livsvärde tillbaka från...Har svårt att tänka mig nåt mer patetiskt faktiskt.

Men för mig får det gärna fortsätta i all evighet. Är ett bra verktyg för att veta vilka man ska hålla sig bort från.

Det där var ju inte lite patetiskt.

Att se ner på andras sätt att nyttja spelmediet är lika löjligt som när PC-spelare klankar ner på konsoll-spelare. Jag som vuxen man tycker det är hur trevligt som helst att att gå ut och jaga dessa monster tillsammans med familjen.

Lägg ner hatet och få ut pinnen ur röven. Du framstår inte som speciellt attraktiv själv heller.

Detta måste ju vara som du skojar väl?
Du är inne på en spelsida och kommenterar negativt om spelfigurer som inte finns. Är inte det lite grundpelaren i spel?

Hur tänkte du där?

Medlem

Vad är Pokemon Go? Klickade på recensionen men länken var bruten. Hursomhelst, det verkar vara mobiltelefon-grej. Sånt gör inte jag.

Edit: Ok, nu har jag läst tråden.

Skrivet av ZkilfinG:

Skrämmande att det är så många på fz som är så negativa. Gamers borde ha större förståelse för människor med nördigt spelintresse. Handlar det om elitism?

Men jag förstår att man kan reta sig på spelet. Dels för att vissa gör korkade saker, dels för att det är så synligt både i media och på gator och torg. Men är det egentligen fånigare än att putta en boll på gräsmattan med en klubba, eller jaga en boll, eller samla porslinsfigurer, eller något annat? Jag tror irritationen säger mer om de som retar upp sig än de som spelar. Om någon undviker att umgås med personer bara för att de har ett annat intresse så skulle i alla fall jag gärna slippa den personen. Jag känner nog ingen som inte har ett intresse som de nördar ner sig i ibland. Sen om det är älgjakt, meka bilar, eller fotografering, eller något annat spelar ingen roll. Ja, det finns risker med pokemon go, men det gör det med älgjakt också, eller att gå ut på stan och supa.

Om du stör dig på folk som spelar pokemon go (eller gör något annat) fundera på vad det säger om dig och om du har något intresse som andra inte förstår.

Vad gäller spelet tror jag det måste förändras eller komma mer innehåll annars tröttnar många redan innan vintern kommer. Inte värt att slåss om gym för 10 coins. Sen är det obalanserat mellan städer och mindre orter/landsbygd.

Skrivet av Påskmust:

Det där var ju inte lite patetiskt.

Att se ner på andras sätt att nyttja spelmediet är lika löjligt som när PC-spelare klankar ner på konsoll-spelare. Jag som vuxen man tycker det är hur trevligt som helst att att gå ut och jaga dessa monster tillsammans med familjen.

Lägg ner hatet och få ut pinnen ur röven. Du framstår inte som speciellt attraktiv själv heller.

Skrivet av Greatsaviola:

Detta måste ju vara som du skojar väl?
Du är inne på en spelsida och kommenterar negativt om spelfigurer som inte finns. Är inte det lite grundpelaren i spel?

Hur tänkte du där?

Grejen är den att mobilspelare inte har något riktigt spelintresse. De är bara en hop bekväma och beroende människor. Det ser bara tragiskt ut att gå omkring med nästan i sin mobil och skenet i ansiktet i stället för att se sig omkring när man väl är ute. Det är skillnad i upplevelse att ha ett TV-spel när man är hemma i soffan med stor skärm, bra ljud och anpassad kontroll. Samma för PC spelande.

Att det blivit så stort så snabbt är talande för hur mycket alla dessa swipar i sin mobil och ständigt surfar det senaste. Detta beteende är INTE samma sak som driver traditionell gaming. Jag har också en mobil men jag kände inte till detta förens nu, för jag har inte näsan i mobilen halva tiden. När jag är ute vill jag uppleva världen och andra människor, inte isolera mig utomhus genom att distrahera mig från omvärlden.


"Att vara kvinna är nämligen meriterande i sig"
Artur Foxander, hjärntvättad av feminister

Medlem

Enkel sammanfattning

Dom som gillar det gillar det skarpt och alla andra ogillar det eller bryr sig inte..

Mobil spel är spel som vilket annat och dom som spelar är inte mindre värde dom som säger det saknar en skruv eller 2 .

Provat det bara för att se vad det är men inget för mig.

Medlem

Man måste ju röra på sig för att ta sig till pokestops och gym, det är jobbigt,

Medlem
Skrivet av Notumforce:

Mobil spel är spel som vilket annat

Nej det är det alldeles uppenbarligen inte. Förstår du inte skillnaden? Eller vad menar du: att bilar är som alla bilar och planeter är som alla planeter?


"Att vara kvinna är nämligen meriterande i sig"
Artur Foxander, hjärntvättad av feminister

Medlem
Skrivet av Paddington:

Vad är Pokemon Go? Klickade på recensionen men länken var bruten. Hursomhelst, det verkar vara mobiltelefon-grej. Sånt gör inte jag.

Edit: Ok, nu har jag läst tråden.

Skrivet av ZkilfinG:

Skrämmande att det är så många på fz som är så negativa. Gamers borde ha större förståelse för människor med nördigt spelintresse. Handlar det om elitism?

Men jag förstår att man kan reta sig på spelet. Dels för att vissa gör korkade saker, dels för att det är så synligt både i media och på gator och torg. Men är det egentligen fånigare än att putta en boll på gräsmattan med en klubba, eller jaga en boll, eller samla porslinsfigurer, eller något annat? Jag tror irritationen säger mer om de som retar upp sig än de som spelar. Om någon undviker att umgås med personer bara för att de har ett annat intresse så skulle i alla fall jag gärna slippa den personen. Jag känner nog ingen som inte har ett intresse som de nördar ner sig i ibland. Sen om det är älgjakt, meka bilar, eller fotografering, eller något annat spelar ingen roll. Ja, det finns risker med pokemon go, men det gör det med älgjakt också, eller att gå ut på stan och supa.

Om du stör dig på folk som spelar pokemon go (eller gör något annat) fundera på vad det säger om dig och om du har något intresse som andra inte förstår.

Vad gäller spelet tror jag det måste förändras eller komma mer innehåll annars tröttnar många redan innan vintern kommer. Inte värt att slåss om gym för 10 coins. Sen är det obalanserat mellan städer och mindre orter/landsbygd.

Skrivet av Påskmust:

Det där var ju inte lite patetiskt.

Att se ner på andras sätt att nyttja spelmediet är lika löjligt som när PC-spelare klankar ner på konsoll-spelare. Jag som vuxen man tycker det är hur trevligt som helst att att gå ut och jaga dessa monster tillsammans med familjen.

Lägg ner hatet och få ut pinnen ur röven. Du framstår inte som speciellt attraktiv själv heller.

Skrivet av Greatsaviola:

Detta måste ju vara som du skojar väl?
Du är inne på en spelsida och kommenterar negativt om spelfigurer som inte finns. Är inte det lite grundpelaren i spel?

Hur tänkte du där?

Grejen är den att mobilspelare inte har något riktigt spelintresse. De är bara en hop bekväma och beroende människor. Det ser bara tragiskt ut att gå omkring med nästan i sin mobil och skenet i ansiktet i stället för att se sig omkring när man väl är ute. Det är skillnad i upplevelse att ha ett TV-spel när man är hemma i soffan med stor skärm, bra ljud och anpassad kontroll. Samma för PC spelande.

Att det blivit så stort så snabbt är talande för hur mycket alla dessa swipar i sin mobil och ständigt surfar det senaste. Detta beteende är INTE samma sak som driver traditionell gaming. Jag har också en mobil men jag kände inte till detta förens nu, för jag har inte näsan i mobilen halva tiden. När jag är ute vill jag uppleva världen och andra människor, inte isolera mig utomhus genom att distrahera mig från omvärlden.

Elitistiskt skitsnack.

Medlem

Spelat bara 2 ggr och man blir lätt trött på det! Inget för mig!

Mig behåller dem ifall de möjliggör att kunna byta med andra samt slåss mot vänner utan att behöva ta sig till gym.

123
Skriv svar