Att patcha PS4-spel till PS4 Pro kommer inte kosta pengar

Medlem

Uppdatering: Sony har klargjort för Polygon att de inte kommer låta konsumenterna betala för patcher.

Medlem

Inget nytt, ens i PC-världen. Har funnits "Gold"-versioner av spel som man fick köpa på nytt som hade stöd för VGA-grafik och motsvarande sen tidigt 90-tal.

Medlem
Skrivet av 0skar:

Hur tror dom folk kommer reagera på att få betala för spel de redan köpt?

Va? Det kommer ju inte kosta dem en spänn till att behålla spelet de redan köpt. Vill man ha något annat/mer är det väl givet att man betalar för det mervärdet? Ingen har väl blivit lovad att bli uppgraderad till PRO gratis när de köpt spelet och sedan blivit blåsta på detta?

Medlem

FYI: Du kommer inte att kunna spela "AAA"-spel i 4k på PS4 pro. Deras "4K-stöd" handlar antagligen primärt om film. Även om man kanske också kan köra vissa lättviktiga indie-spel eller remakes i 4k.

Tycker det bör lite FZs plats och expertis att veta om och rapporta detta, och framförallt att inte insinuera motsatsen.

Citat:

en kraftfullare PS4-konsol med sikte på HDR och 4K

- Kan lätt leda en att tro att spel kommer vara i 4k på PS4 pro.

[quote]


signatur

subterranean homesick alien

Medlem
Skrivet av FelixenS:
Skrivet av Loltron:
Skrivet av FelixenS:

Tycker faktiskt inte detta låter så orimligt. De enda spel som behöver patchas för detta är de som redan är släppta och alltså antagligen varken säljer särskilt bra eller patchas längre. Om patchen kräver ansträngning är det då inte konstigt att de tar betalt av sådana som vill ha de nya funktionerna för att täcka utvecklingskostnaderna. Alternativet är ju att studion saknar anledning att utveckla den och därmed att inte ens de som vore villiga att betala får ta del av dessa funktioner.

Jo det är orimligt, när pc marknaden fick sina 4k skärmar var det inga "standalone" versioner som kostade extra.

"battlefield 1 4k dlc" cmon..

Konsolerna har ju dock en annan lösning här då de är låsta till en upplösning och någon måste patcha dem för att låsa upp den. Om man ville ha fungerande scaling av interfacet behövdes det dessutom patcher även på PC. Det hade dock inte varit praktiskt att ta betalt för dessa då moddar finns att tillgå på PC medan endast utvecklarnas eget material tillåts på PS4. Här behövs eventuellt utöver dessa även andra justeringar för att behålla samma framerate. Jag ser inte att du kan förvänta dig att utvecklaren lägger ner detta arbete utan att få något för det.

Att kalla det för "lösning" är ett barockt påstående.
Det är en kassa-ko, ingenting annat.

Nu är det ju däremot inte sant, att dom ska ta betalt för något sådant.
Förstår inte hur man kan försvara påståendet att dom skulle.

£€$£€£$€£$€

12
Skriv svar