Youtuber petad från röstskådespeleri efter kontroversiella uttalanden

Medlem
Skrivet av yol1982:

"att rika mörkhyade begår fler brott än fattiga vita"

Har aldrig sett något från någon av invandringsskeptikerna som bevisar att ekonomisk sitaution är irrelevant när det gäller kriminella.

När man nämner det i diskussion... Det är då halmgubbarna och påhoppen kommer fram.

Det är för uppenbart för att utesluta.

På övre delen av sidan 21 i den här BRÅ-rapporten framkommer att överrepresentationen fortfarande är hög även efter att t.ex. socioekonomiska faktorer räknats in: https://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/20...

Medlem

Man kan prata om högervåg och vänstervåg, men det riktigt stora problemet idag är att man är livrädd för åsikter. Det är som att diskussioner idag är synonymt med att man från början förutsätter att alla är överens. Skulle någon sticka ut med en unik tanke eller idé så blir man förskräckt!

Det är tydligen viktigare att leta efter möjligheter att ge upp-tummar än att diskutera saker på riktigt. Om idéer verkligen är så läskiga som många får de att låta så bör en snabb diskussion sänka sådana tankar tämligen fort. Men man försöker inte ens.

Det jag skriver ovan gäller egentligen allt som pågår just nu.


Cptn BaseballBatBoy!

Medlem

^ Jo, det finns en sanning i det. Ironiskt nog lider vårt samhälle närmast av fler stämplar än för säg 30 år sedan, även om vissa grupper människor har blivit mer accepterade (positivt!). Vi nickar tyst medgivande åt ogrundad fakta nu som då, det är bara det att det aldrig funnits mer åsikter som kunnat nå ut till en stor andel av världens befolkning som det gör idag. Det är lättare än någonsin att få med sig folk baserat på en stark rubrik i ett inlägg.

Ibland kommer man på sig att undra hur svårt det kan vara för folk att ta det där extra källkritiska steget, i vissa ämnen. Vill som exempel speciellt kommentera det där med att det finns olika statistik som visar på att vissa samhällsgrupper utför olika typer av brott, mer brott eller dylikt. Det är ju väldigt osannolikt att det avgörs av ens hudfärg, utan snarare omständigheter såsom rädsla för ny miljö, gäng-bildning i brist på tillhörighet, hur oroligt området är sedan tidigare osv. Att det skulle vara rasistiskt att diskutera när en viss hudfärg förekommer i -den här- diskussionen är mer ett symptom på hur kortsynt man ser på statistiken än något annat. Det är kort sagt min åsikt att människan är kapabel att hamna där oavsätt hudfärg, beroende på deras personliga omständigheter i livet.

Slutligen, åsikter är bra. Det är bara det att man inte kommer någon vart om man bara slänger ut dem som absolut sanning, utan att vara villig att diskutera varför. Det spelar ingen roll om det handlar om fakta om brottslighet eller huruvida Jon Jafari är rasist. Det långt viktigare är att förstå hur vi hamnat där, för det är vägen till att lösa problemet.

Medlem
Skrivet av adde111:
Skrivet av Stephanie of Astora:

Ååååh.. .Samhället i USA... IQ fiskmåsar.

Därför spelas sämre film på Biodukarna. Därför handlar musik om "ass, bootie, get rich" - och inte om riktiga samhällsproblem som artisernas upplever..

Därför blev en sådan som Trump President..
Därför tolkar folk statistik som "lögnaktiga åsikter", därför blev en skådespelare som ÄLSKAT och ÄLSKAR hans Land i 10 år (Kramper, Seinfield) helt nerslängd i en papperskorg efter ha slängt ut sig ett felord under ett uppträdande.

Därför är USA helt jävla dumma i huvet.

Till dem som hoppar på JONTRON.. BACK THE FUCK DOWN!..
JONTRON HAR givit folk hopp, glädje och riktiga rolig underhållning i FUCKING 7 ÅR utan att säga ett ord fel.

BACK THE FUCK DOWN , HAN ÄR BÄSTA UNDERHÅLLAREN PÅ YOUTUBE.

Angående rappare idag, kolla början på denna video .
https://www.youtube.com/watch?v=ftwT-HI86kA

http://watchseries.cr/series/key-and-peele/season/2/episode/4

Film blir bättre och bättre varje år så vet inte riktigt vad du snackar om där.

Det har aldrig funnits mer variation i musik än idag så ganska svårt att dra allt över en kam. Angående rap så se Kendrick Lamar, J Cole, Childish Gambino, Chance. Jag skulle säga att det finns mycket mer rappers med mening bakom sina texter idag jämfört med 80-90 talet (Saknar Biggie dock)

Att slänga ut sina åsikter och "statistik" över internet och sedan debattera om det när han uppenbarligen inte har någon koll är långt ifrån att säga ett ord fel.

"We've gotten rid of discrimination in our western countries" är ju ett av många roliga citat från debatten.

edit: Att säga att svarta begår mer brott än vita i USA är det inget fel på, det är säkert rätt och det säger mer om USA som land än om svarta. Men att dra slutsatsen att det är baserat på svartas kultur från Afrika som är orsaken till den höga brottslighet är en ganska sjuk tanke.

Det gränsar faktiskt till rasism eftersom det enda som Afro-Amerikanerna har gemensamt med folk från diverse afrikanska länder är deras hudfärg. Kultur är dessutom inte genetiskt betingad.. Den är inlärd till 100%.

Skrivet av najtrows:

Har följt honom i några år nu. Har aldrig sett honom uttrycka något annat än ganska universal kärlek och galen humor.

Det är svårt för mig att tro att han är en ren rasist, tror snarare att han försöker förstå problemen i världen och räta ut dom.
Han sa säkert saker som var rätt ofiltrerade och som han inte grunnat jättelänge på.

Jag är väldigt emot den brunskjortade vågen som pågår och hatar verkligen när folk försöker ta ifrån andra människor deras rättigheter och friheter.
Tror att Playtonic var lite förhastade men förstår också att dom verkligen vill undvika negativa kontroverser, frågan är bara om dom inte skjutit sig i foten nu när dom kickade Jon.

We'll see I guess.

Tror inte heller att han är någon rasist (alltså en person som har rasistiska tankar) däremot är hans uttalande i bästa fall olämpligt och en åsikt mer än fakta (även om han för fram det som fakta) pga. avsaknad av belägg.. i värsta fall är det rent rasistiskt. Omedveten rasism existerar faktiskt och detta uttalande landar nog inom denna kategori. Däremot borde Jon veta att man inte yttrar sig som han gör utan att ha nog under fötterna.

Skrivet av hybris6:

Sakligt och kontrollerat låter i mina öron som cencurerat.

Man måste väl få uttrycka åsikter och ha en uppfattning om saker utan att behöva rada upp massa källhänvisningar?

Tror inte någon sitter inne med hela sanningen så då borde alla hålla käften eller?

Sen är det väl lite skillnad på om du är en offentlig person som t ex ansvarar för immigrationsfrågor. Då är det bra att ha källor och statistik (konstigt nog verkar det vara förbjudet i Sverige att föra statistik över vissa saker).
Är du offentlig person för att du sitter hemma och spelar spel eller vad han nu gör borde man väl kunna få uttrycka åsikter även om man inte har idiotsäkra bevis?

Jag är så djävla trött på PK vänstern som belägger folk med munkavle. Hur får man annars personer att utvecklas, ändra åsikter eller cementera sina åsikter om inte genom diskussion?

Visst får du det men då får du för tusan acceptera att man kritiserar dig också. Vad Jontron påstår är bara hans åsikt och problemet är att han för fram det som det vore fakta. Att du dessutom vill påstå att det har med någon "PK vänster" att göra bevisar bara att du kanske borde lära dig källkritik.

Medlem
Skrivet av kebbe:

Såklart han blev. Hela underhållnings- och spelindustrin är så vidrigt vänster att faktisk diskussion har blivit irrelevant, antingen håller du med eller i bästa fall tillåts vara tyst.

JonTron drog upp statistik som vänsterfolket är obekväma med (sådant man helst skall gömma i bulksummor och "totals" som i Sverige) och hade mage att uttala sig mot okontrollerad massinvandring, klart hela industrin skall mobilisera sig för en häxjakt och föra "neo-nazi"-narrativet tills hela karriären går förlorad.

Ironin i det hela är ju att JonTron är liberal (med åsikten att man måste ta upp problemen för att hitta lösningar) och PewDiePie, som samma folk kallar nazist, är vänster till den punkt där han ansåg att nazism infiltrerat svensk politik när SD blev tredje största parti 2014.

Absolut. Det är inte fel på att folk sitter och skriver en massa skit de eventuellt inte har belägg för.. Nej då.. Det är "Vänsterns fel"..

Att det skulle vara "Vänsterns fel" har blivit en tjargong på internet där alla som kritiserar folk som kommer med mindre genomtänkta påståenden utan grund tydligen ska vara vänsterideologer. Detta är dock ett infantilt försök att komma undan kritiken genom projektion.

Sedan okontrollerad massinvandring? Snälla människa.. Den var inte okontrollerad. Men det är en annan diskussion för en annan tråd.

Medlem
Skrivet av mh76:

Tyvärr händer det att var och en säger något dumt. Är det en offentlig person blir det tyvärr också extra uppmärksammat. Jag har själv sagt en del dumt på nätet och i verkliga livet jag ångrar djupt. Vi är alla människor och ibland går det för långt.

Ogillar rasism från alla håll. Rasism brukar mest uppmärksammas när en vit säger något rasistiskt om en färgad(är det tillåtet säga så?), men sällan tvärtom.

Håller självklart inte med Jontron. Det var dumt sagt. Men släpp och gå vidare. Möjligt att han sagt mycket dumt. Har ingen koll på den där killen.

Personligen ogillar jag att ständigt behöva tänka på varje ord som sägs. Att alltid behöva vara rädd för att någon ska ta illa vid sig. Ibland kommer det ut grodor. Jag säger till exempel fortfarande rullstolsbunden trots att det kan uppfattas som stötande, men försöker bättra mig.

Whut? Är rullstolsbunden stötande? Ahaha, folk är så extremt skitnödiga nuförtiden...

Medlem
Skrivet av Dizzz:

Sedan okontrollerad massinvandring? Snälla människa.. Den var inte okontrollerad. Men det är en annan diskussion för en annan tråd.

Att släppa in folk utan identitetshandlingar(även om man har rätt att söka asyl utan identitetshandlingar, så kan man fortfarande sätta folk i förvar) samt låta folk sova utanför statliga myndigheter i snöstorm räknas nog som okontrollerat i de flestas ögon. Vi är ju faktiskt inget U-land.

Till ämnet, visste redan att han skulle råka illa ut när jag råkade höra hans gästspel med sargan of akkad. Jontron lät ju dock rätt korkad till och från, han borde inte ställa upp i sammanhang där saker han säger är ofiltrerat för hans egna skull.

Medlem
Skrivet av Korken:
Skrivet av mh76:

Tyvärr händer det att var och en säger något dumt. Är det en offentlig person blir det tyvärr också extra uppmärksammat. Jag har själv sagt en del dumt på nätet och i verkliga livet jag ångrar djupt. Vi är alla människor och ibland går det för långt.

Ogillar rasism från alla håll. Rasism brukar mest uppmärksammas när en vit säger något rasistiskt om en färgad(är det tillåtet säga så?), men sällan tvärtom.

Håller självklart inte med Jontron. Det var dumt sagt. Men släpp och gå vidare. Möjligt att han sagt mycket dumt. Har ingen koll på den där killen.

Personligen ogillar jag att ständigt behöva tänka på varje ord som sägs. Att alltid behöva vara rädd för att någon ska ta illa vid sig. Ibland kommer det ut grodor. Jag säger till exempel fortfarande rullstolsbunden trots att det kan uppfattas som stötande, men försöker bättra mig.

Whut? Är rullstolsbunden stötande? Ahaha, folk är så extremt skitnödiga nuförtiden...

Rullstolsburen anses vara det korrekta. För tillfället.

Man är heller inte längre funktionsnedsatt, utan funktionsvarierad.

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4058&arti...

Medlem
Skrivet av Stephanie of Astora:

Ååååh.. .Samhället i USA... IQ fiskmåsar.

Därför spelas sämre film på Biodukarna. Därför handlar musik om "ass, bootie, get rich" - och inte om riktiga samhällsproblem som artisernas upplever..

Därför blev en sådan som Trump President..
Därför tolkar folk statistik som "lögnaktiga åsikter", därför blev en skådespelare som ÄLSKAT och ÄLSKAR hans Land i 10 år (Kramper, Seinfield) helt nerslängd i en papperskorg efter ha slängt ut sig ett felord under ett uppträdande.

Därför är USA helt jävla dumma i huvet.

Till dem som hoppar på JONTRON.. BACK THE FUCK DOWN!..
JONTRON HAR givit folk hopp, glädje och riktiga rolig underhållning i FUCKING 7 ÅR utan att säga ett ord fel.

BACK THE FUCK DOWN , HAN ÄR BÄSTA UNDERHÅLLAREN PÅ YOUTUBE.

Angående rappare idag, kolla början på denna video .
https://www.youtube.com/watch?v=ftwT-HI86kA

http://watchseries.cr/series/key-and-peele/season/2/episode/4

ett litet urval du isåfall kan lyssna på från de senaste åren:

https://www.youtube.com/watch?v=5xLEGmijvMg

https://www.youtube.com/watch?v=PsIiwHHiT3o

https://www.youtube.com/watch?v=tV7Uab1ITok

https://www.youtube.com/watch?v=DqNb66P8cSw

https://www.youtube.com/watch?v=pxplVYIN1Fc

https://www.youtube.com/watch?v=vsb5wjTuwog

https://www.youtube.com/watch?v=VxYY_jYotbE

https://www.youtube.com/watch?v=PLFD1b1kKaI

https://www.youtube.com/watch?v=LjYZm4vx7PA

https://www.youtube.com/watch?v=DglxPGLxJPQ

https://www.youtube.com/watch?v=HvraeP29XNA

123
Skriv svar