AMD Athlon X2 5000+ Black Edition

nj
Medlem
AMD Athlon X2 5000+ Black Edition

AMD har haft en mindre reklamkampanj liggandes på nätet ett tag och spekulationerna kring vad det kunnat gälla har varit olika, däribland spekulationer kring ett tidigt släpp av de kommande Phenom-processorerna.
Nu verkar det dock vara en inte så stor nyhet, utan en smärre uppdatering av en redan existerande processor, Athlon X2 5000+ Black Edition.

Vad är det då som ska skilja Black Edition från den vanliga 5000+?
Tydligen enbart två skillnader; den har dels en fullständigt upplåst multiplier (vilket tidigare enbart funnits på FX-modellerna, men tydligen även infördes på Athlon X2 6400+ Black Edition) så den ska vara både höj- och sänkbar, på äldre Athlon 64/X2-modeller kunde man enbart sänka multipliern.
Den ska även vara tillverkad med 65nm tillverkningsprocess (enligt flertalet olika http://www.google.com/search?q=5000%2B+black+edition%7Cnyhets..., jag har inte hittat info som bekräftat det från AMD mer än att de har en 65nm SOI-variant listad här av 5000+) vilket rent teoretiskt bör ge den lite bättre överklockningsmöjlighet än de äldre modellerna med 90nm tillverkningsprocess.

Athlon X2 5000+ Black Edition är onekligen inriktad mot överklockare och andra som gillar att pressa ut maximal prestanda ur sin dator. Frågan är ju bara om processorn kan leverera allt som AMD antyder.
Med Intels Core 2 Duo/Quad-processorer ute som överklockar oerhört bra så måste nog 5000+ BE visa att den överklockar bättre än äldre modeller av Athlon X2-processorerna för att vara intressant och värd att lägga pengarna på, särskilt eftersom den verkar säljas till ett aningen högre pris än den "vanliga" X2 5000+.

#blogg

1
Skriv svar