Varför man ska se skeptiskt på World in Conflict: Soviet Assault

Inaktiv
Varför man ska se skeptiskt på World in Conflict: Soviet Assault

Detta är inte Yuris Revenge. Detta är Perestrojkans teparty som gått överstyr.

Vad händer år 1989?

Förutom att berlinmuren faller?
Förutom att Globen färdigställs?
Förutom att er allas skribent börjar trakassera nejderna?
Förutom att Nintendo lassar in kolet i vad som ska bli historiens största masugn avsedd för avmagnetiserade kiselkort?

Sovjet står på randen till kollaps, såklart. Och förhandlingarna mellan det kapitalistiska väst och kommunistiska öst har fallit ihop. Lösningen på den världskris som är på väg att blossa upp finns inte att hämta ur diplomatiska förhandlingar. Sovjet tänker dra Europa inför rätta med sina kvadriljoner av pansarstyrkor som åklagare - medan möjligheten fortfarande finns. Frågan är bara vem som drar det längsta strået i en rättsprocess där domaren uteblivit, och i ett regelverk som saknar tecken.

Att tiden ålat sig framåt skiner dock igenom på fler ställen än i bara i handlingen. Det här känns inte så hippt längre. Hela motorn har gått och blivit gammal, den har inte åldrats med värdighet. Få verkliga förändringar gör sig gällande, och spelet känns mest som en miljöfarlig mjölkning av ett trevligt koncept. Dessutom består kampanjen, som möjligtvis är argumentet för att köpa detta tillägg, mest av hattigheter. Hit och dit och överallt. Det blir tröttsamt och tradigt efter ett tag, med en story som varken griper eller engagerar. De småfel som fanns i originalutgåvan har inte heller korrigerats, som AI:ns temporära ryck.

Den positiva kritik jag kan lyfta fram mot World in Conflict: Soviet Assault är vad som redan prisats i originalutgåvan. Levande slag, interaktiva miljöer och artillerield från helvetet. Det duger inte. Så här gör man inte expansioner. Inte ens om de kan hämtas online för 169 kr, det är faktiskt inte värt det. Och verkligen inte "World in Conflict: Complete Edition" som drar iväg på några hundralappar till (då originalet kan hittas för 99 :- i många butiker). Något annat perspektiv, någon annan vy och någon annan aspekt vill vi ha. Inte World in Conflict i nytt omslagspapper - inte kampanjen med en rosett. World in Conflict: Soviet Assault är den mediokra fortsättningen på ett av de bästa taktikspelen som gjorts. Stanna med det.

+ "Fräsa sina fiender i en näsduk med övermäktiga styrkor"-grejen håller fortfarande
- Motorn har blivit sig till åren
- Mjölkningstendenser
- Enspelarläget är hattigt

4 / 10

Recensionen har tidigare publicerats på den ideella och oberoende spelsidan Retry.se

#blogg


signatur

BioShock är den mest överlägsna komponeringen som släppts under denna halvan av decenniet.

1
Skriv svar