Arkie i knipa

Avstängd
Arkie i knipa

Under nolleperioden (d.v.s. ingångsperioden som finns på de flesta högskolor och universitet, där de nya studenterna kallas nollor eftersom de ännu inte är ettor) finns det äldre studenter som kallas phösare. De arrangerar alla aktiviteter under nolleperioden. I hierarkin (där nollorna står längst ner, och som för övrigt bara är på skoj) så står phösarna över nollorna, och över dessa står de fyra överphösarna (förk. Öph). De utmärker sig genom att ha ett gosedjur på axeln och en mantel. Som nolla får man inte ens titta på dem. På Luleå Tekniska Universitet i Skellefteå (alltså där jag går) heter en av de fyra Fluffy. Hans gosedjur Arkie blev kidnappat för några dagar sedan av en nolla som heter Peglah. Peglah lade upp en kravfilm på Youtube, vilken ni hittar här.

I filmen nämns att ninjorna som kidnappat Arkie inte skulle få någon "belöning" av Öph. På Peglahs nollebricka (d.v.s. de brickor som alla nollor måste ha på sig under hela nolleperioden) hade han skrivit ninja.
Ikväll blev han framropad till Öph, och eftersom de menade att han inte var någon ninja ("Det står ju klart och tydligt ninjal.") så fick han det legendariska straffet: en bildörr runt halsen. Den måste han ha på sig under resten av perioden (som tar slut på lördag), men han fick sedan förklarat för sig att han inte behövde ha det på kårpuben eller på nollesittningen imorgon kväll.

Helt klockrent!

#blogg

1
Skriv svar