Dungon Keeper... men ändå inte?

Inaktiv
Dungon Keeper... men ändå inte?

<table><td>Dungeon Keeper var ett spel som nog revolutionerade det måttligt stagnerade RTS-fältet i PC spel under 90-talet. Visst fanns det en massa storsäljande RTS som C&C- och Red Alert-serierna men Dungeon Keeper mixade strategin med ett nytt sätt av micro managment. Du, i egenskap av en ond härskare, skulle gräva ut din mörka håla under jorden, hitta skatter och attrahera nya varelser som kunde slåss för din sak. Litet som Viva Piñata, men med läder stay-ups och piskor istället för godis. Själv spenderade jag nog tiotals timmar framför spelet som i mitt tycke var alldeles (ondskefullt) gudomligt när det kom ut. Inte minst de läderklädda damerna i spelet som personifierade allt som var mörkt och förbjudet; helt klart smart marknadsföring av Bullfrog som företaget bakom spelet hette.</td><td><img src=http://ecx.images-amazon.com/images/I/51BX5H1A2FL._SL500_AA280_.jpg height=130 width=100></td></table>
Varför nu denna tripp längs memory lane om ett spel som säkerligen ett minskande antal av oss som fortfarande stolt titulerar oss gamers känner till? Det är nämligen så att i en tid som denna, då ordet "IP" kan betyda liv eller död för en spelutvecklare att de uppföljare jag, och många andra med mig gissar jag, egentligen helst skulle vilja se (Homeworld, för att nämna en) kanske aldrig kommer ut. I sådana fall hälsar jag en simpel klon som messias.

Spelföretaget Atlus utvecklar ett spel till Nintendos bärbara maskin DS som går under namnet "Monster Lair" och bär inte lite likheter med nyss nämnda Dungeon Keeper. Från en <a href="http://www.gamespot.com/news/6192792.html?om_act=convert&om_c..." target=_blank> förhandstitt på sidan Gamespot</a> står att läsa:

Citat:

Dungeons can be customized with more than 20 different types of rooms, each of which will attract a different brand of monster. Different monsters drop tools to construct the various rooms, and players will open up more ways to expand their dungeons as they progress. Players will also be able to share their creations locally using the DS's wireless capabilities.

Låter det likt något annat vi känner till? Det avgör du. Själv är jag ständigt skeptisk till de flesta spelen som utvecklas av för mig okända utvecklare. Trots detta; onekligen en frisk fläkt av ondska ur underjorden. Me like!

Gräv djupare:
<a href="http://www.atlus.com/monsterlair/home.html" target=_blank>Spelets hemsida</a>

#blogg


signatur

sibbor: [...]eller hävdar att 60GB PS3 skulle vara en svart, tung, het stekpanna...
Min Blogg: Noir

1
Skriv svar