Wiicken maskin!

Skägg.
10 Chambers
Wiicken maskin!

<a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=36521" target="_blank"><img align="right" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Danish_Electronic_Entertain..." width="128" height="96" border="1" hspace="5" vspace="5"></a>
Ordskämten på #Nintendos spelmaskin är oräkneliga men också naggande goda, omöjliga att motså. Om Microsofts marknadsföring och stor och svulstig är japanernas strategi den motsatta, något som tycks fungera bättre på oss hype-allergiska. Vi är inne på slutspurten på deras subtila övertalning och i helgen har tjugo Wii-maskiner gått varma i ett gammalt slakteri i Danmark - Danish Electronic Entertainment Expo.

Under dagen har jag hunnit uppleva eldstrider i #Red Steel, galenskaperna i #WarioWare: Smooth Moves och svettigt handgemäng i #Wii Sports. Det förstnämnda, ett förstapersonsspel där du använder "Wiimoten" för att sikta, var inledningsvis rejält svårt. Som inbiten datorspelare fungerar mus- och tangentbordskombinationen i ryggmärgen och att lära om sig på fem minuter var omöjligt. Några fiender lyckades jag få prick på i alla fall.

<a href="http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=30908" target="_blank"><img align="left" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/WarioWare__Smooth_Moves/Scr..." width="122" height="96" border="1" hspace="5" vspace="5"></a>Något senare på dagen stod #WarioWare: Smooth Moves på tur och precis som sin bärbara förlaga är det snabba minispel som gäller. Skaka kontrollen och spruta skumpa på rallyförare, balansera på en boll, hoppa hopprep och pressa bicepsen. Lär vara gravt beroendeframkallning till en början, men när man kan alla varianter kanske glansen bleknar.

Strax innan mässan stängde för dagen utmanade jag en dansk kollega på boxning i #Wii Sports, jag försvarade våra blågula färger galan. Håll garden uppe, luta dig för att undvika slag och pumpa ut slag var fantastiskt roligt. Det spelet saknade i precision tog det igen i ren spelglädje.

Innan dagens tester hade jag börjat tvivla om Wii var värd pengarna, behövde jag verkligen ännu en maskin i hemmet? Svaret är glasklart, den 8:e december vinner Nintendo.

Se dagens bilder från mässan genom att klickan här

#blogg


signatur
1
Skriv svar