id Software/Valve bryter mot GPL-licensen?

nj
Medlem
id Software/Valve bryter mot GPL-licensen?

Som det skrevs om [n=20927 häromdagen] så har de flesta av #id Softwares spel börjat säljas via #Valves nedladdningstjänst Steam, vilket i mitt tycke helt klart är trevligt då man kan få tag på äldre spel som slutat säljas igen.
Dock så verkar det ha uppstått lite problem med distributionen av främst de äldre DOS-spelen då dessa distribueras med DOSBox för att de ska fungera på nyare Windows-datorer.
I ett inläggHalflife2.net:s forum så rapporteras det om att de nödvändiga licensfilerna för DOSBox inte medföljer (dessa verkar dock ha lagts till i en uppdatering) då det är släppt under GPL-licensen, samt att i en tråd i DOSBox forum så meddelar utvecklarna att de var helt omedvetna om användandet av DOSBox i Steam.
Dock så var avsaknaden av licensfiler inte det enda problemet, utan även DOSBox verkar ha modifierats då filen inte matchar orginalet vilket luskats fram i DOSBox forum (se Qbix andra inlägg här), och eftersom källkoden måste göras tillgänglig om denna distrubieras med förändringar så är det helt klart ett licensbrott.

En tråd om de saknade licensfilerna startades även i Steams forum, dock så blev denna ihopslagen med alla andra trådar som handlade om id Softwares spel på Steam, vilket gör det lite svårt att hitta inlägg som enbart rör licensstrulet.

#blogg

1
Skriv svar